Telecom News - טכנולוגיה מוגנת פטנט היא קריטית למשקיעים כי פטנט חוסם כניסת מתחרים

טכנולוגיה מוגנת פטנט היא קריטית למשקיעים כי פטנט חוסם כניסת מתחרים

דף הבית >> דעות ומחקרים >> מאמרי אורח >> טכנולוגיה מוגנת פטנט היא קריטית למשקיעים כי פטנט חוסם כניסת מתחרים
טכנולוגיה מוגנת פטנט היא קריטית למשקיעים כי מבחינתם פטנט הוא חסם כניסה מהותי למתחרים
מאת: נועם דננברג, 16.12.20, 07:20נועם דננברג יחצ

נועם דננברג, יזם ומשקיע סדרתי, שמאחוריו 30 שנות ניסיון בהשקעות הון סיכון, מסביר מדוע השיעור הכי חשוב ליזם הוא כישלון ומדוע התכונה הכי חשובה של יזם היא היכולת למצוא כוחות להמשיך, מפרט מה משקיעים מחפשים אצל יזמים, מבהיר מדוע להגנה פטנטית על טכנולוגיות יש משקל מרכזי באומה המכורה לאקזיטים, ומספק המלצות למשקיעים.
 
בגיל 50 ולאחר 3 עשורים של הפסקה חזרתי לצייר. זה קרה לגמרי במקרה. ידידה טובה הביאה לי ליום ההולדת, שבו ציינתי יובל להיווסדי, דפי נייר ועפרונות פחם ופתאום חזרתי לצייר כאילו לא הפסקתי מעולם.

אך בניגוד לציור, הכישרון לעסקים הוא דווקא עניין גנטי אצלי. זה התחיל מאבי, מאבות ענף הביטוח, שהחדיר בי את הרעב להצלחה. מאבא למדתי, שעדיף לעשות ולהיכשל מאשר לא לעשות בכלל. אפשר לומר, שהעניין הזה של "לעשות עסקים" זורם אצלנו בדם במשפחה. זה נמשך גם אצל בנותיי, שמגיל צעיר מפרנסות את עצמן, וגם אצל בני הצעיר, שיכול לדבר עסקים ומתקשר עימי ועם משקיעים כאילו הוא כבר שנים בביזנס.

למרות חלומות הנעורים על אמנות, סיימתי את לימודי התואר הראשון במינהל עסקים עם התמחות במחשבים, ותואר שני במינהל עסקים והתמחות בייעוץ מס בינ"ל מאוניברסיטת בוסטון בבריסל. עיקר עיסוקי ב-30 השנים האחרונות היה כיזם וכמשקיע הון סיכון. בחלק מהעסקים הצלחתי, בחלק כשלתי, אך את הלקחים היותר חשובים לקריירה הפקתי דווקא מכישלונותיי.

ב-2006 פעלתי להקמת קרן, שהתמחתה בהשקעות פורצות דרך ומשנות סדרי עולם בתחום האנרגיה החלופית. שם קיבלתי את השיעור הכי חשוב כיזם - איך זה להפסיד. התמודדותי עם הפסד צורב - כלכלית, אישית וחברתית - אך זה בנה אותי.

זה שב ועולה כשאני נשאל אילו השקעות שלי היו הכי מוצלחות. השאלה באיזו מדד אנו בוחנים הצלחה. במדדים קונבנציונליים של העולם המערבי, ההשקעות הכי מוצלחות הן אלו, שהיו הכי רווחיות ובזמן הכי קצר. במדדים קצת יותר מורכבים, את הלימוד והלקחים הפקתי באמת דווקא מהכישלונות.

הייתי ממקימי חברת "פיטרקס", שפיתחה מכשיר לבדיקת פיזור הלחצים וצורת כף הרגל במטרה להתאים מדרס ונעל ללקוח. המיזם החל כמיזם רפואי-אורטופדי, אך פריצת הדרך היתה דווקא כאשר חברות ומותגי הנעלה מובילים בעולם אימצו את הטכנולוגיה כדי להתאים את הנעל ללקוח ולבדל את עצמן ממתחריהן.

