Telecom News - חשיפת האינטרסים לחיפוי וקבירת החשדות למעילה בכספי משרד התקשורת!

חשיפת האינטרסים לחיפוי וקבירת החשדות למעילה בכספי משרד התקשורת!

דף הבית >> עולם ה-ICT ותקשורת >> חדשות משרד התקשורת >> חשיפת האינטרסים לחיפוי וקבירת החשדות למעילה בכספי משרד התקשורת!
מדוע שר התקשורת, איוב קרא, והמנכ"ל, נתי כהן, לא מעבירים לחקירת המשטרה את החשדות למעילה, לכאורה, במשך כמה שנים בכספי משרד התקשורת. זאת, תחת המסווה של "תשלום לגמלאים", תשלום שהועבר לעמותה בחברת הדואר ו"תשלום עמלות" לחברת הדואר, במיליוני ש"ח במצטבר? פרק שלישי בסדרה בו נחשוף איך השיטה הזו פעלה, עד שהתחלף החשב במשרד התקשורת, שעצר, ככל הנראה, את ההעברות הכספיות החשודות הללו. 
מאת: אבי וייס, 6.12.18, 08:30איוב קרא

בפרק השלישי של הסדרה, אודות החשדות למעילה, לכאורה, בכספי משרד התקשורת, "נרים את המסך" איך השיטה הזו בדיוק עבדה ומי הפסיק את המהלכים הללו ולמה.

זו כתבה שלישית בסדרה. היות ולא נחזור על כל פרטי הפרטים של 2 הכתבות הקודמות, בהן מצויים כל המסמכים, שמוכיחים "שחור על גבי לבן" את החשד למעילה הכספית הזו, לכאורה, מי שמעוניין לצלול לפרטים ולמסמכים יוכל לעשות זאת ב-2 הפרקים הקודמים של סדרת החשיפות הבלעדיות שלנו: מהחשיפות הללו יוצא (כמה דוגמאות מני רבות, רק לצורך המחשת הבעיה החמורה הקימת כאן), שבשנת 2015 משרד התקשורת שילם לחברת דואר ישראל (בפועל לעמותה של דואר ישראל) פעמיים עבור גמלאי המשרד (?!): פעם אחת שולמו 137,944 ש"ח (או 75,999 ש"ח בפועל, לפי הדיווח הכספי המסכם), עבור גמלאי משרד התקשורת, ופעם שנייה באותה שנה ממש (2015), שילם שוב משרד התקשורת לחברת הדואר (כנראה לאותה עמותה), סכום נוסף של 130,000 ש"ח, כביכול עבור "תשלום לגמלאים", אלא שהפעם הכסף הזה הועבר לדואר במסווה של "עמלות"!!! בשנת 2015 היו עוד תנועות כספיות מוזרות, לדוגמה 252 אלף ש"ח, כעמלות לחברת הדואר. כך, רק לצורך ההמחשה, למי שלא קרא את הכתבות הקודמות, שנת 2015 חושפת בצורה מוחשית את החשד לשחיתות, לכאורה, בהעברת כספי גמלאי משרד התקשורת לחברת דואר ישראל, למטרות לא ברורות ולשימושים לא ידועים. מייד זה יתבהר, כי "המייל האדום" סייע לנו בקבלת מידע מאנשים ישירים וטובים, שלא היו מוכנים לשתוק, אחרי שקראו את הכתבות הקודמות. 

לכן, שלחתי ביום 27.11.18 את השאלות הדחופות הבאות, לצמרת משרד התקשורת (שר ומנכ"ל), לצמרת נש"מ (נציבות שירות המדינה), ולצמרת משרד האוצר (הממונה על פי חוק התקציב, לבדוק את תקינות ההעברות הכספיות של משרדי הממשלה):
"שלום רב,
אודה להתייחסותכם לפסקה הבאה (בהמשך לשאלות שלי למטה [שפורסמו בכתבה הקודמת]):
 
מסתבר, שבמשך שנים, משרד התקשורת העביר ומעביר לחברת דואר ישראל מעל 100 אלף ש"ח בשנה וזאת בטענה, שהדואר משרת 1,100 גמלאים כאלה. אגב, המספר האמיתי הוא 58 (!), כפי שחשפנו כאן.

