Telecom News - אבטחת מידע בעידן מחשוב ענן – אילו שירותים מוצעים לעסקים?

אבטחת מידע בעידן מחשוב ענן – אילו שירותים מוצעים לעסקים?

דף הבית >> שירותי עננים ואחסון מידע >> אבטחת מידע בעידן מחשוב ענן – אילו שירותים מוצעים לעסקים?
אבטחת מידע בעידן מחשוב ענן – אילו שירותים מוצעים לעסקים?
מאת: מיכאל פנחס, 25.7.17, 07:38מיכאל פנחס
 
עסקים קטנים ובינוניים מגלים, שמערכות הפיירוול והאנטי-וירוס, שהתקינו אצלם בעסק, לא מספקות הגנה מפני עולם הסייבר העכשווי. מאות עסקים בארץ כבר שילמו "כופר" להאקרים. למה אבטחת מידע, שאינה בענן, הפכה לבעייתית? אילו שירותי אבטחה בענן מוצעים לעסקים וע"י מי?
 
כיום, יש מגוון רחב של ספקי שירותים בענן בישראל, עם למעלה מ-15 חוות שרתים (Data Centers) בינוניות וגדולות ועוד כמה עשרות חוות שרתים קטנות, שמספקות שירותי ענן ללקוחות העסקיים בישראל, בכל התחומים. מלבד Triple C ובינת עסקים, שהיו ראשונות בשוק שירותי הענן המקומיים, אפשר למצוא כיום מספר רב של ספקים ואינטגרטורים גדולים (יחסית) בתחום שירותי הענן בישראל ובכלל זה: בזק בינלאומי, בזק, הוט, MedOne, סלקום, פרטנר, טלדור, תים, IBM ועוד.
 
אחד השירותים החשובים ביותר של ספקי שירותי הענן לעסקים הוא: אבטחת מידע בענן, לעסקים ברמת ה-SMB וה-SME. יש כיום תחרות עזה בין הפתרונות לשירותי אבטחה לעסקים קטנים בענן, במיוחד בין אלה של בינת עסקים לחברת בזק בינלאומי. אחרי 2 המתחרים הגדולים הללו בתחום זה, יש שפע של מתחרים גדולים וקטנים יותר (יחסית), בתחום שירותי האבטחה בענן.
 
אמנם, Triple C הייתה ראשונה בתחום זה (עם פורטל שירות מלא בשירותי ענן, כבר בעשור הקודם), אך כיום המתחרים בה מספקים שירות מלא "קצה לקצה", עם כמה עננים בארץ ובעולם (לשרידות מרבית), כולל התקנות ותמיכה לכל סוגי התקשורת (לרבות שירותי אינטרנט עסקיים) ושירותים "בחצר הלקוח" (On Premise), ולחלקן יש פריסה פיזית בשטח של טכנאי שירות לתמיכה 247X, עם מגוון של רישיונות והסמכות לכל צרכי הלקוחות באשר הם.
 
לקוח עסקי, שרוצה לחסוך בהוצאות אבטחת המידע שלו, חייב לבדוק את העלויות. רבים שבויים בהסכמי אבטחת מידע ישנים, שנמשכים שנים רבות, ומשלמים על זה הון עתק ללא כל תועלת ממשית. אבטחת מידע היא לא חברת ביטוח, שמשלמים על הפוליסה שלה לשעת צרה. אבטחת מידע היא תחום דינמי, שמשתנה די מהר ושיש לבחון אותו – כל הזמן. מי שמשלם אלפי ₪ לשנה על שירותי אבטחת מידע לעסק שלו, חייב לבצע מידית רביזיה של כל מערך האבטחה שלו ולקבל ייעוץ מקצועי מהמומחים לתחום.
 