האקזיט הנאה התברר כהצלחה גם לרוכשים ומבחינתי זו אמת-מידה מרכזית בעסקים. אני לא רוצה לדפוק את הצד השני. יש לי עניין שהוא יצליח. הייתי גם ממייסדי חברת "אנדואיט", שפעלה להסרת קעקועים בטכנולוגיה, שאיננה מבוססת לייזר ומאפשרת הסרת קעקועים המכילים צבעים שונים שלייזר לא היה מסוגל להתמודד עימם בזמנו.

מחפש יזמים עם רעב להצלחה
בשנים האחרונות אני פעיל במיוחד בתחום מדעי החיים ובתחום הפודטק. לאחרונה נמניתי על מקימי קרן "מילניום פודטק", שותפות מו"פ חלוצה בתחומה הנסחרת בבורסה בתל-אביב ופועלת בתחום תחליפי המזון. אנו מאמינים, שהמעבר לאוכל בריא, שמקורו מהצומח, על חשבון צריכה של אוכל, שמקורו מהחי, תהיה המהפכה הבאה.

כיזם וכמשקיע סדרתי, הנקודות המרכזיות, שאני בוחן במיזם לפני השקעה בו, הן, בראש וראשונה, איכות האנשים. את האמינות שלהם, את הרעב להצלחה. כאלה שהריגוש להצליח עושה להם את זה, כאלה עם "The eye of the tiger", שיש להם נכונות ומוכנות לעבוד קשה ולעבור את המכשולים, שנכונו להם בדרך והבנה, שאנו באותו צד של הסירה.

בסופו של יום, חייבת להיות הבנה עם היזם, שההצלחה והכישלון משותפים לו ולמשקיע. היזם והמשקיע צריכים לחוש ולהתנהג באופן, ששניהם מאחדים כוחות ומגינים, כל אחד עם היכולות שלו, על עצמם מהסביבה ולא אחד מפני השני. השיקול הבא הוא הטכנולוגיה - עד כמה היא חדשנית ומהפכנית וגם מה ההיתכנות שלה לקרות, מה פוטנציאל השוק של הטכנולוגיה ומהו מרווחי הרווח בין עלויות ייצור למחיר לצרכן הסופי.

אני נשאל לא אחת מהן לדעתי התכונות הכי חשובות של יזם? התשובה שלי היא היכולות להיכשל ולמצוא את הכוחות להמשיך. החיים זורקים אותך מהדלת ואתה חוזר מהחלון. היכולת להגיב לתנאים משתנים ולהתאים עצמך היא בעיני חלק חשוב בהצלחה העסקית. הכי חשוב זה אנשים שלא פוחדים לנסות. כמו שאמר קפטיין קירק ב"מסע בין כוכבים": "I don’t believe in a no win situation".

הגנת קניין הרוחני על הטכנולוגיה - קריטית להצלחת המיזם
נקודה נוספת, שיזמים חייבים לקחת בחשבון, היא ההגנה על הטכנולוגיה. הגנה על טכנולוגיה היא קריטית בעיני משקיעים ו/או השותפים האסטרטגיים הפוטנציאליים של המיזם. אחד ההסברים לכך הוא, שאנו הישראלים טובים ברעיונות פורצי דרך ובחדשנות - קוראים לנו "סטארטאפ ניישן" ו"הסיליקון וואלי" של המזרח התיכון וזה הכל נכון - אבל אנו הרבה פחות טובים בניהול, בשיווק ובמכירות גלובליות.

במאמר מוסגר, גם ליזמים יוצאים מן הכלל יהיה קשה להקים מערך מכירות ולנהל אופרציה בינ"ל כמו צ'קפוינט. מעטות החברות, שיצאו מישראל ויצרו פלטפורמת מכירות בכל העולם. לכן, מה שהיזם בעצם מוכר בסוף, באקזיט, הוא הטכנולוגיה. אין לו לקוחות, אין לו מכירות ואין לו מערך הפצה. לפעמים אפילו אין לו עדיין היתכנות. ולכן כדי שהטכנולוגיה תהיה אטרקטיבית למשקיעים, חייבים שהיא תהיה מוגנת בפטנט.