[ראה תצלום של המספר הזה-1,100, בנספח ב' למטה]
 
מסתבר, שבמשרד התקשורת לא היה, עד החשיפות שלנו, שום נתון לגבי היקף גמלאי המשרד, שעודם בחיים, אבל כדי להתחמק מהעבודה הזו (של מעקב אחרי הגמלאים), תמי לשם ורונית בן טל לא ערערו על המספר, אלא להיפך, השתמשו במספר מופרך זה כדי, לכאורה, להאדיר את שמן, למרות שבפועל הן "זרקו את הגמלאים" (אלף ומאה, או חמישים, כל מספר זוכה) לטיפול חברת הדואר, ללא כל בסיס חוקי למהלך מהסוג הזה.
 
Telecom News חשף ביום 16.10.17 כיצד רונית ותמי מפרסמות במסגרת הדיווח השנתי, על פי חוק חופש המידע, שהן מטפלות ב-1,100 גמלאי משרד התקשורת. כאמור, למשרד אין מושג לגבי כמות הגמלאים בפועל וחברת הדואר מסרבת לחשוף את מספרם. כל פניותינו בעבר בנושא הגמלאים – לא נענו (כעת ברור למה).
 
ב"ישיבה ההיסטורית" עליה גם דווח ב-Telecom News בין גמלאי המשרד לבין מנכ"ל המשרד, נתי כהן, ואביבית מסבנד (שהחליפה את תמי לשם), השתתף גם מנהל תחום הרווחה בחברת הדואר, ציון אליטוב, ומספר גמלאים פנו אליו בשאלה ישירה: כמה גמלאי משרד התקשורת קיימים? ואליטוב הודה/טען, שלחברת הדואר אין מושג מה המספר.
 
אם כן יצא, שמשרד התקשורת מעביר מזה שנים רבות (כפי שחשפנו כאן), תקציבי עתק, שהוסוו גם תחת שמות מטעים, לחברת דואר ישראל, לפי מפתח של 1,100 גמלאים, כאשר בפועל כל מי שמצוי בתחום יודע, שהמספר תלוש מהמציאות, או לכל הפחות לא נבדק עד הסוף מטעמים לא ברורים.
 
המצב הזה היה נוח לחברת הדואר, שהעשירה, כנראה, את קופת גמלאיה וגם לתמי לשם ורונית בן טל, שכאמור השתמשו במספר הדמיוני של 1,100 גמלאים, כאשר כמו בכל "תרגיל מסריח" ברגע שאתה מתחיל לחטוא, אתה חייב לדבוק בשקר, כדי שקלונך לא ייוודע ברבים.
 
ואכן, צמרת משרד התקשורת (לרבות המנכ"ל והשר) התמידה בשקר הזה גם בשנתיים האחרונות, למרות כל קריאותינו לשר איוב קרא (בתצלום למעלה משמאל) (למשל כאן) ולמנכ"לים, שהתחלפו בשנתיים האחרונות, לסיים את הבלוף הזה ולהתחיל לטפל בתוך משרד התקשורת בגמלאי משרד התקשורת, ככתוב בחוקי מדינת ישראל ובנהלי נש"מ.
 
אולם, כל פניותינו "נגרסו במגרסה של שמילה" והמספר של ה-"1,100 גמלאים" המשיך "לככב" בפרסומים רשמיים של משרד התקשורת.
 
כל זאת, עד שהתחלף חשב משרד התקשורת ולתפקיד נכנס החשב ממשרד האוצר, חסן איסמעיל (שהתפטר, כנראה, מתפקידו בעקבות הגילוי), חשב, שדרש לקבל נתונים, וכשהתברר לו, שמדובר במספר גמלאים מפוברק, סירב לאשר את העברת הכספים לחברת הדואר.
 
