Telecom News - משרד התקשורת יקצה תדרי דור 5 לחברות שאינן חברות סלולר

משרד התקשורת יקצה תדרי דור 5 לחברות שאינן חברות סלולר

דף הבית >> חדשות הסלולר והמובייל >> משרד התקשורת יקצה תדרי דור 5 לחברות שאינן חברות סלולר
משרד התקשורת יקצה תדרי דור 5 לחברות שאינן חברות סלולר
מאת: מערכת Telecom News, 14.8.22, 15:545G FREE

לצד הכוונה להקצות תדרים לשחקנים חדשים, שמאפשרים מודלים עסקיים חדשים, יישומים ושירותים טכנולוגיים חדשניים, המשרד פרסם גם את עקרונות המכרז העתידי להקצאת תדרי דור 5 (5G) לחברות הסלולר.
עדכונים בסוף הכתבה.

תשומת לב הקוראים שבישראל אין עד היום למעשה 5G - אלא "ישראבלוף" טיפוסי - המתאים למשרד התקשורת המתחמן הישראלי.
זאת, כמפורט בכתבה: "ישראל במקום אחרון בתחום ה-5G במחקר עולמי טרי!". 

   
משרד התקשורת פרסם היום שימוע על כוונתו להקצות תדרים לחברות שאינן חברות סלולר. המשרד מתכוון לפתוח את שוק התקשורת לכניסת שחקנים עסקיים חדשים באמצעות הקצאת תדרים ייעודיים לטובת פיתוח של חדשנות טכנולוגית.

התדרים החדשים שיוקצו ישמשו רשתות פרטיות מאובטחות לתעשיות במגזר העסקי והפרטי כדוגמת חקלאות אוטונומית, רכבים אוטונומיים, מפעלים, אצטדיונים, בתי חולים ועוד, בטכנולוגיה של 5G.

רשת פרטית היא תשתית אלחוטית הנפרשת בתוך תא שטח מוגדר. על גבי הרשת יכולים לפעול רק מכשירים, שאושרו או הוגדרו מראש ע"י מי שמפעיל או שוכר אותה. ברשת כזו אין חשש לגבי מספר המכשירים המחוברים, קיבולת הרשת, הכיסוי שלה ובאופן כללי הביצועים שלה, מתוך הנחה, שהפתרון הותאם לצרכים הספציפיים ונתפר לממדי התקציב שיועד לפרויקט.

עם זאת, הייחודיות של רשתות פרטיות לא מתמצה בכיסוי וקיבולת, אלא בערך מוסף כגון אמצעי אבטחה ייעודיים ואינטגרציה עם מערכות תפעוליות ועסקיות בשימוש הארגון. זמני השיהוי הנמוכים, שרשת פרטית יכולה לספק, מאפשרים שיפור של זמן התגובה והרחבה שלהם ליישומים חדשים.

בדצמבר 2021 פרסם המשרד קול קורא בנושא רשתות פרטיות בטכנולוגיות מתקדמות. מהתגובות וההתייחסויות שהתקבלו עלה, ששוק התקשורת והמשק הישראלי לא מממשים את מלוא הפוטנציאל הגלום ברשתות הפרטיות, ולא נהנים מהפריון הכלכלי שהן יכולות להניב.

פתיחת השוק לכניסת שחקנים חדשים באמצעות הקצאת תדרים ייעודיים ברצועת החדשנות תתרום לפיתוח תחום הרשתות הפרטיות, ותקדם חדשנות ותחרות בשוק התקשורת.
 

מכרז נוסף של הדור החמישי
בנוסף, משרד התקשורת פרסם היום את עקרונות המכרז ההמשכי של הדור החמישי, שצפוי לצאת לדרך לקראת סוף השנה הנוכחית.