האם שירותי ענן ציבוריים בכלל מאובטחים?
התשובה היא חד משמעית – כן. שירותי האבטחה בשירותי הענן מסופקים ברמה טובה יותר מרמת האבטחה, שניתן למצוא בעסקים ובארגונים בישראל (במערכות הפנימיות שלהם) מהסיבות הבאות:
  • הפרנסה של ספק שירותי הענן תלויה כל כולה ברמת האמון ורמת האבטחה, שהוא מספק ללקוחות שלו. לכן, ספק שירותי ענן לא יתפשר בנושא הזה, כי זה המוניטין שלו והפרנסה שלו.
  • ספק שירותי הענן יכול להעסיק את המומחים הטובים ביותר, שהוא יכול למצוא בשוק ולשכור את היועצים הטובים ביותר כדי להשיג רמת אבטחה מתאימה וטובה, שתענה על כל הצרכים של לקוחותיו.
  • מערכות האבטחה של ספק שירותי הענן תמיד תהיינה מעודכנות, כי העדכניות של שירותיו היא חלק בלתי נפרד מרמת השירות, שהוא מספק בשוק כל כך תחרותי.
  • ספקי ענן חייבים לפעול על פי הרגולציות המחמירות ביותר הקיימות בשוק, אחרת לא ישיגו לקוחות ולא יוכלו להתקיים. לכן, ספקי שירותי הענן מגינים על המידע הנמצא ענן בכפיפות וציות לתקנים הבינלאומיים והמקומיים ולרגולציות המחמירות ביותר בכל תחום, בלי להתפשר בנושאים הללו. אחד המענים לרגולציות הללו היא הרגולציה האוסרת על ארגונים ועסקים מסוימים (למשל בתחומי הפיננסים והבריאות), להוציא את המידע שיש להם מחוץ לגבולות ישראל. לכן, ארגונים ועסקים, שכפופים לרגולציה כזו, אינם יכולים להשתמש בעננים בינלאומיים, שאין לה נוכחות בישראל (דוגמת אמזון וגוגל).
למה אבטחת מידע, שאינה בענן, הפכה לבעייתית ביותר?
שירותי אבטחת מידע קיימים מאז שהתגלה הווירוס הראשון במערכות המחשוב בתחילת שנות ה-80 של המאה הקודמת. רוב העסקים הקטנים והבינוניים (SMB) משתמשים באמצעי אבטחה מקומיים: נתב אבטחה, Firewall מקומי, תוכנות הגנה מקומיות דוגמת אנטי-וירוס ואנטי-ספאם.
 
אולם, כל אמצעי ההגנה הללו שייכים לעבר. אין בהם כל תועלת לעסק בהווה וכמובן בעתיד. הסיבה די ברורה: התוקפים מזמן עברו לשיטות תקיפה שונות לגמרי והכלים הישנים הללו אינם יודעים להתמודד עימן.
 
יתרה מכך, בבדיקות, שנערכו לאחרונה במערכות המחשוב של עסקים קטנים (בעולם וגם בישראל) נמצא, ש-80% לפחות מהעסקים חוו תקיפת סייבר אחת לפחות בשנה האחרונה, מאות עסקים בישראל שילמו כפר כשחוו התקפת כופר (Ransomware) על מחשביהם וכמחצית ממחשבי העסקים נגועים ברוגלות ונוזקות. כל המקרים הללו מתרחשים במערכות שאינן בענן.
 
דהיינו: המערכות העסקיות הקיימות (הוותיקות) משמשות בסיס להאקרים כדי לתקוף עסקים אחרים, בלי שבעל העסק יודע, שהוא מהווה בסיס לתקיפות של עסקים אחרים דרכו. המצב הזה נכון גם למחשבים ניידים, טאבלטים וסמארטפונים, שמקושרים לרשת העסקית הנגועה. אין מערכת הפעלה או מערכת מחשוב (כולל מרכזיות), שלא ניתן לפרוץ ולחדור אליה ו\או לשתול בה נוזקות ורוגלות, או להצפין ולחסום את המחשב ולדרוש "כופר" כדי לשחרר את החסימה.
 
