Telecom News - חשיפת המסמך המוכיח שיש מי שמאזין לשיחות במגזר החרדי בניגוד לחוק!

חשיפת המסמך המוכיח שיש מי שמאזין לשיחות במגזר החרדי בניגוד לחוק!

דף הבית >> עולם ה-ICT ותקשורת >> חדשות משרד התקשורת >> חשיפת המסמך המוכיח שיש מי שמאזין לשיחות במגזר החרדי בניגוד לחוק!
חשיפת מסמך המוכיח את האזנות הסתר הבלתי חוקיות של "עסקני ועדת הרבנים לענייני תקשורת", שמנצלים את מצב החירום במגזר החרדי, כדי "לעשות קופה" משירותי המידע הקוליים.
צמרת משרד התקשורת ממשיכה לתת גיבוי וחיפוי למצב הבלתי ייאמן הזה, בתחומי הגנת הפרטיות ואבטחת המידע, והיועמ"ש לא עשה מאומה עם התלונות הרבות, שהועברו אליו.
בנוסף, שימוע שערורייתי בעניין התשלומים של לקוחות "הקומה הכשרה", עלויות שכל תושבי ישראל ישלמו מכיסם. 

עדכונים בסוף הכתבה
מאת: אבי וייס, 4.4.20, 19:39השר דודי אמסלם

ביום 2.4.20 פורסמה כתבת חשיפה נרחבת ע"י הכתב החרדי נתי טוקר ב"דה-מרקר" (הכתבה במלואה נמצאת כאן - למתעניינים), כתבה, שפורסמה תחת הכותרת המדברת בעד עצמה: "תנאי הכשרות של ועדת הרבנים: אפשרות האזנה לשיחות בקבוצות סגורות".

בכתבה זו יש פירוט של כל הכאוס הקיים בתחום "הקומה הכשרה" (כאוס בניחוח פלילי, לכאורה, ניחוח די מובהק, שמוכר לקוראי אתר Telecom News, אחרי 79 כתבות חשיפה רק בתחום הזה), והחידוש המעניין בכתבה ב"דה-מרקר" הוא, שבהמשך לעלייה התלולה של שימוש ב"וואטסאפ קולי" (שיוסבר מה זה בהמשך, למי שלא מכיר), מתבצעת האזנה ע"י "עסקני ועדת הרבנים לענייני תקשורת" לקווים הללו, בניגוד גמור לחוקי מדינת ישראל.

בכתבה יש הכחשה גורפת, גם של העוסקים בנושא וגם של ועדת הרבנים. כך, שהטענה הזו בדה-מרקר, נשארה תלויה באוויר, ללא כל הוכחה. הייתה בכתבה הודאה חלקית "שמאזינים אם יש הלשנות" ואין הודאה שזו יכולת האזנה גורפת, בכל רגע שמי מעסקני ועדת הרבנים יחפץ, פשוט יאזין. לא הובאה בכתבה גם כל הוכחה, איך זה מתבצע ואיך אוכפים את ההאזנות על ספקי השירות..

כאן אנו חושפים את הסעיף בחוזה שכל מפעיל של שירות "וואטסאפ קולי" חייב לחתום מול "ועדת הרבנים לענייני תקשורת" עם אישור עו"ד, כי אחרת מפעיל השירות ייחסם ולא יוכל להפעיל שום קו לשום שירות ולא יוכל "לעשות קופה" בצורך החדש הזה, שנולד במגזר החרדי, בגלל מגפת הקורונה, (זו פעילות בשיטות מזכירות את מה שהיה פעם בסיציליה, לפני שמגפת הקורונה היכתה בכל רחבי איטליה וגם בסיציליה). והנה חשיפת צילום הסעיף הזה מהחוזה:
הסעיף של ההאזנות בחוזה

כלומר: לעסקני ועדת הרבנים לענייני תקשורת, יש סיסמא אחת אחידה לכל הקווים והם יוכלו ויכולים להאזין למי שבא להם, מבלי ש-2 הצדדים לשיחה ידעו שמאזינים להם. אני בטוח, שיש כמה עורכי דין בקרב קוראינו, שיוכלו לפרט, על כמה חוקים עוברים כאן, בסעיף קטן אחד. 