כדי לתת מענה לצרכים השונים של התקשורת הסלולרית מתכוון המשרד במסגרת המכרז השני, להקצות תדרים נוספים ומתקדמים בתחום 26 גה"ץ בהיקף משמעותי ל-G5 לחברות הסלולר בלבד.

הוספת התדרים צפויה לחזק ולהגדיל באופן את יכולות ה-5G של חברות הסלולר;

לקדם חדשנות בתשתיות, בשירותים וביישומים מתקדמים;

לשמור על התחרות ולקדם תחרות טכנולוגית בתשתיות ושירותי5G  לרווחת הציבור ולהגברת הפריון המשקי.

בימים אלה, ועדת המכרזים מכינה את מכרז התדרים החדש בדור ה-5, שצפוי להתפרסם ברבעון הרביעי של 2022. המכרז צפוי להתקיים לפי העקרונות הבאים:
  • מצאי התדרים במכרז כולל 2,500 מה"ץ בתחום 26 גה"ץ,
  • המכרז ייערך במתכונת של מכרז סגור לחברות הסלולר בלבד,
  • מפעילי סלולר ברשת משותפת יהיו רשאים להשתתף במכרז לבדם או בדרך של הגשת הצעה משותפת ל-2 השותפים.
 מסמך השימוע של פרטי הקצאה של תדרים לרשת גישה אלחוטית לא ציבורית – שימוע רצועת החדשנות - כאן.

 התייחסויות לנ"ל יש להעביר לאגף אסטרטגיה וחדשנות, לטל אלימלך, elimelecht@moc.gov.il עד 15.9.22.  

עדכון 16.8.22משרד התקשורת החליט היום לתמרץ את חברות הסלולר לקיים שותפות באתרים סלולריים, שתכלול שיתוף במרכיבים הפסיביים של הרשת כגון תורן, מבנה, חשמל, ולרבות שיתוף אנטנות. כך, יתאפשר לחברות הסלולר לערוך משא ומתן משותף מול בעלי נכסים ולהוזיל את תשלומי השכירות המשולמים על אתרי הסלולר.

שיתוף זה מייעל את הוצאות החברות על פיתוח ותחזוקת הרשת, ומשפר את יכולת ההשקעה בהרחבת הכיסוי והקיבולת של רשתות הסלולר ובהתקדמותן הטכנולוגית. הוזלת תשלומי השכירות תסייע ביכולת החברות להתחרות במחיר ובאיכות השירות. כל זאת, מבלי לגרוע מחובות הכיסוי המוטלות על החברות ומהחובות לאספקת השירות למנויים.

בנוסף, פורסם היום שימוע על כוונת משרד התקשורת לאפשר ליזמים לפרוס אתרים סלולריים מתקדמים על בסיס תשתיות אזרחיות קיימות במודל השכרת תשתית לחברות הסלולר. זאת, לאחר שהמשרד ה בחן פניות של אותם גורמים ויזמים טכנולוגיים לפריסת אתרים סלולריים, על בסיס מתקני תשתיות רחוב קיימות כמו לדוגמה עמודי תאורה, עמודי חשמל, שלטים ותחנות אוטובוס ועוד.

חשוב לציין, שחברות הסלולר תוכלנה לעשות שימוש באתרי סלולר של גורם אחר אך ורק כתשתית נוספת ולא במקום תשתית הסלולר בהיקף לפיו הן מחויבות ברישיון.  

מסמך השימוע - כאן.
התייחסויות לנ"ל יש להעביר לאגף כלכלה, לאריאל שטיינר בדואר אלקטרוני: steinera@moc.gov.il, עד 15.9.22. 

יודגש, שמדובר בתרמית ענקית על הציבור המפורטת בשלל כתבות.

הפרשה החמורה הזו, שנקראת "תרמית האנטנות", היא בהיקף של מאות מיליוני ש"ח לשנה (ככל שתצא לפועל). 