אז מה בעלי עסקים קטנים עד בינוניים אמורים לעשות?
מי שינסה להקדים את התוקפים ע"י שדרוגים של מערכות האבטחה שלו יגלה, שהוא נמצא במרוץ בלתי פוסק ויקר כשידו תהיה תמיד על התחתונה. דהיינו: מדובר בהשקעות, שאין בהן שום ROI. מדובר במהלך של בזבוז כסף מתמיד על מערכות יותר ויותר משוכללות, יותר ויותר יקרות.
 
החלופה המומלצת כיום היא: שירותי אבטחה מנוהלים. כמו כל שירות בענן, העסק משלם על השירות בגישת ה-SaaS (Software as a Service). דהיינו: לפי שימוש במרכיבי האבטחה השונים.
 
ספק מתמחה במתן שירותי אבטחה בענן מספק את רמת ההגנה העדכנית ביותר והטובה ביותר לעסק, מבלי שבעל העסק צריך להיות במרוץ מתמיד מול השכלולים והשיטות החדשות של ההאקרים.
 
אולם, גם העברת האבטחה לשירות מנוהל אין בה 100% של ביטחון מפני פגיעה. אך זה מצב יותר טוב מהמצב הקיים של 0% הגנה על מערכות המידע של העסק, בגלל שימוש בכלים מקומיים ישנים, שאבד עליהם הכלח ואינם רלבנטיים יותר לשיטות התקיפה של היום ומחר.
 
אילו שירותי אבטחה בענן מוצעים לעסקים?
מגוון השירותים הקיימים בישראל לעסקים ברמת ה-SMB עד רמת ה-SME מאוד מגוון וכוללים כמה רמות ומרכיבים, שלעיתים קרובות משווקים ב"חבילות אבטחה":
  • אבטחה ברמה רשתית. כלומר: האבטחה מצויה ברשת ובענן של ספק התקשורת ולא במחשבי ונתבי העסק. יש לא מעט ספקי תקשורת המציעים שירות כזה. יש לבחון את מרכיבי השירות והעלויות בטרם בוחרים בפתרון מהסוג הזה, שבד"כ מסופק במחירים מאוד אטרקטיביים. יש לבדוק אם השירות הרשתי מכסה את האיומים הבאים: 1) גלישה בטוחה ברשת הסלולרית והקווית, 2) הגנה מפני מגוון איומי סייבר לכל לקוח קצה בכל מקום שהוא נמצא, כולל הגנה בעת גלישה ב-WiFi.  3) הגנות בסיסיות: מפני וירוסים, הונאות רשת, גניבות זהות, 4) הגנה מפני וירוס כופר (Ransomware), 5) הגנה מפני השתלטות, איומי חדירה לפרטיות וגניבת פרטים, 6) חסימה של קישורים חשודים ברשת (ואפשרות הגנה על קטינים, במקום שנדרש), 7) Anti-Malware, Anti-Phishing, 8) הגנת סייבר בענן למערכות IoT ("בית \ משרד חכם") אם יש בעסק, 9) יכולת התאמה פרסונלית של רמת האבטחה לכל משתמש קצה ולכל מכשיר קצה.
  • חבילות אבטחה בענן. כלומר: האבטחה מצויה בענן, לא אצל ספק התקשורת, עם אפשרות ל"תוכנות לקוח" במחשבי ונתבי העסק. השירות בענן מסופק על בסיס SaaS. כלומר: העסק משלם רק עבור הצריכה של השירות ולפי כמות המשתמשים \ עמדות הקצה המוגנות ולפי רמות השירות. גם כאן, מומלץ לבדוק את כל מרכיבי האבטחה המופיעים בסעיף הקודם, מי מספק את התשתיות והכלים לשירותי האבטחה בענן ועוד.
  • שילוב האבטחה בשירותים נוספים בענן והגנה עליהם יחד. אפשר לשלב בקלות את כל אחת מחבילות האבטחה בענן, עם חבילות מקבילות, שנמצאות בפורטל השירות דוגמת: מצלמות אבטחה, מערכות אבטחה פיזית, גיבויים, התאוששות מאסון והמשכיות עסקית, Office365, שרתים וירטואליים, טלפוניה בענן, Contact Center as a Services, יישומי וידיאו מכל סוג ועוד.
  • שירותי אבטחה רק לתחום הטלפוניה. יש כאן מגוון של פתרונות, החל ממערכות SBC (ר"ת: Session Border Control) ועד מערכות הגנה בענן. תשומת לב, ששירותי ההגנה המקובלים הקיימים בענן אינם יודעים להגן נכון או בכלל על שירותי הטלפוניה (שבענן או שלא בענן). חשוב לדעת, שלפי הרגולציה הקיימת בישראל, ספקי התקשורת אינם מתחייבים לאיזו רמה של הגנה על התקשורת של הלקוחות העסקיים שלהם. כ"כ, יש לשים לב, אם שירותי האבטחה של הטלפוניה בענן הם שירותים פאסיביים (דהיינו: רק מספקים התראות על חריגות), או שהם שירותי אקטיביים (היודעים להתגונן ולחסום מיידית ואף אוטומטית התקפות, או הונאות \ גניבת שיחות וכיו"ב). הפער במחירי השירות מאוד משמעותיים, ובד"כ שירותים פאסיביים אינם מספקים הגנה של ממש, כי עד שבעל המרכזיה מקבל את ההתראה, מזהה את הבעיה, שדווחה לו, ומתארגן לפתור אותה, כבר נגרם לו נזק, שיכול להיות מאוד משמעותי מבחינה כלכלית.
יש לקחת בחשבון, שכדי לקבל "איכות שירות" בפתרונות אבטחה והגנת סייבר בענן ציבורי, צריך גם חיבור תקשורת איכותי (קו עם SLA), במסגרת חבילת תקשורת מתאימה (דוגמת IPVPN), ולא חיבור לאינטרנט בגישת ה-Best Efforts, שיש כיום בחיבורים הפרטיים לאינטרנט (לרבות ב"שוק הסיטונאי"), מה שחלק מהעסקים מיישמים אצלם (כדי לחסוך בהוצאות התקשורת לאינטרנט).
 
