Telecom News - מכרז הפקת "ערוץ הכנסת" מסעיר את המעורבים, בניסיון "למצוא אשם" בפרשה

מכרז הפקת "ערוץ הכנסת" מסעיר את המעורבים, בניסיון "למצוא אשם" בפרשה

דף הבית >> חדשות >> חדשות עולם הטלוויזיה >> מכרז הפקת "ערוץ הכנסת" מסעיר את המעורבים, בניסיון "למצוא אשם" בפרשה
חשיפה: יו"ר מועצת הכבלים והלוויין ד"ר יפעת בן חי שגב ניסתה "להפיל את התיק" של הכאוס במכרז הפקת "ערוץ הכנסת", שבו "זכה" "ערוץ 20", נושא ה"תקוע בבוץ" עמוק בבג"ץ, על היועץ המשפטי של מועצת הכבלים והלוויין, שהדף את הטענה הזו בחדות ובבוטות.
מאת: אבי וייס, 4.12.17, 07:59ד"ר יפעת בן חי שגב

ניתוח: פרשת מכרז הפקת "ערוץ הכנסת" (שבו זכה "ערוץ 20"), מכרז, שנוהל ע"י יו"ר מועצת הכבלים והלוויין, ד"ר יפעת בן חי שגב (בתמונה משמאל), בשת"פ מלא עם שניים מראשי משרד התקשורת (שמילה מימון ותמי לשם), מסרבת להירגע.

לכן שלחנו ביום 29.11.17 את השאלה הדחופה הבאה לצמרת משרד התקשורת:
"אודה להתייחסות לפסקה הבאה:
חשד לתפירת מכרז הפקת שידורי הכנסת עבור ערוץ 20 ("ערוץ מורשת יהודית") ע"י המועצה לשידורי כבלים ולוויין, ממשיך להסעיר את המועצה ואת המעורבים בנושא לרבות בכירי משרד התקשורת והמשפטים.
היועץ המשפטי של המועצה עו"ד דוד (דודו) קובסניאנו הודיע לאחרונה על עזיבה. זאת, לאחר שזכה במכרז ליועמ"ש משרד התיירות, דבר ש"נפל" בהפתעה על יו"ר המועצה, ד"ר יפעת בן חי שגב, שהודיעה בישיבת המועצה האחרונה, שנערכה בשבוע שעבר, שלא תאפשר לקובסניאנו לעזוב, עד שלא יסייע לה לצאת מהפרשה של מכרז ערוץ הכנסת, שכידוע נדונה בימים אלה בבג"צ, שהגישו חדשות ערוץ 2 וערוץ 10 נגד המועצה.
כפי שנחשף לאחרונה ב-Telecom News, ד"ר בן חי שגב מנסה בתקופה האחרונה להרחיק עצמה מערוץ 20 וממכרז ערוץ הכנסת "הבעייתי" ולאחרונה אף התבשרה ע"י צמרת משרד המשפטים, שלא תזכה להגנה מצדם בבג"צ האמור (בינתיים, הבג"ץ נתן למועצה עוד חודש דחייה בהגשת תשובה סופית לבג"ץ), דבר המסבך אותה בהליכים העלולים להגיע לכדי פלילים. בניסיון נואש נוסף להרחיק עצמה מהמכרז, ניסתה ד"ר בן חי שגב לדווח בישיבת המועצה, שעו"ד דוד (דודו) קובסניאנו נושא באחריות [אישית] למכרז הכושל מאחר שנתן לה גיבוי משפטי למהלך. אולם, בצעד חסר תקדים ביקש עו"ד דוד (דודו) קובסניאנו, שיצויין בפרוטוקול, שדבריה של ד"ר בן חי שגב אינם נכונים.
כידוע, הדרג המקצועי, הן המשפטי והן הכלכלי של המועצה הצביע על הבעייתיות במכרז שידורי ערוץ הכנסת. אולם, חברי המועצה ויו"ר המועצה, ד"ר בן חי שגב בראשם, בחרו להתעלם מהדרג המקצועי ולהעניק את המכרז לערוץ 20 חסר הניסיון בשידורי אקטואליה. הדברים כמובן זכו להתייחסות מקיפה במסגרת הדיונים בבג"צ.
למיטב הערכתי, אין מנוס מפתיחה בחקירה בנוגע להצבעת חברי מועצת הכבלים במכרז שידורי הכנסת ובעיקר הצבעתם של נציגי משרד התקשורת מימון שמילה ותמי לשם וכן של יו"ר המועצה ד"ר בן חי שגב. בינתיים הבג"ץ עצר את זכיית ערוץ 20 וכאמור, על פי הידוע לנו, משרד המשפטים מסרב להגן על מועצת הכבלים והלוויין בפרשה זו. בשולי הדברים נציין, כי מיד לאחר הצבעתה של תמי לשם במכרז שידורי הכנסת כחברת מועצת הכבלים, היא עברה לעבוד במשרה חלקית בכנסת וגם דבר זה צריך להיחקר במסגרת אותה פרשה".