בעיני המשקיעים הפטנט הוא גם חסם כניסה למתחרים אפשריים. במילים אחרות, הקניין הרוחני הוא בעצם העמוד המרכזי עליו נשען היזם בעודו מדבר עם משקיע פוטנציאלי בשלב ראשוני של המיזם, או בשלב בשלות המיזם והגעתו לשיתוף פעולה אסטרטגי או מכירה.

קיום קניין רוחני הוא חלק מהותי בהערכת השווי של המיזם ע"י כל אחד מהגופים הללו (המשקיעים ו/או השותפים/רוכשים אסטרטגים). שכן, ככל שיש יותר צורך במוצר וככל שחסמי הכניסה לשוק גדולים יותר - שווי המיזם יהיה גבוה יותר. במובן זה, ככל שהפטנט חזק יותר, הערך של המיזם עולה.

אני זוכר מצב לפני מספר שנים, שחברה, שעמדתי למכור, נהנתה מפטנט לא רע, אך בבדיקה, שערך הרוכש, גילינו, שיש מזה שנים פטנט "מטריה", שנמצא בבעלות של מיצובישי, שלכאורה, עלול לפגוע ביכולת של הרוכש שלנו לממש את הפוטנציאל במוצר. נאלצנו לפנות למיצובישי, לנהל מו"מ ולרכוש מהם את הפטנט, שככל הנראה, נרשם ע"י עובד מיצובישי, כפי שמקובל בחברות עסקיות.

למזלנו, מיצובישי לא עשתה שימוש בפטנט כלל והסכימה למכור לנו. רק לאחר רכישת הפטנט של מיצובישי יכולנו להתקדם במו"מ למכירת החברה שלנו. דרך אגב, זה גם מוכיח, שלא צריך לפחד מפנייה לענקיות טכנולוגיה. כלומר, "Nothing is impossible"...
אם כבר מדברים על פטנטים, חשוב להבין ולהכיר את התהליך, שבו עורך פטנטים מלווה משקיע בפועל - מה הוא בודק עבורו? מהן התשומות שלו? רוב המשקיעים עובדים היום עם 1-2 משרדי עורכי פטנטים באופן קבוע.

לי יצא לעבוד צמוד, כבר מראשית הקריירה שלי, עם ד"ר כפיר לוצאטו, שהקבוצה אותה הוא מוביל, קבוצת לוצאטו, היא בין קבוצות הקניין הרוחני המובילות היום בישראל. נוצרה בינינו כימיה אישית ומאז אני איתם. הם מלווים אותי בכל ההשקעות שלי. זה קטע שהוא גם אישי וגם מקצועי. אני סומך עליו מאוד, על הידע ועל הניסיון ועל איכות התוצר שהמשרד שלו מנפק. 

בשלב ראשוני, כחלק מערכות להשקעה, יש סיכוי סביר, שהמשקיע יבקש לבצע סריקה וחיפוש של הפטנטים הרשומים והמפורסמים. יש לשים לב, שגם עורך הפטנט לא יודע אילו פטנטים הוגשו וטרם התפרסמו. יש שיבקשו לקבל חוות דעת לגבי הפטנט, שרשם היזם, וכל זאת לפני שישקיעו, מה שנקרא "בדיקת חופש פעולה" (Freedom To Operate). בדיקה, שמטרתה לוודא, שהטכנולוגיה לא מפרה זכויות קניין רוחני של אחרים.

חוות הדעת של עורך הפטנט תהיה מרכיב קריטי בשיקול המשקיע המתוחכם האם להיכנס להשקעה או לא. כאמור, היו מקרים, שמיזמים נמכרו בשל הערך של הפטנטים שרשמו ולאו דווקא בשל המוצר, שלפעמים כלל לא סיימו לפתח.
 
החיים קצרים מידי לדברים קטנים ובינוניים
לאחר שדיברנו על היזם נעבור לצד המשקיע. רבים תוהים על בסיס מה משקיע פועל - אינטואיציה, ניסיון, תחקיר מבוסס נתונים? להבנתי, מדובר בשילוב של הכל. ככל שיש לנו יותר נתונים, מרכיב המזל משחק תפקיד קטן יותר בשיקול הדעת וההחלטה שלנו כמשקיעים ולשם אנו שואפים. למזל יש כידוע תפקיד חשוב בחיים של כולנו, אך השאיפה היא להסתמך עליו כמה שפחות.

