Telecom News - משרד התקשורת ממשיך להסתיר פאשלות מהציבור וחושב שלא ירגישו...

משרד התקשורת ממשיך להסתיר פאשלות מהציבור וחושב שלא ירגישו...

דף הבית >> עולם ה-ICT ותקשורת >> חדשות משרד התקשורת >> משרד התקשורת ממשיך להסתיר פאשלות מהציבור וחושב שלא ירגישו...
שמילה מימון, מנכ"ל משרד התקשורת בפועל, ממשיך "כאילו כלום" במיוחד בתחום בו הוא התמחה במשך שנים: לטאטא ולהסתיר פאשלות "מתחת לשטיח" בתקווה שלא תתגלינה. חשיפת 2 סיפורים מדהימים חדשים והקשר שלהם ל"תיק 4000", עוד לפני שהוא והשר ימכרו הבוקר לציבור במסיבת עיתונאים "לוקשים" בעניין "הסרת החסמים על ייבוא מוצרים מחו"ל (בהם רכיבי תקשורת אלחוטיים) וחשיפת דו"ח פניות הציבור לחברות התקשורת לשנת 2017".
מאת: אבי וייס, 27.3.18, 07:30שמילה מימון

אך לפני יומיים חשפנו כיצד משרד התקשורת מתנהל "כאילו כלום" וממשיך בתעלולים בלתי חוקיים.

מהר מאוד התברר לנו, שזה רק "קצה הקרחון". 2 חשיפות פרסמנו אתמול בענייני "תיק 4000", בכתבה עם חשיפות חדשות של חשדות חמורים לפלילים (כולל אחת מדהימה בתחום הסלולר), וכעת "נרים את המסך מעוד 2 פרשיות חדשות. הפרשה השנייה ממש חדשה לחלוטין ומדהימה, כמפורט בהמשך.

זאת, כאשר הבוקר (27.3.18), משרד התקשורת "יחשוף כמה ספינים" לכלי התקשורת (שבעוורונם יבצעו Cut & Paste לספינים הללו, בלי בדיקת העובדות), בנושאים צרכניים חשובים, שיימסרו ל"עיתונאים" במסיבת עיתונאים, במעמד שר התקשורת איוב קרא ומנכ"ל המשרד בפועל, מימון שמילה (בתמונה משמאל), בנושאים דוגמת: "הסרת החסמים על ייבוא מוצרים מחו"ל (בהם רכיבי תקשורת אלחוטיים) וחשיפת דו"ח פניות הציבור לחברות התקשורת לשנת 2017".

ואלה 2 הנושאים שנחשפים היום:

א. משרד התקשורת מחזק את טענותינו (וטענת סיני ליבל) בנושא ההחלטה הבלתי חוקית של שלמה פילבר לצמצם את שעות הפעילות של מוקדי חברות הסלולר.
באופן מפתיע, עלו בשבוע החולף לאתר משרד התקשורת תוצאות שימוע בעניינים צרכניים, שהוסתרו עד היום היטב. לכן שלחנו אתמול למשרד התקשורת את השאלה הדחופה הבאה:
"ביום 18.3.18 עלה לאתר משרד התקשורת מסמך עם הכותרת: "שימועים ציבוריים: סבב נוסף של תיקון רישיונות רט"ן ורישיונות אחודים בנושאים צרכניים". המסמך עצמו כאן.
המדובר במסמך, שהתאריך עליו הוא 2.2.16 (כלומר: מלפני יותר משנתיים). בבדיקת "מאפייני המסמך" עולה, שהוא אכן בן שנתיים.
יש איזה הסבר מתקבל על הדעת למה המסמך הזה הוסתר מהציבור במשך שנתיים?
האם זה לא בא במקרה אחרי החשיפות שלנו בנושא "שעות הפעלת מוקדי חברות הסלולר" (למשל: כאן, כאן, כאן וכאן), כשהמסמך הזה בא למעשה לחזק את הממצאים שלנו בנושא, שהצביעו במפורש על כך, שמדובר בהחלטה החשודה בפלילים (ומגובה במסמכים ברורים ביותר), שהתקבלה אישית ע"י המנכ"ל "עד המדינה" שלמה פילבר??"