כל הפרטים על התרמית הענקית הזו בתחום פריסת האנטנות הסלולריות בישראל, יש בסדרת כתבות החשיפה, סדרה מפורטת בת 11 פרקים המלאה במסמכים בלעדיים, שחשפנו, שתומכים בכל מה שנכתב, כמפורט כאן:  פרטים נוספים על ההיבטים החוקיים והרגולטוריים של מתן שירות "שת"פ אנטנות" אפשר לקרוא כאן וכאן, למתעניינים. 

עדכון 16.8.22: קבוצת סלקום דיווחה לבורסה שתרגיל המרמה בפריסת אנטנות בישראל הצליח וקיבל אישור משרד התקשורת. להלן הודעת סלקום:
"מהות האירוע: הסכם שיתוף פעולה תשתיות פאסיביות - אישור משרד התקשורת.
בהמשך לאמור בסעיף 23.3 לפרק א' לדוח תקופתי של החברה לשנת 2021, שפורסם ביום 10.3.2022 בדבר הסכם שיתוף התשתיות הפסיביות באתרים סלולריים עם פלאפון תקשורת בע"מ ופי.איץ'.איי נטוורקס (2015) שותפות מוגבלת ("הסכם השיתוף") (האחרונה הוחלפה בהמשך על ידי פרטנר תקשורת בע"מ והוט מובייל תקשורת בע"מ), מעדכנת החברה כי ביום 16.8.2022, לאחר שבחן את הסכם השיתוף, נתן משרד התקשורת את אישורו להסכם השיתוף כאמור. נכון למועד דיווח זה, בידי החברה כל האישורים הנדרשים לפי דין לשם ביצוע השיתוף בהתאם להסכם השיתוף."

עדכון 29.8.22: הודעת דובר שר התקשורת: "במחצית הראשונה של 2022: 8 אנטנות סלולריות חדשות הוקמו ביהודה ושומרון.
בעקבות מהפיכת הקליטה של שר התקשורת יועז הנדל, במסגרתה חובת הכיסוי הסלולרי של החברות עלתה מ-75% ל-95%, הוקמו ברחבי הארץ אנטנות סלולריות חדשות שיבטיחו שיפור משמעותי בשירותי הסלולר.
ביהודה ושומרון, לאחר שנים של בעיות קליטה מתמשכות שהיוו גם סכנה ממשית עבור התושבים, הוקמו 8 אנטנות חדשות של החברות פלאפון, PHI (פרטנר והוט מובייל) וסלקום. אנטנות אלה מביאות כבר היום לשיפור אדיר באיכות חייהם של עשרות אלפי תושבים.
האנטנות הסלולריות החדשות הוקמו בקרבת היישובים עמנואל, יקיר, כרמי צור, קידה, ההרודיון, צומת גוש עציון, מעלה לבונה, ו"שדמה" בגוש עציון.
שר התקשורת, יועז הנדל, מסר: ״ריבונות ומשילות מביאים באמצעות מעשים ולא דיבורים. לאחר שנים שתושבי יהודה ושומרון סבלו מקשיי קליטה משמעותיים, הקמנו בתוך חצי שנה שמונה אנטנות סלולריות שעושות מהפכה של ממש בשטח. בשנה הקרובה יוקמו אתרים נוספים. כך ביו״ש וכך בכל הארץ.
אחרי שנים של תקיעות, הפקק השתחרר השנה. כיסוי סלולרי הוא לא מותרות. הוא מבטיח את היכולת ליצור קשר עם מוקדי החירום בשעת צורך, הוא מאפשר להשתמש באפליקציות ניווט בנוחות, לשמור על קשר, והוא הפך בעידן הטכנולוגי של היום לצורך בסיסי אמיתי. בתקופה הקרובה תושבי יהודה ושומרון יחד עם כל תושבי מדינת ישראל ירגישו שיפור אדיר בקליטה בזכות הצעד שהעברנו שמגדיל את חובת הכיסוי של החברות מ-75% ל-95%, ויחד עם הסיבים שכבר נפרשים ביו"ש במלוא המרץ, איכות החיים תשתפר ותבטיח שלא יהיה הבדל בתשתיות התקשורת בין תל אביב לקרני שומרון, נגב, גליל או גוש עציון. זה מבחן התוצאה״."