לכן, ביום 2.4.20 שלחתי את הפנייה הדחופה ביותר הבאה, לשר התקשורת דודי אמסלם (בתמונה למעלה משמאל), לצמרת משרד התקשורת ולוועדת הרבנים לענייני תקשורת:
"הנדון: דרישה לשלילה מיידית של הסמכות של ועדת הרבנים לענייני תקשורת, לעסוק בתחומי התקשורת.
שלום רב,
1. פורסם בדה-מרקר (מצ"ב ב-PDF) מאמר מחריד על סמכות, שנטלה לעצמה ועדת הרבנים לענייני תקשורת, להאזין לשיחות.
2. הנושא הזה גם התפרסם ב"חדרי חרדים" כאן.
3. לאור העובדה שכל התלמודים, הישיבות, הכוללים וכיו"ב נסגרו, הביקוש ל"וואטאספ קולי" המריא לשחקים, כי זה ערוץ הקשר העיקרי כעת, בין התלמידים למערכת ההוראה והרבנים במוסדות הללו.
4. בהזדמנות זו, כמעט כולם מנותבים לחברה אחת מובילה ("קול כשר" של עסקני ועדת הרבנים, חברה של בני משפחתו של ח"כ וסגן שר), ששולטת בתחום ומי שלא נרשם אצלה, חוסמים לו את הקווים.
מצב חירום בכלל לא מזיז להם.
5. מצ"ב העמוד בהסכם, שכל מי שמעוניין להפעיל את השירות הזה, חייב לחתום מול עסקני ועדת הרבנים, בסעיף י', שכביכול הוא מסכים להאזנות הבלתי חוקיות הללו.
6. היות ומדובר במהלכים בלתי חוקיים בקנה מידה מבהיל, מן הדין להורות מיידית על איסור מוחלט, שוועדת הרבנים ועסקני ועדת הרבנים יהיו מעורבים בענייני תקשורת - מכל סוג.
7. אודה לתגובה דחופה ביותר, לאור החומרה המיוחדת של הנושא הזה, ובמיוחד על רקע המצוקה הנוראית הקיימת במגזר החרדי בעת הזו".

תגובה טרם קיבלתי. לא שלא ניסיתי לקבל תגובה. ככל שאקבל תגובה, אעדכן בהתאם. קוראינו כבר יודעים, שהשר והמנכ"ל בכלל לא טורחים לענות לי, די ברור למה. 

כיום, בעיתונות החרדית מתפרסמות מודעות כמו שיש כאן וכאן, המפנות את מוסדות התורה, הכוללים, תלמודי התורה, הסמינרים לבנות, בתי הספר החרדים, הישיבות ועוד, לפנות לקבל שירות ב"וואטסאפ קולי" מחברה אחת, הנשלטת (כמובן), על ידי עסקני ועדת הרבנים לענייני תקשורת. כך, "יד רוחצת יד", כדי "לעשות קופה", גם במצב הקשה שבו נמצא המגזר החרדי, בעיצומה של המגיפה הקשה, שפגעה בצורה הכי חמורה במגזר זה. 

יצויין ויודגש, שהיועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, (בתמונה משד"ר אביחי מנדלבליטמאל), יודע היטב על הכאוס הזה ועד רגע זה לא נקט בשום צעד המתחייב מחומרת העניין, כדי לחקור אותו ולהפסיק את השוד הזה והפרות החוק הללו, לכאורה, מעשים הנעשים מידי יום - לאור יום. 

מתאימה כאן האמרה: "מה שלא ביבי - לא חוקרים".

מצ"ב כאן אחת מהתלונות החריפות ביותר, שהגשתי ליועמ"ש ד"ר מנדלבליט, עם שלל מסמכים חד-משמעיים, כבר לפני שנה. מאומה לא נעשה. כלום מכלום. אזלת יד מוחלטת והפקרות ממדרגה ראשונה. 

במקביל ובלי כל קשר ישיר (ואולי כן), העלה אתמול בבוקר כתב ותיק חרדי בשם יעקב ריבלין את הציוץ המחריד הבא:
ציוץ יעקב ריבלין

לתשומת ליבו של הכתב יעקב ריבלין, שכתב בנתי כהןציוץ שלו "מישהו בכיר במשרד התקשורת...", למישהו הבכיר הזה יש פנים, (ראה בתמונה משמאל).