תגובה טרם קיבלנו. ככל שנקבל תגובה, נעדכן בהתאם. אין מה להיות במתח, הסיכויים שנקבל תגובה הם סביב האפס, למרות שיש דובר חדש למשרד התקשורת.  

למי שפספס את סדרת החשיפות שלנו, המסמך, שנחשף כעת, מוסיף עוד ראייה לסדרת הראיות שחשפנו (מצויות בלינקים בשאלה מעל), שבהן הוכח "שחור על גבי לבן" בכתובים, ששלמה פילבר, על דעת עצמו ובניגוד לצוות המקצועי, שעסק בשימועים הצרכניים הללו, החליט לתת הטבת ענק לפלאפון (חברה של שאול אלוביץ'), לפי בקשת פלאפון, שראשיה נפגשו המון פעמים עימו ועם שמילה מימון, בדיוק אותה תקופה, אבל מכורח הנסיבות, נתן זאת לכל חברות הסלולר.

מה שחשוב במסמך שנחשף כעת הוא במה שאין בו. אין בו הורדת שעות הפעילות של מוקדי השירות של חברות הסלולר מ-13 שעות ל-10 שעות, נושא שהוכנס כמה חודשים לאחר מכן, בעורמה ובכוח ע"י "עד המדינה" שלמה פילבר, במהלכים שחשפנו ופרסמנו בהרחבה. כמעט כל סעיפי הרפורמה הצרכנית הענקית הזו לא מומשו עד היום, בגלל דחיות חוזרות ונשנות של שמילה מימון (סה"כ 5 דחיות עד היום), לפי בקשת החברות, שביקשו "לא להעיק עליהן בהוצאות". לעומת זאת, הורדת שעות פעילות מוקדי השירות נכנסה לתוקף באופן מיידי בינואר 2017. כך, "הרפורמה הצרכנית" הזו, הפכה בידי ראשי משרד התקשורת ל"רפורמה לרמיסת הצרכנים ולהעשרת הכיס של בעלי חברות הסלולר, ע"י 'מתנה' ענקית, באדיבותו הרבה של שלמה פילבר". 

המדובר ב"מתנה" בשווי של מאות מיליוני ש"ח לכל חברות התקשורת לשנה, על חשבון רמת השירות לציבור.

למרות "שברור כאור השמש", שמדובר בהחלטה בלתי חוקית, משרד התקשורת בראשותו של השר איוב קרא והמנכ"ל בפועל שמילה מימון לא עושים דבר וחצי דבר, כדי לתקן את העוול הצרכני המחפיר, הבלתי הגיוני והבלתי חוקי הזה. 

ב. קנס ענק על חברת "סאטלינק תקשורת" וחשיפה איך זה קשור ל"תיק 4000":
אם לא שמעתם על דבר כזה, זה סימן, ששמילה מימון הצליח להסתיר את זה היטב מהציבור. עד היום. 

כל תהליכי הטלת קנסות ("עיצומים") במשרד התקשורת נוהלו מאז תחילת העשור |(מועד בו שמילה מימון התמנה בתרגיל של עדן בר טל לסמנכ"ל בכיר לפיקוח ואכיפה), בכאוס בלתי חוקי אחד ענק, שחשפנו בעבר המון פעמים, למשל במאמר כאן: "חשיפת התחמונים, השקרים והזיופים מאחורי מנגנון הטלת הקנסות של המנכ"ל". יש עשרות כתבות כאלו באתר. לכן, הידיעה, שעלתה בסוף השבוע החולף לאתר משרד התקשורת, מייד עוררה את חשדנו. לא טעינו. זה "מסריח מכאן ועד הירח". 