מי מספק בישראל שירותי אבטחת מידע בעידן מחשוב ענן
יש ספקים ואינטגרטורים רבים בשוק האבטחה המקוון הישראלי דוגמת: IBM, מטריקס, We!, HPE, Gama Operations, מלם-תים, החברות בקבוצת בינת, טריפל-סי, החברות בקבוצת בזק, קבוצת סלקום, קבוצת פרטנר ועוד, שמציעים שירותי אבטחה מנוהלים לעסקים במגוון רחב של אפשרויות.
 
אולם, יש שונות רבה בין החברות במגוון השירותים, העלויות, רמת השירות (SLA), רמת התמיכה ויכולות אכיפת מדיניות אבטחה מרחוק על כל מכשירי הקצה הנייחים והניידים. לכן, מומלץ להיעזר באנשי מקצוע כדי לנתח את צרכי העסק בתחום אבטחת המידע, לקבוע את רמת הסיכונים (שממנה נגזרים השירותים שיירכשו), לקבוע את הכללים הבסיסיים למדיניות אבטחה, לקבוע את רמות האבטחה (בין לפי סוגי המשתמשים ובין לפי סוגי מכשירי הקצה הקיימים ברשת של העסק) ולקבוע את שיטות האכיפה של מדיניות האבטחה.
 
לאחר ניתוח צרכי העסק וקביעת התקציב האפשרי, יש לבצע השוואה ותיחור בין הספקים השונים כדי להגיע לפתרון האופטימלי מבחינת עלות-תועלת לעסק. לכל עסק יש רגישויות וצרכים שונים בתחום האבטחה ולכן אין פתרון אחיד לכולם.
 