משקיע באופן כללי מנהל סיכונים. לכן, עליו להגדיר את הסכום שהם מוכן להפסיד ולהבין, שהפסד הכסף הוא גם אופציה, שחייבים להיות מוכנים לקבל. יש להבין, שפרופיל הסיכון בהייטק הוא גבוה מאד, למרות שאנו שומעים בעיקר רק סיפורי ההצלחה.

אני ממליץ להתרכז בתחומים, שיש למשקיע יותר ידע בהם. אני גם ממליץ להיעזר ביועצים וחברים עם ניסיון, אך ללא אינטרסים בעסקה הספציפית. חלק מאסטרטגיית השקעות מוצלחת היא לא לפחד להתייעץ עם אנשים מוכשרים ומקצוענים בתחומם. איך אמר קלינט איסטווד ב"הארי המזוהם"? "A good man must know his limitations"... משקיע חייב להכיר את המגבלות שלו.

כ"כ, הייתי מפזר את הכסף ככל שניתן במספר מיזמים. לבסוף, הייתי חותר למבנה ציבורי ושקיפות כמו במקרה של שותפות המו"פ. קירבה להון, הרחבת מאגר המשקיעים והיכולת לאפשר נזילות למשקיעים הם מרכיבים חשובים, שיקלו על היזם במהלך חיי החברה וישפיעו על מארג היחסים עם משקיעי החברה.

צריך לזכור, שהחיים היום בעולם הטכנולוגי קשים יותר מאלה שהיו כאשר אני התחלתי. וזה הולך ונהיה קשה יותר - האנשים קשים יותר, לנהל מו"מ נהיה קשה יותר וכך הלאה. אם היו שואלים אותי בראייה לאחור מה למדתי במשך השנים הייתי אומר: לדעת לבחור את היזמים, לדעת לבחור את השותפים המשקיעים, במידת האפשר להשתמש בפלטפורמות ציבוריות, שמגדילות את מאגר המשקיעים הפוטנציאלים ומאפשרות נזילות למשקיעים בכל שלב. בעיקר - לעשות רק דברים גדולים - החיים קצרים מידי לדברים קטנים ובינוניים.

מאת: נועם דננברג, דצמבר 2020.
יזם ומשקיע סדרתי

STARTUP FREE
 
 
 
 
 
Bookmark and Share


 

LIVECITY

לוח מודעות

למה צריך אתר עיתונות עצמאי וחופשי בתחום ההיי-טק? - כאן

שאלות ותשובות לגבי האתר - כאן

מי אנחנו? - כאן.

מחפשים הגנה מושלמת על הגלישה הניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף? הפתרון הזול והטוב בעולם - כאן.

לוח אירועים וכנסים של עולם ההיי-טק - כאן.

מחפש מחקרים? מאות מחקרים מצויים כאן

מחפש תוכנות חופשיות? תוכל למצוא משחקיםתוכנות לפרטיים ותוכנות לעסקיםתוכנות לצילום ותמונות, הכל בחינם.


מעוניין לבנות ולתפעל אתר אישי או עסקי מקצועי? לחץ כאן.

שימרו על עצמכם והישמעו להוראות פיקוד העורף!!!!
 




21.5.24 - Axis Tel Aviv 2024

19.3.24 - Europe Days 2024 Conference

7.4.24 -  ועידת ישראל לטכנולוגיות המידע

7-8.5.24 - ChipEx2024 

7.5.24 - Data Driven Factories - Industry 4.0 

לוח האירועים המלא לגולשים מצוי כאן.
 