לכן, שלחנו אמש למשרד התקשורת את השאלה הדחופה הבאה: 
"ביום 22.2.18 (לכאורה) עלתה לאתר משרד התקשורת ההודעה הבאה: "עיצום כספי על חברת סאטלינק תקשורת בע"מ בגין הפרת רישיונה בנושא העברת שליטה ללא אישור". בהודעה, שלא פורסמה בשום מקום, מלבד באתר המשרד, נאמר כך:
"משרד התקשורת הטיל עיצום כספי בסך 360,940 ₪ על חברת סאטלניק בגין הפרת רישיונה בנושא העברת שליטה ללא אישור". פרוטוקול הדיון של "הוועדה המייעצת לעניין עיצומים כספיים" מצוי כאן.
מפרוטוקול הדיון עולה, שהוא התקיים ב- 28.11.17, לפי הכותרת שלו. אולם, בבדיקת "מאפייני המסמך" מופיע שהוא חובר ב- 20.3.18 (מצ"ב צילום) והדיון היה ב-27.11.17.
צילום מסמך
כלומר:
1) ההודעה לא עלתה לאתר משרד התקשורת ביום 22.2.18 כמו שכתוב באתר, אלא רק לאחר התאריך המצוי ב"מאפייני המסמך", שהוא 20.3.18.
2) מדובר בדיון, שנערך אולי ב-27.11.17, או אולי ב-28.11.17, אבל בכל מקרה, הוא מתפרסם ברבים 4 חודשים אחרי הדיון. הכיצד?
3) בעיון בתוכן המסמך ובפרסומים באינטרנט עולה, שההפרה של תנאי הרישיון של סאטלינק תקשורת הייתה במחצית 2015 (ליתר דיוק, ההודעה נמסרה לבורסה ב- 6.6.15), אולם שום דבר לא נעשה כנגד ההפרה הזו של הרישיון ב-2015, מאז ועד היום, מהסיבה המאוד פשוטה: מדובר בעסקה של שאול אלוביץ'. סאטלינק הייתה חברה מקבוצת יורוקום של שאול אלוביץ', בעל השליטה בבזק, "המככב" כיום ב"תיק 4000".
למה משרד התקשורת שתק עד היום??

למה העובדה, שמדובר בשאול אלוביץ', הוסתרה מחברי הוועדה, שדנו בנושא (או שהם ידעו על כך, אך זה לא מוזכר בפרוטוקול, אפילו לא ברמז)?
4) בעיון בפרוטוקול עולה, שלקח למשרד שנה לחקור את ההפרה הזו (למרות שלא היה מה לחקור, החברה הודתה בעבירה מייד. והנה מה שכתוב בפרוטוקול: "טל אופק [חברת הוועדה, נציגת ציבור]: "דוח הפיקוח יצא כמעט שנה לאחר ההפרה? – דניאל בנאלי [משרד התקשורת] כן. היו מספר תהליכים עד שהתגבשו תנאי ההפרה.". טל אופק (לא מרפה מהשאלה, כי הבינה ש"מורחים" אותה): "פרטי ההפרה הם די פשוטים ולמעשה אין מחלוקת עובדתית. אמנם ההסכם נחתם – ביום שישי, אך בוודאי שקדמו לו תהליכים לפני החתימה". אגב, תשובה לעניין היא לא קיבלה, מצמרת משרד התקשורת שהייתה בדיון הזה.
לכן נשאלת השאלה: אילו "מספר תהליכים" גרמו לכך, שדו"ח הפיקוח נשאר במגירה של שמילה מימון שנה? האם הוא חיכה ש"החבל סביב הצוואר" של שאול אלוביץ' יהיה מספיק הדוק, כדי להטיל קנס ענק על החברה, שהייתה בבעלותו? אולי שמילה מימון בכלל רצה שנשכח מה המעורבות שלו עם שאול אלוביץ' ועם שליחתו ויד ימינו לעניינים החשודים בפלילים, סטלה הנדלר, כמפורט כאן?
הייתכן דבר כזה?"

תגובה טרם קיבלנו. ככל שנקבל, נעדכן בהתאם. אין מה להיות במתח, הסיכויים שנקבל תגובה הם סביב האפס, למרות שיש דובר חדש למשרד התקשרות. 