שורה תחתונה בתחום אבטחת מידע בענן:
רכישת פתרונות מתקדמים לאבטחת מידע בענן, כמו כל רכישה בעסק, צריכה להיעשות רק לאחר בחינת צרכי המשתמשים בעסק מול הפתרונות הקיימים בשוק והתקציב האפשרי. יש יתרון בשימוש בשירותי ענן, בגלל שיטת השימוש והתשלום (משלמים רק על מה שצורכים).
 
מומלץ, שכל בעל עסק יבחן את אבטחת מערכות המחשוב שלו (גם ע"י הזמנת "מבחני חדירה" מספקים המתמחים במבחנים כאלה), והאם זה הזמן להוציא את תחום האבטחה למיקור חוץ, דהיינו: לשירותי ענן. כיום, הספקים המובילים בעולם ובארץ מציעים מגוון רחב של שירותי אבטחה למערכות המחשוב, התקשורת והטלפוניה, במסגרת סל שירותים מתקדמים בענן ובתמחור לפי שימוש בפועל (SaaS).
 
מומלץ לבחון קודם כל את שירותיו של ספק שירותי הענן עצמו, כי שירותיו יהיו (ככל הנראה) מותאמים טוב יותר לשאר שירותי הענן, שהוא מספק. לדוגמה: מי שמשתמש בשירותי הענן של אמזון-AWS, מומלץ לבחון קודם כל את שירותי האבטחה והסייבר של אמזון-AWS, שמסופקים על ידה בחבילות השונות המוצעות על ידה, לפני שבוחרים או מוסיפים איזה שירות אבטחה אחר בענן.

מאת: מיכאל פנחס, מהנדס תקשורת, יולי 2017.
מחבר המדריך לפתרונות תקשורת ומחשוב ענן ולרכישת מרכזיות טלפון IP לעסקים


CLOUD SECURITY
 
 
NORDVPN



 
 
Bookmark and Share


 

LIVECITY

לוח מודעות

למה צריך אתר עיתונות עצמאי וחופשי בתחום ההיי-טק? - כאן

שאלות ותשובות לגבי האתר - כאן

מי אנחנו? - כאן.

מחפשים הגנה מושלמת על הגלישה הניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף? הפתרון הזול והטוב בעולם - כאן.

לוח אירועים וכנסים של עולם ההיי-טק - כאן.

מחפש מחקרים? מאות מחקרים מצויים כאן

מחפש תוכנות חופשיות? תוכל למצוא משחקיםתוכנות לפרטיים ותוכנות לעסקיםתוכנות לצילום ותמונות, הכל בחינם.


מעוניין לבנות ולתפעל אתר אישי או עסקי מקצועי? לחץ כאן.

שימרו על עצמכם והישמעו להוראות פיקוד העורף!!!!
 




21.5.24 - Axis Tel Aviv 2024

19.3.24 - Europe Days 2024 Conference

7.4.24 -  ועידת ישראל לטכנולוגיות המידע

7-8.5.24 - ChipEx2024 

7.5.24 - Data Driven Factories - Industry 4.0 

לוח האירועים המלא לגולשים מצוי כאן.
 

 

הכי ניצפים 

המחדל הגדול: איך המתקפה נעלמה מעיני המודיעין והטכנולוגיות שלו?- כאן 

תאגיד השידור - "עלינו". איך עשו עלינו סיבוב והשאירו את אגרת הטלוויזיה - כאן

כל מה שלא מספרים לכם בתחום "השוק הסיטונאי" - פרק א': בזק - כאן

כמה מפסידים בביצועים של הפס הרחב במעבר ל"שוק הסיטונאי"? - הרבה - כאן

למה בכלל צריך להחליף / לרכוש נתב במעבר ל"שוק סיטונאי"? - כאן

איך אני יודע כמה מגהרץ יש בחיבור LTE? מי ספק הסלולר המהיר בישראל? - כאן

חשיפת מה שאילנה דיין לא פרסמה ב"ערוץ 2" על תעלולי השר משה כחלון - כאן

ההגנה המושלמת על הגלישה ניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף - כאן