 
תגובה לא קיבלתי, לא שלא ניסיתי. ככל שאקבל תגובה, אעדכן בהתאם. לא להיות במתח, הסיכוי לקבל תגובה הוא לא גבוה...

את הפרשה החמורה ביותר הזו (של מכרז "ערוץ הכנסת"), פרשה, שכאמור, מסרבת להירגע, סקרנו באתר זה בהרחבה במספר רב של כתבות וחשיפות: כאןכאןכאןכאן, כאןכאן וכאן, למי שמתעניין בפרטים של השערוריה הפלילית והציבורית הזו. סיכמנו את סדרת הכתבות הזו בקריאה לפתיחה בחקירה פלילית בנושא, לאור כל מה שהתגלה עד כה בפרשה זו. 

יתרה מכך, ביום 16.11.17 שלחנו את השאלה הדחופה הבאה לצמרת משרד התקשורת:

"אודה להתייחסות \ תגובתכם לפסקה הבאה:
ביום 5.11.17 הייתה אמורה יו"ר מועצת הכבלים והלוויין להודיע (בשם המועצה) לבג"צ את עמדת המועצה העדכנית לגבי מכרז הפקת "ערוץ הכנסת". אולם, המועצה הולכת ומסתבכת ולא מצליחה לגבש תשובה לבג"צ, אז המועצה ביקשה ארכה של חודש נוסף, כדי להקים ועדה, שתבדוק את התלונות על המכרז (?!).
יש להזכיר בעניין זה את תשובת חדשות ערוץ 2 לבג"צ מיום 5.11.17, שבה הם מותחים ביקורת קשה ביותר על המועצה לשידורי כבלים ולוויין ומספקים כותרת: "לא ניתן לסמוך על המועצה ("ועדת המכרזים")". ובין היתר, חדשות ערוץ 2 ענו לגלובס: "מחברת החדשות נמסר היום [5.11.17] בתגובה כי כפי שהיא: "הודיעה לבית המשפט, לא ניתן עוד לסמוך על ועדת המכרזים שתקיים - בפעם השלישית - דיון ענייני ונטול פניות ביחס לפגמים המהותיים שנפלו בהצעת ערוץ 20. ההתנהלות של ועדת המכרזים ביחס להצעת ערוץ 20 ולפגמים החמורים שנפלו בה מוכיחה כי בדיקת כלל ההצעות שהוגשו במסגרת המכרז על- ידי ועדת המכרזים לא נעשתה כראוי ולכן אין לתת אמון בהליך המכרז כולו. בנסיבות אלה, התוצאה המתחייבת היא ביטול ההליך המכרזי, כפי שהתבקש בין היתר בעתירת חברת החדשות".

תגובה לא קיבלתי, לא שלא ניסיתי. ככל שאקבל תגובה, אעדכן בהתאם. לא להיות במתח, הסיכוי לקבל תגובה לא גבוה... צמרת משרד התקשורת סבורה, שאם לא תשיב, הבעיה תיעלם מעצמה... מה שלא יקרה

"אור השמש הוא המטהר הטוב ביותר, ואור המנורה הוא השוטר היעיל ביותר", כך מצוטט לואי דמביץ ברנדייס, שופט בית המשפט העליון של ארצות הברית. באומרו כך, התווה את עקרון השקיפות במערכות הציבוריות כתרופה לשחיתות. דברים אלו שנאמרו על ידו ב-1914, נכונים שבעתיים גם היום. 

בדיוק כפי ש-Telecom News צפה, יו"ר מועצת הכבלים (ד"ר יפעת בן חי שגב), שפעלה (ביחד עם שותפיה לתרגיל: תמי לשם ושמילה מימון), לזכיית "ערוץ 20" במכרז "שידורי הכנסת", ממשיכה לפעול עכשיו בדיוק לכיוון ההפוך (המהפך קרה אחרי שהיא ראתה מה קרה למנכ"ל משרד התקשורת,שלמה פילבר), והיא פועלת במרץ בלתי נלאה ובאינטנסיביות להכשלת זכיית "ערוץ 20" במכרז ואולי אפילו (בניגווד גמור לדעת השר איוב קרא), לסגור אותו כליל, תוך שהיא מנסה "להרחיק עצמה מהאש".