עדכון 19.9.22: גד פרץ וגלית חתן מ"גלובס" פרסמו כאן (כותרת בלבד): "משרד התקשורת בהתראה ל-wecom: שלמי דמי רישיון או שנחלט ערבויות.
wecom עומדת בפני חילוט ערבויות בסך 5 מיליון שקל, במקרה שלא תשלם את דמי הרישיון לדור החמישי בסך 45 מיליון שקל עד סוף השבוע."

עדכון 3.10.22: התסבוכת עם הספק המדומה על רשת סלקום הולך ומסתבך. ככה זה כשבונים את הרגולציה עקום ועם ישראבלופים בהיקף מחפיר.
גד פרץ מ"גלובס" מדווח כאן (כותרת בלבד): "סלקום מאשימה את השותפה הסלולרית wecom בהפרת הסכם התדרים ביניהן.
בין החברה שמובילה את שוק התקשורת בארץ לשחקנית החדשה־ישנה נוצר קרע • wecom רוצה להחזיר רצועת תדרים למשרד התקשורת, אך סלקום טוענת כי הדבר יביא לפגיעה ברשת המשותפת שלהן • במקביל, בגזרת הסכסוך של wecom עם אפל מסתמן פתרון."

עדכון 20.10.22: גד פרץ מ"גלובס" פרסם כאן (כותרת בלבד): "משרד התקשורת ל-WECOM: לא תעשו דין לעצמכם נחלט לכם ערבות.
משרד התקשורת הודיע לחברה כי הוא פתח במהלך לחילוט ערבויות בסך 5 מיליון שקל בעקבות אי תשלום דמי הרישיון בגובה 45 מיליון שקל שהחברה מסרבת לשלם עד שאפל לא תשחרר חסימת מכשירים לשימוש בדור החמישי ברשת שלה."

עדכון 21.10.22: פורסם כאן ב-ICE (כותרת בלבד): "שר התקשורת על הריגול בסלקום: "שמרה על בטחון המדינה והלקוחות".
יועז הנדל הבהיר כי חברות התקשורת נמצאות על הכוונת של ארגוני הטרור והביון, בשל החשיבות שלהן לחיים המודרניים, והוסיף כי הפרשה הזו היא רק אחד מתוך ניסיונות רבים, שרובם לא מגיעים לידיעת הציבור."

עדכון 22.10.22: גד פרץ מ"גלובס" פרסם כאן (כותרת בלבד): "הוט מוביל ופרטנר נכנסו לדירוג חברות האינטרנט המהירות בעולם.
לפי חברת המחקר הבינלאומית אופן סיגנל, הוט מובייל ופרטנר הן מבין 35 חברות התקשורת עם מהירות הגלישה הגבוהה ביותר בעולם • הוט מובייל הגיעה למקום ה-21, ופרטנר למקום ה-23."