המשך חשיפת הבלוף ששמו "מהפיכת הסלולר" ואיך מסרסים את הנתונים לציבור - כאן

סיכום ביקור בסיליקון ואלי - למה 3 הגדולות משקיעות ומפתחות באותם תחומים - כאן

שלמה פילבר (עד לאחרונה מנכ"ל משרד התקשורת) - עד מדינה? הצחקתם אותי! - כאן

"יש אפליה בחקירה"? חשיפה: למה השר משה כחלון לא נחקר עד היום? - כאן

חשיפת חשד לשחיתות הדומה לזו של "תיק 4000" אך בתחום הסלולר - כאן

חשיפת מה שלא רוצים  שתדעו בעניין פריסת אנלימיטד (בניחוח בלתי נסבל) - כאן

חשיפה: איוב קרא אישר לקבוצת סלקום בדיוק מה שביבי אישר ל-Yes ולבזק - כאן

האם השר איוב קרא היה צריך בכלל לחתום על האישור, שנתן לקבוצת סלקום? - כאן

האם ביבי וקרא קבלו בכלל תמורה עבור ההטבות הרגולטוריות שנתנו לסלקום? - כאן

המסמכים בנושא בזק-Yes (תיק 4000) מוכיחים "תפירת תיק" לאיש הלא נכון! - כאן

עובדות ומסמכים המוסתרים מהציבור: האם ביבי כשר תקשורת עזר לקב' בזק? - כאן

מה מקור ה-Fake News שהביא לתפירת תיק לביבי והעלמת החשודים הנכונים - כאן

אחת הרגליים של "תיק 4000 התפור" התמוטטה היום בניצחון (כפול) של בזק - כאן

איך כתבות מפנקות הפכו לפתע לטובת הנאה שהיא מיסודות עבירת השוחד? - כאן

שערוריית הקנס הענק על בזק וחשיפת "תעודת הביטוח" של נתניהו בתיק 4000 - כאן

תיק 5000: סלקום - IBC לא תפרוס סיבים ותרכב על גב הרכוש הפרטי של בזק - כאן

ערוץ 20: "תיק תפור": אבי וייס חושף את מחדלי "תיק 4000" - כאן

התבלבלתם: גיא פלד הפך את כחלון, גבאי ואילת לחשודים המרכזיים בתיק 4000 - כאן

פצצות בתיק 4000: האם היו בכלל התנגדויות למיזוג בזק-יס? - כאן

נמצא מסמר נוסף בארון הקבורה של תיק 4000 התפור - כאן

נחשפה עוד עובדה חשובה בדרך אל ההלוויה של תיק 4000 - כאן

תיק 4000 לא הושלם: האם היועמ"ש קיבל את כל המידע הנחוץ לחקר האמת? - כאן

תיק 4000: גם תקנות התקשורת התומכות בגרסת נתניהו לא נכללו בחקירה - כאן

חשיפת שקרים נוספים בתיק 4000: הטעיית הציבור נמשכת ללא הרף - כאן

תיק 4000: נחוצה ועדת חקירה ממלכתית לגבי "אישום" שר התקשורת - נתניהו - כאן

תיק 4000: היועמ"ש לממשלה אישר "מיזוג" בזק-יס. צריך ועדת חקירה ממלכתית - כאן

אוסף הטעויות בתיק 4000: "אני מאשים" - לא חתרו כלל לגילוי האמת - כאן

שערוריית תיק 4000: איך יש 2 גרסאות שונות של כתב החשדות של היועמ"ש? - כאן

ערוץ 20: אבי וייס חשף טענות שגויות בכתב החשדות נגד רוה"מ בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: חשיפת מסמך נוסף שיסייע גם הוא לחיסול תיק 4000 התפור - כאן