כ"כ, יש מטרה נוספת במהלך הזה: "להסיט את האש" מהאישורים, שמועצת הכבלים והלוויין סיפקה ל-Yes, מה שהוביל, מוביל ויוביל להכנסות בהיקף של מיליארדים לשאול אלוביץ', על חשבון הכיס של עם ישראל, פרשה חמורה ביותר, מקבילה ונוספת לפרשה בגינה נחקר שלמה פילבר ושות'. לגבי פרשה זו פרסמנו את קריאתנו הברורה עם כל ההוכחות והתיעוד הרלבנטי לפרשה זו, תחת הכותרת: "חייבים לחקור את הסיוע שמועצת הכבלים והלוויין נתנה ל-Yes בניגוד לחוק". החקירה הזו גם תחשוף (אם תתקיים) את חלקם של ביבי נתניהו (כשר התקשורת דאז) ואבי גבאי (כמנכ"ל בזק דאז) בפרשה זו, נושא חמור בפני עצמו הראוי למאמר נפרד. 

יצויין, שבינתיים מתנהלת המועצה (מועצת הכבלים והלוויין) ללא שום נציג ממשרד התקשורת, לאחר ש-Telecom News חשף את הסכם ניגוד העניינים של מימון שמילה המונע ממנו לקחת חלק בפעילות המועצה והובלנו מהלך לסילוקו מהתפקיד, ולאחר שתמי לשם פרשה לגמלאות משירות המדינה והחלה לעבוד במשרה חלקית בכנסת, בוועדת הבחירות המרכזית (סוגייה הראוייה לחקירה בפני עצמה, לאור המעורבות של תמי לשם בתוקף תפקידה הקודם כחברת מועצת הכבלים, במכרז לשידורי ערוץ הכנסת, והצבעתה פעמיים בעד זכיית "ערוץ 20", במכרז להפקת "ערוץ הכנסת"', מבלי שאיש יידע שהיא עתידה לעבור לכנסת מיד בסיום המכרז, בניגוד לחוק התקשורת סעיף 6ג).

אני יוצא כאן בקריאה גלויה למשרד המשפטים, שלא להגן בבג"צ על החלטת מועצת הכבלים לבחור את "ערוץ 20" כזוכה במכרז "ערוץ הכנסת". זה המקום לחזור על הכשלים העיקריים במכרז: ערוץ פורע חוק (כהגדרת מועצת הכבלים והלוויין), חסר נסיון באקטואליה, הצעתו אינה עומדת במבחן כלכלי ולכן ברור, שהוא (שוב) לא יעמוד במחוייבותיו, היו חברי מועצה שלא השתתפו בהצבעה במכרז כמחאה וכן, ההצבעה הבלתי חוקית של תמי לשם ומימון שמילה במכרז זה (אסור היה להם  בכלל להיות חברי מועצה). 

למיטב הבנתי, הבג"צ אותת ומאותת לרשויות המדינה, שהוא לא הולך לאשר את "המכרז התפור" הזה ולכן הסכים לתת צו ביניים (של הקפאת המכרז עד הודעה חדשה). יתר על כן, לא זו בלבד שאסור, לעניות דעתי, למשרד המשפטים להגן על המכרז "המוזר" הזה, משרד המשפטים בעצמו מן הראוי, שיחליט להורות על פתיחה בחקירה פלילית בנוגע למכרז והאם מדובר בהטייה של מכרז כדי להשתלט על "שידורי הכנסת".

להערכתי הצנועה - יש סיכוי לא מבוטל, שאכן, בסופו של דבר, משרד המשפטים יסרב להגן על מועצת הכבלים והלוויין בבג"ץ.

לכן, כל המהלכים, כפי שחשפנו כאן ובכתבות הקודמות בנושא הנדון, מחזקים את הצורך הדחוף בהקמת "רשות לתקשורת", רשות עצמאית, שתפעל לטובת הצרכנים ולא נגד הצרכנים ולטובת בעלי ההון וה"מקורבים לצלחת" של מקבלי ההחלטות, בניגוד מוחלט לחוק ולאחריות המוטלת על משרד ממשלתי חשוב ובעל כוח כלכלי עצום, כלפי השחקנים הגדולים בשוק. 



 
 
Bookmark and Share