החממה הטכנולוגית של מט"ח יוצאת לסבב גיוס סטארטאפים למחזור השני
מאת: מערכת
Telecom News, 30.7.13, 18:00
שנה וחצי לאחר השקת MindCet אומר מנהל החממה, אבי ורשבסקי: "נכפיל מספר הסטארט-אפים במחזור הקרוב". בנוסף, משיקה החממה את תכנית 'עמיתי MindCet' למעורבות של מורים בפיתוחים טכנולוגיים עבור מערכת החינוך.
כשנה וחצי לאחר השקתה מודיעה היום
MindCet החממה הטכנולוגית -חינוכית בירוחם על יציאה לסבב גיוס של סטרטאפים עבור המחזור השני. במקביל, משיקה החממה את תכנית 'עמיתי
MindCet' שמטרתה לשלב מורים ואנשי חינוך באופן מובנה בתהליך הפיתוח הטכנולוגי של מוצרים לבתי הספר ולמערכת החינוך.
עבור מחזור היזמים השני שיפתח באוקטובר 2013 מחפשים ב-
MindCet יזמים בעלי רעיונות מבטיחים שיממשו את הפוטנציאל הגלום בטכנולוגיה כדי לשנות את הליכי הלמידה בתוך ומחוץ לבית הספר, בישראל ובעולם”. היזמים שייבחרו יקבלו ליווי צמוד של מומחים מתחום הפדגוגיה, הטכנולוגיה והעסקים במסגרת קבוצתית ובמסגרת אישית, ונגישות לרשת רחבה של בעלי עניין: יזמים, מומחים עסקיים, מעצבים, אנשי פיתוח, מנהלי מוצר, אנשי חינוך נבחרים ומשקיעים.
היזמים יקבלו הזדמנות במהלך התכנית לנסות את מוצריהם ולבחנם על ידי המשתמשים – תלמידים, מורים ובתי ספר. את היזמים ילוו מנטורים מובילים מהתעשייה בישראל ומעבר לים. התכנית תסתיים ב- מרץ 2014 ב-
Demo Day למשקיעים בתל אביב ובניו יורק.
היזמים שישתתפו בתכנית ייהנו מפרי השותפות אסטרטגית בין
MindCet ל-
Startupbootcamp. במסגרת השת"פ יכללו בתכנית ההאצה, שתתקיים בערים שונות בישראל, סטרטאפים מתחומי החינוך והמדיה שייהנו משיתוף משאבים ויכולות. במהלך חודשי התכנית יוכלו היזמים והסטרטאפים לקבל תמיכה כספית, חלל עבודה, חשיפה לאנשי מפתח בתעשיית היי-טק וגישה למשקיעים ומנטורים מהארץ ומחו"ל.
במקביל, יוצאת לדרך תכנית 'עמיתי
MindCet' תכנית ייחודית למורים, בשילוב עם מנהלי בתי ספר המאפשרת, בפעם הראשונה בישראל, למורים ואנשי חינוך לקחת חלק אקטיבי בפיתוח של יוזמות טכנולוגיות-חינוכיות. במסגרת זו יחשפו משתתפי התכנית ליצירה של תהליכי חדשנות, מתודולוגיות בניית מוצר, מודלים עסקיים, היכרות עם שוק היזמות בחינוך ועוד.
לדברי
אבי ורשבסקי, מנהל
MindCet: "לאור הצלחת פעילות החממה בשנה האחרונה והצורך ההולך וגובר בשיתופי פעולה בין תעשיית ההיי-טק הישראלית ואנשי חינוך, החלטנו להכפיל את מספר הסטארטאפים במחזור השני של החממה במטרה להאיץ את פיתוחים טכנולוגיים חינוכיים ולעודד מספר גדול יותר של יזמים לפעול בתחום". ורשבסקי התייחס גם לתכנית 'עמיתי
MindCet ' וציין כי " בפעם הראשונה בישראל מורים ואנשי חינוך ייקחו חלק אקטיבי בפיתוח טכנולוגיות חדשניות למערכת החינוך. התכנית החדשה למעשה מתייחסת למורים לא רק כנסיינים או כיועצים אלא כחלק אינטגרלי ומשפיע בתהליך הפיתוח".
במהלך השנה האחרונה לקחו חלק בתכניות השונות בחממה כ--15 יזמים, 3 מהם גייסו השקעות המשך. בין הפיתוחים הבולטים: מנוע חיפוש ייחודי האפשר סיעור מוחות עם ההמונים ומסייע בכתיבת עבודות ומחקרים, אפליקציה דמוית
Waze לילדים המאפשרת להם לקבל שאלות טריוויה וללמוד על המסלול בו הם נמצאים. בנוסף, פרסמה החממה כשלושה מחקרים בתחום החינוך והטכנולוגיה: מחקר ראשון מסוגו על גיימינג, מחקר על שימוש באייפדים בבתי הספר, וסקירה מקיפה על עתיד הספר הדיגיטאלי. החממה ערכה מספר אירועים שונים במהלך השנה ביניהם שני האקאתונים, הכנס הבינלאומי "מעצבים את העתיד", ומפגשים עם תלמידי חטיבת ביניים שפיתחו רעיונות לבית ספר עתידי.
גילה בן הר, מנכ"לית המרכז לטכנולוגיה חינוכית מסרה: "לפני כשנה מטח הציב לעצמו יעד אסטרטגי לחבר בצורה מיטבית בין מגזר הסטארט-אפים, על היזמות והיצירתיות שבו לבין מערכת החינוך ובכך להעמיד את מדינת ישראל בחזית החדשנות הטכנולוגית בחינוך. אנו גאים לעמוד ביעד זה באמצעות הפעילות של החממה הטכנולוגית עד כה ובטוחים כי גם המחזור השני של הסטארטאפים יהיה יצירתי וחדשני ויוציא תחת ידיו מוצרים טכנולוגיים פורצי דרך".
יזמים וסטארט-אפים המעוניינים להצטרף למחזור השני של
MindCet מוזמנים לפנות באמצעות המייל
כאן.