עדכון 7.11.22: פורסם כאן: "הראשונה בארץ הקודש: wecom משיקה את ה-eSim לטלפונים בישראל.
בשורת הסים האלקטרוני (eSim) מגיעה לישראל. wecom מאפשרת החל מהיום להתחבר אל הרשת ללא צורך בכרטיס סים פיזי גם בטלפונים, כך שאפשר לחבר של מכשירים סלולריים כמו ה-iPhone 14 שמושק בארצות הברית ללא מגירת סים כלל.
ה-eSim אמנם מוצע בחלק מהמפעילות הגדולות בישראל, אך אלה הגבילו אותו רק עבור חיבור של שעונים חכמים. משמעות הוויתור על כרטיס הפלסטיק הקטן היא שמעתה לקוחות המעוניינים להתחבר לחברה יכולים לעשות זאת באופן מידי דרך האתר, באמצעות סריקה של קוד QR, ללא צורך בהמתנה לכרטיס פיזי שהיה מגיע באמצעות שליח או בעמדת שירות.
השירות זמין כבר עתה באתר וניתן ללא עלות נוספת כשגם לקוחות קיימים של החברה יכולים לעבור לסים אלקטרוני דרך האתר.
"אנחנו גאים להמשיך ולהוביל את מהפכת הסלולר בישראל ולהשיק היום טכנולוגיה חדשה ומתקדמת בעולם, שתקל על הצרכן הישראלי ותאפשר לו הצטרפות ומעבר לשירותי סלולר מכל מקום ובלחיצת כפתור", אמר אסף עופר, מנכ"ל החברה."

עדכון 17.11.22: ישראל וולמן פרסם כאן ב-YNEY (כותרת בלבד): "משרד התקשורת: שיבושי קליטה מסכני חיים בכביש 443
בבדיקה שערך משרד התקשורת נרשמו ניתוקים חוזרים ולא ניתן היה לנהל תקשורת רציפה בחלקים רבים מהכביש. המשרד פנה לחברות סלקום, פלאפון ו-PHI (בבעלות פרטנר והוט-מובייל) ודרש מהן לשפר את הקליטה באופן מיידי."

עדכון 8.12.22: פורסם כאן (כותרת בלבד): "משרד התקשורת נגד הענקית האמריקאית.
במשרד התקשורת התעורר חשד כי "אפל" אינה מאפשרת לחברות הסלולר שלא חתמו איתה על חוזה לספק ללקוחותיהן שירותי דור 5 במכשירי האייפון שברשותם, גם כאשר הם תומכים בטכנולוגיה המתקדמת."

עדכון 25.1.23
א. לראשונה בישראל: פלאפון תקים ליבת רשת דור 5 עצמאית.
המהלך יאפשר לחברה להציע שירותים פורצי דרך בעולמות ה-IOT, רשתות וירטואליות פרטיות, ניהול מערכות קריטיות וחיוניות במגוון תחומי החיים והתעשייה.
אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון: "מדובר במהלך אסטרטגי משמעותי לשוק התקשורת הישראלי". 
חברת פלאפון סיכמה עם אריקסון על הקמת ליבת רשת דור 5, בכך תהפוך פלאפון לחברת הסלולר הראשונה בישראל שמבצעת שדרוג לליבת רשת דור 5 עצמאית מקצה לקצה. מדובר במהלך שיאפשר לפלאפון להציע שירותים פורצי דרך בעולמות ה-IOT, רשתות וירטואליות פרטיות, ניהול מערכות קריטיות וחיוניות במגוון תחומי החיים והתעשייה ויישומי XR חדשניים. כל אלה על בסיס שיהוי נמוך, קצבי תעבורה גבוהים ותקשורת חיישנים מסיבית הניתנים בטכנולוגיה החדשה.
חברת אריקסון היא הספק הנוכחי של פלאפון בליבת דור 4 ונחשבת למובילה העולמית בתחום. ליבת הרשת החדשה מבוססת טכנולוגיית ענן ובהדרגה תשמש כליבה אחודה גם של דור 4 וגם של דור 5. כיום שירותי הדור החמישי בישראל מבוססים על שידורי רדיו בטכנולוגיית דור 5 המעניקים רוחב תדרים גדול ומאפשרים להגיע לקצבי גלישה של מאות מגה ביט לשנייה. חברת פלאפון מובילה את הדור החמישי בישראל עם כ- 750 אלף מנויי דור 5.
המהלך להחלפת ליבת הרשת ישלים את תשתית הרדיו הקיימת בדור 5 ביצירת רשת גמישה ויעילה שתאפשר יצירה דינמית של שירותים המצריכים קצבי גלישה גבוהים, אמינות גבוהה ותגובה מהירה של הרשת מול מכשירי קצה (שיהוי נמוך) כמו למשל: רמזורים חכמים, כלי רכב אוטונומיים, שירותי רפואה מרחוק, רשתות סלולר וירטואליות פרטיות, יישומי Gaming, משקפי AR/VR ועוד. הפרויקט המורכב יארך כשנה וחצי.
אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון: "מדובר במהלך אסטרטגי משמעותי לשוק התקשורת הישראלי ול'פלאפון' שממשיכה להיות השחקן המוביל והחדשני ביותר בענף. הקמת ליבת רשת דור 5 היא צורך חיוני הנוגע לכל תחומי חיינו ועתידנו וחשוב שנמשיך להוביל את ההשקעה בטכנולוגיה וחדשנות." 