לכך הצטרפה העובדה, שגם משרד האוצר עלה על התרגיל המסריח, שעושים לו משרדים כמו משרד התקשורת, ולפני מעל לשנה הוציא הנחייה חדשה, לפיה תקצוב פעילות הגמלאים יתבצע לפי השתתפות בפועל של הגמלאים. האוצר דרש, שהשתתפות הזו תתועד ותדווח למשרד האוצר וזאת כתנאי לקבלת הכספים.
  
כאמור, בדיוק אז התגלה במשרד התקשורת השקר הענק בדבר ה-1,100 גמלאי משרד התקשורת, כאשר לא זו בלבד שהמספר נמוך בהרבה (58!!), אלא שגם הגמלאים, שעדיין אתנו, כמעט כולם כלל לא לקחו חלק בפעילות בחברת הדואר ולא ידוע מה נעשה עם הכספים הללו.

איך זה שאיש מצמרת משרד התקשורת לא שאל את עצמו הכיצד משרד של כ-150 עובדים "מייצר" כ-1,500 גמלאים?

איך מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, שנפגש עם הגמלאים בפעם ראשונה "פנים מול פנים", לא שאל את עצמו איך הגיעו למפגש המתוכנן עימו בקושי 20 גמלאים? היכן נעלמו כל השאר??

 
בתצלום המצ"ב [מצוי כאן למטה בנספח א'] אנו יכולים לראות את הטקס, שערך מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, לחשב הפורש, חסן איסמעיל, שפרש מהתפקיד ב-30.5.18, אחרי פחות משנה בתפקיד (וזכה אגב כך לקידום משמעותי באוצר). האם מנכ"ל משרד התקשורת בעת הפרידה ממנו, ידע על החשד למעילה בכספי הגמלאים? האם דיווח על כך לשר? למה הוא לא דיווח על כך לנציבות ו\או למשטרה?
 
לא ניתן לטעון, שהמנכ"ל לא ידע מהמעילה, מהסיבה הפשוטה, שאני עצמי שאלתי ובכתב את המנכ"ל, אודות ההפקרות בכספי הגמלאים והחשדות לפלילים, ואת שאלותיי הנוקבות שלחתי אליו ביום 30.7.18 ואף פרסמתי זאת כאן. זה לא הפריע למנכ"ל וגם לשר להמשיך ולהתעלם מהעובדות ולא לטפל בבעיה החמורה הזו.
 
לא מתקבל על הדעת, שראשי משרד התקשורת בשנים האחרונות לא ידעו, שהם מדווחים דיווח שיקרי למשרד האוצר ובכך לחפות על העברת כספי המדינה, שלא כדין, תוך פברוק נתונים בקנה מידה ענק, כספים ,שהועברו ליעדים לא ברורים וללא כל פיקוח על העברות הכספים הללו.
 
לעניות דעתי, מתחייבת כאן חקירה של כל המעורבים, לרבות ההיבטים הפליליים והמשמעתיים של הפרשה החמורה הזו". 

תגובת משרד האוצר לפנייתי: "כפי שאמרנו קודם, אנא פנה למשרד התקשורת".

את תגובת משרד התקשורת ונש"מ לא הצלחתי לקבל, לא שלא ניסיתי. גם לכתבות הקודמות בנושא, לא קיבלתי תגובה מהם. ככל שאקבל תגובה, אעדכן בהתאם.

קוראינו הוותיקים יודעים שלא אקבל תגובה. למה? כי אי מתן תגובה היא עבירה פעוטת ערך, לעומת מה שעלול להתגלות, אם תיפתח חקירה בנושאים, שאני מציף באתר Telecom News, מלווים במסמכים ובתצלומים. זה בהחלט משתלב עם הניתוח שלי לגבי "תיק 4000" (כאן - למי שפספס). "קליקת הפרקליטים" דואגת, שלא יחקרו דברים כאלה, כי זה עלול להוביל לראשי הקליקה הזו עצמם