 

הכי ניצפים 

המחדל הגדול: איך המתקפה נעלמה מעיני המודיעין והטכנולוגיות שלו?- כאן 

תאגיד השידור - "עלינו". איך עשו עלינו סיבוב והשאירו את אגרת הטלוויזיה - כאן

כל מה שלא מספרים לכם בתחום "השוק הסיטונאי" - פרק א': בזק - כאן

כמה מפסידים בביצועים של הפס הרחב במעבר ל"שוק הסיטונאי"? - הרבה - כאן

למה בכלל צריך להחליף / לרכוש נתב במעבר ל"שוק סיטונאי"? - כאן

איך אני יודע כמה מגהרץ יש בחיבור LTE? מי ספק הסלולר המהיר בישראל? - כאן

חשיפת מה שאילנה דיין לא פרסמה ב"ערוץ 2" על תעלולי השר משה כחלון - כאן

ההגנה המושלמת על הגלישה ניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף - כאן

המשך חשיפת הבלוף ששמו "מהפיכת הסלולר" ואיך מסרסים את הנתונים לציבור - כאן

סיכום ביקור בסיליקון ואלי - למה 3 הגדולות משקיעות ומפתחות באותם תחומים - כאן

שלמה פילבר (עד לאחרונה מנכ"ל משרד התקשורת) - עד מדינה? הצחקתם אותי! - כאן

"יש אפליה בחקירה"? חשיפה: למה השר משה כחלון לא נחקר עד היום? - כאן

חשיפת חשד לשחיתות הדומה לזו של "תיק 4000" אך בתחום הסלולר - כאן

חשיפת מה שלא רוצים  שתדעו בעניין פריסת אנלימיטד (בניחוח בלתי נסבל) - כאן

חשיפה: איוב קרא אישר לקבוצת סלקום בדיוק מה שביבי אישר ל-Yes ולבזק - כאן

האם השר איוב קרא היה צריך בכלל לחתום על האישור, שנתן לקבוצת סלקום? - כאן

האם ביבי וקרא קבלו בכלל תמורה עבור ההטבות הרגולטוריות שנתנו לסלקום? - כאן

המסמכים בנושא בזק-Yes (תיק 4000) מוכיחים "תפירת תיק" לאיש הלא נכון! - כאן

עובדות ומסמכים המוסתרים מהציבור: האם ביבי כשר תקשורת עזר לקב' בזק? - כאן

מה מקור ה-Fake News שהביא לתפירת תיק לביבי והעלמת החשודים הנכונים - כאן

אחת הרגליים של "תיק 4000 התפור" התמוטטה היום בניצחון (כפול) של בזק - כאן

איך כתבות מפנקות הפכו לפתע לטובת הנאה שהיא מיסודות עבירת השוחד? - כאן

שערוריית הקנס הענק על בזק וחשיפת "תעודת הביטוח" של נתניהו בתיק 4000 - כאן

תיק 5000: סלקום - IBC לא תפרוס סיבים ותרכב על גב הרכוש הפרטי של בזק - כאן

ערוץ 20: "תיק תפור": אבי וייס חושף את מחדלי "תיק 4000" - כאן

התבלבלתם: גיא פלד הפך את כחלון, גבאי ואילת לחשודים המרכזיים בתיק 4000 - כאן

פצצות בתיק 4000: האם היו בכלל התנגדויות למיזוג בזק-יס? - כאן

נמצא מסמר נוסף בארון הקבורה של תיק 4000 התפור - כאן

נחשפה עוד עובדה חשובה בדרך אל ההלוויה של תיק 4000 - כאן

תיק 4000 לא הושלם: האם היועמ"ש קיבל את כל המידע הנחוץ לחקר האמת? - כאן

תיק 4000: גם תקנות התקשורת התומכות בגרסת נתניהו לא נכללו בחקירה - כאן

חשיפת שקרים נוספים בתיק 4000: הטעיית הציבור נמשכת ללא הרף - כאן

תיק 4000: נחוצה ועדת חקירה ממלכתית לגבי "אישום" שר התקשורת - נתניהו - כאן

תיק 4000: היועמ"ש לממשלה אישר "מיזוג" בזק-יס. צריך ועדת חקירה ממלכתית - כאן

אוסף הטעויות בתיק 4000: "אני מאשים" - לא חתרו כלל לגילוי האמת - כאן

שערוריית תיק 4000: איך יש 2 גרסאות שונות של כתב החשדות של היועמ"ש? - כאן

ערוץ 20: אבי וייס חשף טענות שגויות בכתב החשדות נגד רוה"מ בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: חשיפת מסמך נוסף שיסייע גם הוא לחיסול תיק 4000 התפור - כאן