אם לא זיהית את הפנים הללו, אז מדובר בנתי כהן, שהוא במקרה גם מנכ"ל משרד התקשורת. 

זה גם לא סוד כל כך גדול, כי כתבתי על כך כתבה מאוד ברורה, שמדברת בעד עצמה, עם ראיות מוצקות, שהועברו כמובן ליועמ"ש, כתבה שפורסמה על ידי תחת הכותרת וכותרת המשנה כדלהלן: "נחשף לכאורה "יו"ר השיטה הסיציליאנית" לחסימת קווים במגזר החרדי בישראל!. חשיפות מזעזעות נוספות, שמועברות לטיפול היועמ"ש, של "השיטה הסיציליאנית" (שהיא "שיטת סד"ח": ר"ת: סחיטת דמי חסות, לכאורה), בתחום חסימת הקווים ב"קומה הכשרה" במגזר החרדי ואף מחוצה לו, כשמי שעומד ונותן גיבוי לכאוס הזה הוא לא אחר מאשר מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, בידיעת ועצימת עין של שר התקשורת, דודי אמסלם, מטעמים ברורים: לא להסתבך עם שותפים קואליציוניים."
 
EARING FREE

זה לא נגמר - עוד שימוע 
ואם לא די בכך, אתמול התפרסם עוד שימוע מיוזמתו של אותו נתי כהן מהסעיף הקודם, השימוע נמצא כאן וכאן ופורסם תחת הכותרת: "סוגיית מנויי הסלולר הכשרים בעת משבר נגיף הקורונה".

השימוע הזה נועד להטיל "פיקוח מחירים" על "הקומה הכשרה", כדי שמנויי הקומה הזו לא ישלמו יותר מדי על שיחות הטלפון שלהם, שעלו פלאים (בגלל מה שיש בתחילת המאמר: השימוש הגובר והולך ב"וואטסאפ קולי").

השימוע נעשה ללא אישור שר האוצר, כנדרש בחוק התקשורת ובתקנות התקשורת.

כדי שלא אובן שלא כהלכה, אני בעד מהלכים צרכניים לטובת הציבור הרחב, בעת החירום הזו.

יש יותר מדי מובטלים ועצמאים חסרי פרנסה. כל צעד מקל - יבורך.

אולם, למה משרד התקשורת לא התחיל ביוזמות הללו עם כ- 8.5 מיליון מנויי הסלולר, שמשתמשים בגלישה סלולרית, כפי שהצעתי מזמן וזה קיים ברוב מדינות העולם לרבות בארה"ב, לבטל את המגבלות על הגלישה הסלולרית (ואז הלקוחות לא משלמים ביוקר על החריגה מחבילות הגלשיה הסלולרית בעת הזו).

למה במקום זאת, המשרד מחליט להתערב לפתע, דווקא לטובת מגזר המונה הרבה פחות ממיליון מינויים? אם המשרד מעוניין לבצע התערבות במחירים - אז זה אמור להיות לכולם, צריך להתחיל ב-8.5 מיליון מנויים, שיש להם גלישה סלולרית, לא רק למגזר אחד באוכלוסייה, שמקורב מאוד למנכ"ל ("יו"ר השיטה הסיציליאנית") ולשר

יודגש, למי שלא בקי בתחום, שלכל דקת שיחה סלולרית יש עלות (עלות קבועה ועלות משתנה, כולל דמי קישוריות, אם השיחה עוברת בין הרשתות של החברות). העלות הזו לא נעלמת בהחלטת השר להורדת מחירים, למגזר צר אחד. היות וחברות הסלולר הן חברות פרטיות, שלא נשענות על תקציב המדינה, אלא על הכנסות מהלקוחות, המשמעות הברורה של ההטבה הזו (שלא ידוע ערכה הכספי, משום שמסתירים זאת בכוונה בשימוע), שהציבור החילוני, הדתי והחרדי שלא ב"קומות הכשרות", ישלם מכיסו, דרך חשבון הסלולר שלו, את ההטבה הזו, שניתנת כעת לקבוצה צרה מאוד של האוכלוסייה החרדית. 