ב. לראשונה בישראל ובין היחידות בעולם: פרטנר מקימה את הדור הבא של רשתות הסלולר בעולם – 5G SA.
מהירה יותר, יציבה יותר, אמינה יותר! קבוצת התקשורת פרטנר ממשיכה להוביל את מהפכת ה-5G בישראל!
בשורה למדינת ישראל: פרטנר חתמה הבוקר על עסקה פורצת דרך מול חברת אריקסון העולמית, לפיה תקים לראשונה בישראל את הרשת מבוססת הענן 5G Standalone – המהווה את השלב הבא ברשתות הדור ה-5 בעולם. 
הטכנולוגיה החדשה תאפשר למעלה מ-3 מיליון לקוחות פרטנר ניצול מיטבי ומקסימלי של תכונות הדור ה-5, ביניהן: אולטרה מהירות, שיהוי וזמני תגובה נמוכים, זרימת מדיה חלקה, יציבות, אמינות, אבטחה, הצפנה, רציפות וקיבולת גבוהה של מכשירים מחוברים - עד מיליון מכשירים במרחק של קילומטר רבוע בודד. 
עם החתימה על העסקה, פרטנר מצטרפת לחברות בינלאומיות בודדות שהכריזו על מהלך דומה בעולם, ביניהן T-Mobile, AT&T, Verizon, Vodafone וענקיות תקשורת נוספות. כפי הנהוג בשוק הסלולר העולמי וכאבולוציה טבעית, רשתות הדור ה-5 מתבססות בשלב ראשון על ליבת דור 4, כשהשלב השני והמשלים הוא הקמת רשת מבוססת ליבה עצמאית 'Standalone'. הקמת הרשת תארך כשנה וחצי תוך השקעה של עשרות מיליוני שקלים, כאשר שיתוף הפעולה בין פרטנר לאריקסון ימשך 5 שנים. 
פרטנר מחזיקה כיום בפריסת הדור ה-5 הגיאוגרפית הרחבה בישראל. כחברת תשתיות המובילה קידמה וחדשנות, רואה פרטנר בשדרוג הרשת תנאי הכרחי כחלק מהשירות וחווית המשתמש אותם היא מעניקה ללקוחותיה. כמו כן, הרשת החדשה תאפשר לחזק בישראל מגמות IoT עולמיות כמו מכוניות אוטונומיות, רובוטיקה תעשייתית, רפואה מרחוק, חווית גיימינג ועוד. זאת, במקביל למימוש הזדמנויות עסקיות ומסחריות חדשות, על ידי התאמת הרשת לאופי ארגון ומשימותיו.
מנכ"ל קבוצת פרטנר, אבי גבאי: "אנחנו גאים להוביל את מהפכת הדור ה-5 בישראל ולהיות בחזית החדשנות העולמית. נמשיך להשקיע בתשתיות איכותיות ושירות מצוין על מנת להעניק ללקוחות שלנו יותר ערך"
סמנכ"ל הנדסה בפרטנר, יגאל גלעדי: "חתימת העסקה עם אריקסון מממשת את האסטרטגיה של פרטנר – להיות חוד החנית בתחום תשתיות התקשורת בישראל. הרשת החדשה תפתח בפנינו עולם חדש של הזדמנויות ושיתופי פעולה מגוונים".
מנכ"ל אריקסון ישראל, אלון ברמן: "אני שמח וגאה שזכינו מחדש באמון של פרטנר. אריקסון מביאה לישראל את טכנולוגית ה-G5 המובילה בעולם, תשתית תקשורת מתקדמת מבוססת ענן שתאפשר שיפור בחוויית הלקוח וחדשנות ביישום מגוון שירותים חדשים".