ערוץ 20: אבי וייס ואלי ציפורי חשפו שקרי הפרקליטות לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: מתי מדוע ואיך הוא הפך מ"תיק בזק" ל"תיק תפור" ומחורר? - כאן

הספינים והשקרים בתיק 4000 חזרו. הם חלק מניסיון הפיכה שלטונית שיש לחקור - כאן

סודות ושקרים בפרקליטות והיועמ"ש: מי היה ב"ניגוד עיניינים" בתיק 4000? - כאן

תיק 4000 יושלך לפח האשפה של ההיסטוריה עקב חקירה רשלנית ללא מסמכים - כאן

תיק 4000: מסמר נוסף ענק לארון הקבורה שלו (פרי חשיפה של אלי ציפורי) - כאן

תיק 4000: בעיות זיכרון, חקירה משובשת ושקרים המכוונים להפיכה שלטונית! - כאן

חשיפות חדשות בעקבות הדלפת עדויות שלמה פילבר - "עד המדינה" בתיק 4000 - כאן

האם "תיק 4000" התפור אכן בדרכו ל"פח האשפה של ההסטוריה"? - כאן

חשיפת הכזבים של היועמ"ש מול האמת המוכחת לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

פוטש בשידור חי: את מי שהיה צריך לעצור ולחקור זה את "עד המדינה" פילבר! - כאן

תיק 4000: האם נוכל לנחש שהחשיפה כאן תהיה הגרזן הסופי שיפרק את התיק? - כאן

תיק 4000: הביזיון של כתב האישום הבדיוני דורש ועדת חקירה ממלכתית - כאן

האמת המוסתרת מהציבור בתיק 4000: פירוט 20 שקרים / אלי ציפורי ואבי וייס - כאן

איך זה שהיחיד שדיווח אמת בפרשה שהתפתחה לתיק 4000 - קיבל כתב אישום? - כאן

תיק 4000: ההדלפות לכלכליסט כביכול נגד רוה"מ דווקא מצביעות על חפותו - כאן

"נקודת האפס" - Ground Zero  שבו החלה תפירת תיק 4000 נחשף - כאן

למה לא נפתחה חקירה ב"תיק 5000" ומתבצע שימוע נוסף של הטבות ל-IBC? - כאן

החלטות של מש' התקשורת בעניין "ההדדיות" ממוטטות עוד לבנה בתיק 4000! - כאן

חשיפת הסיבה לתפירת תיק 4000 ב"נקודת האפס": "פרשת עורכי הדין"! - כאן

חשיפה בלעדית: מסתירים עוד מסמכים ש"מפוצצים" את תיק 4000 לרסיסים! - כאן

פירוט 60 שקרים בתיק 4000 (ויש עוד) שמסתירים בכוונה מהציבור! - כאן

"הנדסת התודעה" בתיק 4000 לא מסתיימת ותימשך בחודשים הבאים! - כאן

השקרים,הרמאויות, הצנזורות,העיוותים והסילופים של רביב דרוקר בתיק 4000 - כאן

חשיפת הפברוק של דרוקר שמחסלת את הראייה הישירה היחידה כנגד נתניהו - כאן

חשיפה דרמטית בתיק 4000: האם כעת התיק התפור ייפול? - כאן

איך ספינולוגים שוטפים את מוח הציבור פעם 3 בתכנית "המקור" על תיק 4000? - כאן

איך שינוי מילה אחת גם ע"י דרוקר "הפיל בפח" עדים רבים בתיק 4000? - כאן

התרגיל של שלמה (מומי) למברגר שסוגר כל חקירה שיכולה להוביל למנדלבליט! - כאן

הסתעפות תיק 4000: תיק 5000 - הטיוח הגדול כדי שהחקירה לא תגיע למנדלבליט - כאן

פשוט מדהים: התגלו כעת 2 מסמכים התומכים בגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