בהערת אגב נציין, שהפרשה הזו מצטלבת היטב בלוחות הזמנים שלה, לחשיפה מחרידה אחרת של Telecom News, שפורסמה כאן תחת הכותרת:"חשיפת השערורייה המוסתרת: את מי מייצג שמילה מימון במשרד התקשורת?" בהתייחס להיותו של שמילה מימון דירקטור בכיר בדירקטוריון חברת הדואר (אגב, את מי החליף שמילה מימון כדירקטור בדואר מטעם שר התקשורת? ניחשתם נכון, את תמי לשם, שהייתה דירקטורית בדואר , לא מעט שנים), והיא גם מצטלבת בלוחות הזמנים שלה וגם חושפת את ראשי משרד התקשורת, שהיו מאחורי 2 החלטות די מפוקפקות, בלשון המעטה, במועצת הכבלים והלוויין (לפרטים נוספים: כאן, כאן וכאן):
1) אישור מיזוג בזק -YES (סיפור מאוד מסריח, שהפך ל"תיק 4000", תיק ,שמככב לאחרונה בכותרות כל כלי התקשורת).
2) אישור זכיית "ערוץ 20" ב"מכרז הפקת ערוץ הכנסת", החלטה, שבוטלה בלחץ הבג"ץ והיועמ"ש, אבל לא נחקרה עד הסוף, למרות שיש כאן הרבה מסמכים וגם הקלטות.

למי שמתעצל ללחוץ על הלינקים, מדובר בשמילה מימון ותמי לשם, שהיו חברים בכירים במועצת הכבלים והלוויין, באותה עת. למותר לציין שכל פניותינו לקבל הסברים ממשרד התקשורת ומנש"מ בפרשיות הללו נתקלו ב"חומה אטומה". די ברור למה.
הפרשות הללו גם לא הפריעו לשמילה מימון להגיש מועמדות להיות יו"ר מועצת הכבלים והלוויין. די נראה כמו "פרשת צ'יקו אדרי" של משרד התקשורת.. מדהים. 

לסיכום
מה קרה לכסף הזה של משרד התקשורת כל השנים ומה קורה עם הכסף הזה כעת?? זה לא ידוע.

מי שקרא את הכתבה הנוקבת "הפשע משתלם" מהשבוע שעבר ומהכתבה והחשיפה "עד מתי רשעים יעלוזו וצדיקים יזילו דמעה?" מהשבוע, לא מופתע אחרי החשיפה הנוספת בענייני כספי משרד התקשורת בכתבה זו. 

רק פירוק המשרד הכושל הזה (כושל גם לדברי בכיר וותיק במשרד עצמו) והקמת "רשות לתקשורת" יוכלו, כנראה, לשנות את הכיוון, ששוק התקשורת הישראלי הולך בו, מאז תחילת העשור הנוכחי ועד עצם היום הזה. 

אין שום פתרון קסם אחר ולכן, כל עוד זה לא קורה, "המלך ימשיך להיות עירום" ושוק התקשורת ימשיך לצלול לתהום (בכל קנה מידה השוואתי בינ"ל).

התקשורת עוסקת ותעסוק הרבה ב"תיק 4000" עוד חודשים רבים, אבל אין מי שעסק ועוסק בהצלת שוק התקשורת והצלת משרד התקשורת, שמתנהל בשנים האחרונות וגם כיום, כמו ב"רפובליקת בננות"
 

עדכון 28.11.19המשך החשיפות של Telecom News בעניין שערוריית שוד (לכאורה) של כספי הגמלאים, הועבר ע"י הפרקליטות לחקירה המשטרה, כאמור בהודעת הפרקליטות - כאן

נספח א:
האם מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, שנפרד מחשב המשרד, נפרד ממנו בלי שהוא דיווח לו על ממצאי בדיקותיו בעניין כספי המשרד, שזורמים תוך "מצג שוא" לחברת הדואר (מלבד מה שאני העברתי ישירות למנכ"ל במקביל וגם פרסמתי ברבים)??
הפרידה מחשב המשרד

נספח ב':
תצלום, שהופיע כמה שנים במסמכי משרד התקשורת בדיווח השנתי, מסמך המדבר בעד עצמו:
מסמך משרד התקשורת
 
THEFT FREE
SENIORS FREE


 



 
 
Bookmark and Share