עדכון 1.5.23: הודעת משרד התקשורת: "ירושלים מתחברת: מנהרות כביש 16 ירושתו באנטנות סלולריות תוך 3 חודשים.
המשמעות: הקלה על עשרות אלפי הנהגים הנכנסים ויוצאים מירושלים מדי יום וסיוע בהצלת חיים.
שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי: "תקשורת סלולרית היא תשתית חיונית, ואני שמח לבשר שהגענו לפתרון שיעניק קליטה סלולרית לאורך מנהרות כביש 16.
ציר כה משמעותי, דרכו עוברים מדי יום עשרות אלפי כלי רכב שנכנסים ויוצאים מהבירה, חייב לכלול בתוכו קליטה סלולרית שתהפוך את חוויית הנסיעה לבטוחה וטובה יותר.
אני מודה לנתיבי ישראל ולחברות הסלולר שנרתמו למהלך החשוב ובעז"ה אנו נראה תוצאות בהקדם. אמשיך לפעול לטובת כיסוי וקליטה מיטביים ברחבי הארץ, כולל רבבות הנוסעים מידי יום ברכבת ישראל.״
מנכ"ל משרד התקשורת (בפועל), מימון (מוני) שמילה: "קליטה סלולרית נדרשת וחיונית בכל מקום בארץ ותופסת מקום מרכזי בתוכנית העבודה שלנו לשנה זו. אנו נמשיך ונבצע בדיקות קליטה וכיסוי גם בצירי תנועה נוספים.
אני רוצה להודות על העבודה המאומצת של הצוות במשרד התקשורת בראשות רוני חורי, יחד עם נציגי נתיבי ישראל וחברות הסלולר, שתביא בקרוב מאוד לקליטה מלאה בציר המרכזי והחשוב הזה".
____
בימים האחרונים נחתם הסכם בין נתיבי ישראל ונציגי חברות הסלולר בעידוד משרד התקשורת, בו התחייבו חברות הסלולר להקים ולתחזק תקשורת סלולרית לכל אורך מנהרות כביש 16, שנפתח לתנועה לפני כ-8 חודשים ללא תקשורת סלולרית. הכביש הינו ציר כניסה משמעותי לירושלים, דרכו עוברים מדי יום עשרות אלפי כלי רכב. 
לאור הדרישה להקמת תקשורת סלולרית בכביש, הוקם צוות משולב שבחן את הנושא. הצוות בהובלת משרד התקשורת התכנס באופן תדיר כדי להשלים את אבן הדרך הראשונה והמשמעותית, חתימת הסכם בין נתיבי ישראל לחברות הסלולר. הצפי להפעלת מערכת התקשורת בכביש הוא כ-3 חודשים וייעשה מאמץ מצד המעורבים לצמצם את לוחות הזמנים. הצוות ימשיך ויעקוב אחר מימוש ההסכם. 
תשתיות תקשורת סלולרית חיוניות לשמירה על אורח חיים תקין ולהתפתחות הכלכלה והתעשייה הישראלית. תקשורת סלולרית מאפשרת חיבוריות וזמינות גבוהה של אנשים ומכשירים בפריסה נרחבת, מרחיבה אפשרויות תעסוקה ולימודים, ומהווה מנוע צמיחה למשק."


 



 
 
Bookmark and Share