ערוץ 20: אבי וייס ואלי ציפורי חשפו שקרי הפרקליטות לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: מתי מדוע ואיך הוא הפך מ"תיק בזק" ל"תיק תפור" ומחורר? - כאן

הספינים והשקרים בתיק 4000 חזרו. הם חלק מניסיון הפיכה שלטונית שיש לחקור - כאן

סודות ושקרים בפרקליטות והיועמ"ש: מי היה ב"ניגוד עיניינים" בתיק 4000? - כאן

תיק 4000 יושלך לפח האשפה של ההיסטוריה עקב חקירה רשלנית ללא מסמכים - כאן

תיק 4000: מסמר נוסף ענק לארון הקבורה שלו (פרי חשיפה של אלי ציפורי) - כאן

תיק 4000: בעיות זיכרון, חקירה משובשת ושקרים המכוונים להפיכה שלטונית! - כאן

חשיפות חדשות בעקבות הדלפת עדויות שלמה פילבר - "עד המדינה" בתיק 4000 - כאן

האם "תיק 4000" התפור אכן בדרכו ל"פח האשפה של ההסטוריה"? - כאן

חשיפת הכזבים של היועמ"ש מול האמת המוכחת לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

פוטש בשידור חי: את מי שהיה צריך לעצור ולחקור זה את "עד המדינה" פילבר! - כאן

תיק 4000: האם נוכל לנחש שהחשיפה כאן תהיה הגרזן הסופי שיפרק את התיק? - כאן

תיק 4000: הביזיון של כתב האישום הבדיוני דורש ועדת חקירה ממלכתית - כאן

האמת המוסתרת מהציבור בתיק 4000: פירוט 20 שקרים / אלי ציפורי ואבי וייס - כאן

איך זה שהיחיד שדיווח אמת בפרשה שהתפתחה לתיק 4000 - קיבל כתב אישום? - כאן

תיק 4000: ההדלפות לכלכליסט כביכול נגד רוה"מ דווקא מצביעות על חפותו - כאן

"נקודת האפס" - Ground Zero  שבו החלה תפירת תיק 4000 נחשף - כאן

למה לא נפתחה חקירה ב"תיק 5000" ומתבצע שימוע נוסף של הטבות ל-IBC? - כאן

החלטות של מש' התקשורת בעניין "ההדדיות" ממוטטות עוד לבנה בתיק 4000! - כאן

חשיפת הסיבה לתפירת תיק 4000 ב"נקודת האפס": "פרשת עורכי הדין"! - כאן

חשיפה בלעדית: מסתירים עוד מסמכים ש"מפוצצים" את תיק 4000 לרסיסים! - כאן

פירוט 60 שקרים בתיק 4000 (ויש עוד) שמסתירים בכוונה מהציבור! - כאן

"הנדסת התודעה" בתיק 4000 לא מסתיימת ותימשך בחודשים הבאים! - כאן

השקרים,הרמאויות, הצנזורות,העיוותים והסילופים של רביב דרוקר בתיק 4000 - כאן

חשיפת הפברוק של דרוקר שמחסלת את הראייה הישירה היחידה כנגד נתניהו - כאן

חשיפה דרמטית בתיק 4000: האם כעת התיק התפור ייפול? - כאן

איך ספינולוגים שוטפים את מוח הציבור פעם 3 בתכנית "המקור" על תיק 4000? - כאן

איך שינוי מילה אחת גם ע"י דרוקר "הפיל בפח" עדים רבים בתיק 4000? - כאן

התרגיל של שלמה (מומי) למברגר שסוגר כל חקירה שיכולה להוביל למנדלבליט! - כאן

הסתעפות תיק 4000: תיק 5000 - הטיוח הגדול כדי שהחקירה לא תגיע למנדלבליט - כאן

פשוט מדהים: התגלו כעת 2 מסמכים התומכים בגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

זה לא נגמר: נחשפו כעת עוד מסמכים המסייעים לגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

הטיוח של שלמה (מומי) למברגר, שלא קורא מסמכים, כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