זה לא נגמר: נחשפו כעת עוד מסמכים המסייעים לגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

הטיוח של שלמה (מומי) למברגר, שלא קורא מסמכים, כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

תעלולים חדשים של למברגר שגם ממציא וסוגר תלונה כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

"אני מאשים": על היועמ"ש מנדלבליט לבטל היום את תיק 4000 ולהתפטר! - כאן

התמוטטות "תיק בזק" הייתה אמורה להוביל לביטול "תיק 4000": "אני מאשים!" - כאן

7 "ראיות זהב" מרכזיות בתיק 4000 שאפשר להשליך מיידת היישר לפח הזבל - כאן

עדכונים שוטפים על הסודות המסתתרים בעדות אילן ישועה בתיק 4000 - כאן

האם הגיע הזמן להעמיד לדין את תופרי התיקים ומיוחד את תופרי "תיק 4000"? - כאן

פירמידת השקרים שנבנתה ע"י היועמ"ש וגלובס סביב אילן ישועה כדי "להלבינו" - כאן

חשיפה דרמטית: אילן ישועה היה כנראה מוכן להעיד גם תחת אזהרה בתיק 4000 - כאן

האם אילן ישועה ייחקר ברשות ניירות הערך בחשדות החמורים שהתעוררו נגדו? - כאן

משפט שערוריית תיק 4000: עדכונים שוטפים ביחס למשפט נתניהו שחשוב לדעת- כאן

תיק 4000 המופרך: עדכונים שוטפים במשפט נתניהו שהציבור חייב לדעת! - כאן

חשיפת הסודות הכמוסים של ראשי הפרקליטות שמנהלים את "תיקי האלפים" - כאן

בכירים בפרקליטות ובלשכת היועמ"ש: הפרקליטות עשתה טעות בתיק 4000! - כאן

משפט "תיקי האלפים" המפוברקים נמשך: עדכונים שוטפים שהציבור אמור לדעת - כאן

גם על פי היומן של בנימין נתניהו מ-2015 - אין בסיס לכתב האישום בתיק 4000 - כאן

חשיפה: עוד ראיה מזכה לנתניהו בתיק 4000 מסתתרת בהחלטת מש' התקשורת - כאן

הסודות של ניר חפץ ואילן ישועה נחשפו באמצעות מוטי גילת שלא הבין אותם - כאן

עדכונים מהחקירה הנגדית של ניר חפץ שממשיך לפורר את תיק 4000 התפור - כאן

תפירת תיק 4000: חשיפת פרטי המפלצת של תוכנת הריגול המשטרתית אחריכם - כאן

השלכות תיק 4000: איך הלבינו את המפעל המפלצתי של הפריצות לסמארטפונים - כאן

ממצאי ועדת מררי - שקרים, טיוח ענק וזריית חול בעיני הציבור - כאן

השלכות דו"ח מררי: איך העיזה המשטרה לרמות במצח נחושה שופטים בכירים? - כאן

חשיפת מסמך מאגר המידע המשטרתי הסודי והמפלצתי על ראשי ערים ורשוית - כאן

2 הדלפות מהפרקליטות לאחר היום הראשון של החקירה הנגדית של שלמה פילבר כשאחת מהן מפילה את תיק פגסוס על המשטרה ובעקיפין על השב"כ - כאן

למה הוטל צו איסור פרסום על החשיפות בתיק 1000? כדי לחסום האמת! - כאן
 
מפלצת הפגסוס לא מסתתרת בחוק האזנות הסתר. היכן היא כן מתחבאת? - כאן

 
זרקור חברות
 
PRnews
 
NORDVPN
 
X
 
פרי הדמיון
 
טלגרם
 
לייבסיטי
 
כמה זה? השוואת מחירים
 
Amiel
 
PRNEWS
 
טלי וייס
 
 
Slideshare Linkedin Twitter
Youtube Instagram Facebook
Google+ live
Bitly Vimeo Pinterest
אנדרואידאנדרואיד-ברקוד אפל ברקודאפל

 
  מהירות גלישה Your IP
לייבסיטי - בניית אתרים