בשימוע, אגף הכלכלה מציג גרף, שנועד לשכנע למה לתת את ההקלות ל"קומה הכשרה". ההשוואה היא בין דקות שיחה ב"קומה הכשרה" לפני ואחרי התפרצות מגיפת הקורונה, של המגזר החרדי ב"קומה הכשרה", מול כלל האוכלוסייה, כמופיע כאן:
גרף דקות שיחה:

אולם, הגרף הזה שקרי ומטעה, משום שלא משווים מלפפונים לעגבניות. כלל האוכלוסייה עבר לווטסאפ, ZOOM וכיו"ב וכלל הציבור מדבר דרך הרשתות החברתיות והאפליקציות, שהן על רשת האינטרנט, ולכן, אין כמעט עלייה בדקות השיחה הרגילות בממוצע. זאת, מול "הקומה הכשרה" - שאין בה אינטרנט. 

חברות התקשורת הגדולות בארה"ב יצאו כבר לפני כחודש ב"שחרור מגבלות" ארצי (כאן), שכולל: אין הגבלת נפח גלישה סלולרית, אין הגבלת נפח גלישה קווית, כל שירותי ה-WiFi הציבוריים פתוחים וחופשיים לכל, בכל מקום, ללא כל מגבלה. 

זה בדיוק סוג היוזמות, שמשרד התקשורת הישראלי היה צריך ליזום ומזמן - לטובת ציבור הצרכנים, במקום לעסוק בחיפוש הקלות רגולטוריות וכלכליות לחברות הסלולר, תוך דאגה רק לאינטרסים הצרים של בעלי ומנהלי חברות הסלולר.

כבר לפני כחודשיים, היה צורך להחליט ולהודיע, שחברות התקשורת לא תנתקנה איש, שבמצב הקיים לא שילם את החשבון החודשי שלו, משום שאין לו יכולת לשלם. חברת החשמל כבר קיבלה החלטה בדיוק כזו בחודש שעבר. בהחלט אפשר ללמוד ממנה, ואפשר ללמוד מה נעשה בארה"ב ובמדינות רבות בעולם, שבהן הרגולטורים לתקשורת דואגים לציבור, ממש לציבור, במובחן מ"ציבור הטייקונים, "המקורבים לצלחת" והלוביסטים למיניהם". 

עדכון 5.4.20, 10:00: הוגשה תלונה ליועמ"ש (כאן). אישור קבלה של התלונה - כאן

עדכון 7.4.20, 19:00: על פי הודעת המשרד מהיום (כאן, פירוט כאן, ןגם כאן, כאן וכאן), אושר (ללא הסכמת שר האוצר, כנדרש בחוק) השימוע לעניין הפחתת התשלומים ב"קומות הכשרות". כך נכתב בהודעה: "קווים כשרים - יוזל התשלום באופן משמעותי למנויים שיחרגו משמעותיות ממכסת הדקות הקיימת בחבילה, מהלך זה ימנע תשלום לא הוגן של מאות שקלים למנויים הרלוונטים ויפחית את עלויות השימוש." כך, השר דודי אמסלם דאג לחלק קטן מציבור החרדי (אותו חלק ששיך לשותף הפוליטי שלו: ליצמן) כשכלל הציבור החילוני והדתי, ישלם מכיסו את העלויות של ההטבה הזו, למגזר אחד צר, במקום לדאוג לכלל עם ישראל.

עדכון  5.5.20: התקבלה החלטת היועמ"ש לגבי המשך הטיפול בתלונתי - כאן

עדכון 13.5.20תלונתי ליועמ"ש בעניין חסימות "עסקני ועדת הרבנים לענייני חסימות תקשורת" שחסמו את ההעברת ההודעות ממשרד הבריאות ואת איכון השב"כ עקב מגפת הקורונה, הועברה לטיפול המשנה ליועמ"ש - כאן

עדכון 27.5.20:
עדכון שהתלונה לגבי האזנות הסתר הבלתי חוקיות של "עסקני ועדת הרבנים" הועבר לטיפולו של מ"מ פרקליט המדינה (שהוא במקרה או לא במקרה - גם היועמ"ש...)  - כאן

מעקב בסמארטפון



 
 
Bookmark and Share