למי שלא הצליח להבין את התרגילים שמופיעים בחשיפה כאן, אחזור בקצרה על השתלשלות התהליך המדהים הזה בצורה יותר מובנת לקוראים:
  • ביוני 2015 (לאחר מו"מ שנמשך כמעט שנה) שאול אלוביץ' מוכר את חברת שירותי הלוויינים שהייתה בבעלותו המלאה (לאחיו ולבנו היו אחזקות מיעוט בחברה), חברה בשם סאטלינק, בכ-19 מיליון דולרים (ברווח די יפה), למתחרה הראשית שלה בשוק הספציפי הזה: חברת RR מדיה.
  • זאת, תוך ששאול אלוביץ' מפר ברגל גסה את תנאי הרישיון של סאטלינק, תנאים הדורשים ממנו, בהתאם לחוק התקשורת, לקבל אישור מראש לכל שינוי בעלות בחברה, ממשרד התקשורת.
  • שמילה מימון, בהיותו סמנכ"ל בכיר לפיקוח ואכיפה באותה עת, מתעלם מההפרה הזו של החוק והרישיון ע"י שאול אלוביץ', בדיוק כמו שהתעלם מעשרות הפרות חוק ורישיון של שאול אלוביץ', גם בהיותו של שמילה מ"מ יו"ר מועצת הכבלים והלוויין ואח"כ במשך שנים חבר במועצת הכבלים והלויין, במיוחד בכל הנוגע למהלכים סביב בזק-YES, מה שמכונה כיום "תיק 4000". 
  • כשחברת RR מדיה, הרוכשת את סאטלינק, נתקלה בבעיה להעביר את הבעלות ברישיון של סאטלינק אליה, היא אילצה את סאטלינק (מי שנשאר ממנה) לפנות למשרד התקשורת ולבקש אישור להעברת הבעלות על החברה בדיעבד. זה קרה בסוף 2016, שנה וחצי לאחר ההפרה של החוק ותנאי הרישיון של סאטלינק.
  • סאטלינק מקבלת (כלומר: שאול אלוביץ' מקבל) משמילה מימון, או מ"עד המדינה" שלמה פילבר, אישור להעברת הבעלות כמבוקש על ידה, ובמקביל נפתח ע"י שמילה מימון תהליך של "חקירת ההפרה" שנעשתה ע"י סאטלינק (כלומר: ע"י שאול אלוביץ').
  • לא ברור מה היה לחקור כאן, שכן סאטלינק הודתה בפנייתה למשרד התקשורת בסוף 2016 שהיא "שכחה" לבקש אישור ממשרד התקשורת ולכן היא ביקשה "להלבין" את ההפרה הזו, במתן אישור בדיעבד להעברת הבעלות על החברה, מה שאכן קיבלה מיד ממשרד התקשורת (לא ברור למה. האם שר התקשורת דאז ידע ששאול אלוביץ' מקבל "אישור בדיעבד" על הפרת החוק שלו? שאלה טובה...). 
  • "דו"ח הפיקוח" על ההפרה הזו נשמר והוסתר במגירה של שמילה מימון כשנה, עד נובמבר 2017, עת מתקיים דיון להטלת קנס ענק על ההפרה הזו. בדיון בכלל לא מוזכר שהמדובר בהפרה של החוק והרישיון ע"י שאול אלוביץ'
  • הסיפור הזה עולה לאתר משרד התקשורת לפני פחות משבוע (ללא כל הודעה לציבור). זאת, לאחר שכבר עבר גם הזמן להגשת ערר לבית משפט מחוזי, על הקנס הזה. כך שהקנס הזה הוא סופי. 
  • היות וחברת סאטלינק כבר לא קיימת, מאמצע 2015, מי שאמור לשלם את הקנס הוא שאול אלוביץ' בעצמו, אלא אם נעשה כאן עוד איזה תעלול סודי ובלתי חוקי, בעניין תשלום הקנס הזה. 
די ברור לכל מי שקורא את העובדות, שאת מי שצריך להעמיד לדין בפרשה הזו, זה לא את חברת סאטלינק תקשורת

זה לא הכל. יש עוד פרשיות סביב שמילה מימון. נמשיך בכתבה הבאה.

זה לא מקרי, שחשפנו לאחרונה את התמונות המדהימות של שמילה מימון "עושה צחוק" מכולנו, בכתבה: "מנכ"ל משרד התקשורת בפועל (שמילה מימון) בטוח שהוא מעל לכל חוק ונורמה.". ככה זה מתנהל, בחסות שר התקשורת איוב קרא

 



 
 
Bookmark and Share