תעלולים חדשים של למברגר שגם ממציא וסוגר תלונה כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

"אני מאשים": על היועמ"ש מנדלבליט לבטל היום את תיק 4000 ולהתפטר! - כאן

התמוטטות "תיק בזק" הייתה אמורה להוביל לביטול "תיק 4000": "אני מאשים!" - כאן

7 "ראיות זהב" מרכזיות בתיק 4000 שאפשר להשליך מיידת היישר לפח הזבל - כאן

עדכונים שוטפים על הסודות המסתתרים בעדות אילן ישועה בתיק 4000 - כאן

האם הגיע הזמן להעמיד לדין את תופרי התיקים ומיוחד את תופרי "תיק 4000"? - כאן

פירמידת השקרים שנבנתה ע"י היועמ"ש וגלובס סביב אילן ישועה כדי "להלבינו" - כאן

חשיפה דרמטית: אילן ישועה היה כנראה מוכן להעיד גם תחת אזהרה בתיק 4000 - כאן

האם אילן ישועה ייחקר ברשות ניירות הערך בחשדות החמורים שהתעוררו נגדו? - כאן

משפט שערוריית תיק 4000: עדכונים שוטפים ביחס למשפט נתניהו שחשוב לדעת- כאן

תיק 4000 המופרך: עדכונים שוטפים במשפט נתניהו שהציבור חייב לדעת! - כאן

חשיפת הסודות הכמוסים של ראשי הפרקליטות שמנהלים את "תיקי האלפים" - כאן

בכירים בפרקליטות ובלשכת היועמ"ש: הפרקליטות עשתה טעות בתיק 4000! - כאן

משפט "תיקי האלפים" המפוברקים נמשך: עדכונים שוטפים שהציבור אמור לדעת - כאן

גם על פי היומן של בנימין נתניהו מ-2015 - אין בסיס לכתב האישום בתיק 4000 - כאן

חשיפה: עוד ראיה מזכה לנתניהו בתיק 4000 מסתתרת בהחלטת מש' התקשורת - כאן

הסודות של ניר חפץ ואילן ישועה נחשפו באמצעות מוטי גילת שלא הבין אותם - כאן

עדכונים מהחקירה הנגדית של ניר חפץ שממשיך לפורר את תיק 4000 התפור - כאן

תפירת תיק 4000: חשיפת פרטי המפלצת של תוכנת הריגול המשטרתית אחריכם - כאן

השלכות תיק 4000: איך הלבינו את המפעל המפלצתי של הפריצות לסמארטפונים - כאן

ממצאי ועדת מררי - שקרים, טיוח ענק וזריית חול בעיני הציבור - כאן

השלכות דו"ח מררי: איך העיזה המשטרה לרמות במצח נחושה שופטים בכירים? - כאן

חשיפת מסמך מאגר המידע המשטרתי הסודי והמפלצתי על ראשי ערים ורשוית - כאן

2 הדלפות מהפרקליטות לאחר היום הראשון של החקירה הנגדית של שלמה פילבר כשאחת מהן מפילה את תיק פגסוס על המשטרה ובעקיפין על השב"כ - כאן

למה הוטל צו איסור פרסום על החשיפות בתיק 1000? כדי לחסום האמת! - כאן
 
מפלצת הפגסוס לא מסתתרת בחוק האזנות הסתר. היכן היא כן מתחבאת? - כאן

 
זרקור חברות
 
PRnews
 
NORDVPN
 
X
 
פרי הדמיון
 
טלגרם
 
לייבסיטי
 
כמה זה? השוואת מחירים
 
Amiel
 
PRNEWS
 
טלי וייס
 
 
Slideshare Linkedin Twitter
Youtube Instagram Facebook
Google+ live
Bitly Vimeo Pinterest
אנדרואידאנדרואיד-ברקוד אפל ברקודאפל

 
  מהירות גלישה Your IP
לייבסיטי - בניית אתרים