את שירותי הסטרימינג שלה כחבילה משולבת (באנדל סיב-סטרימינג) על בסיס תשתית הסיבים האופטיים של פרטנר.
הוא שירות סטרימינג אפליקטיבי, שיוצע לכלל צרכני הטלוויזיה בישראל וזאת על גבי תשתית האינטרנט הקיימת. בנוסף, שיתוף פעולה זה יאפשר ל-
להציע לצרכני הקצה שירות פרימיום המשלב את 'פרטנר פייבר', שירות האינטרנט המהיר של פרטנר, יחד עם שירות הסטרימינג של
והכל בחבילה אחת.
ההסכם בין הצדדים נחתם ל-3 שנים, ולאחר מכן צפוי להתחדש בכל שנה באופן אוטומטי. לצורך מתן שירותי הבאנדל תקים
).
עד היום, פרסה פרטנר כ-740 אלף משקי בית ברחבי הארץ, מתוכם כ-225 אלף מנויים לשירות. עד סוף 2022, צופה פרטנר להגיע לכמיליון משקי בית פרוסים.
: " שיתוף הפעולה עם פרטנר יאפשר לנו להציע באנדל סיב-סטרימינג כמוצר פרימיום המשלב את שירותי הסטרימינג של
מהווה אבן דרך בהתפתחות תשתית הסיבים האופטיים של החברה. ההסכם החדש יקצר את תקופת החזר ההשקעה הגדולה בפריסת הסיבים".
עדכון 6.3.22: פורסם
כאן ב-ICE (כותרת בלבד): "הוט נגד קשת: יסכלו את העסקה הגדולה בשוק התקשורת?
לקראת הדיון ברשות השנייה בעניין עסקת קשת RGE, הוט שלחה מכתב נוסף בו היא
מזהירה מפני כוח בלתי מוגבל בידיה של קבוצת קשת: "לא יהיה ניתן להשיב את הגלגל לאחור".
בכלכליסט נכתב
כאן (כותרת בלבד): "HOT: לא לאשר לקשת להקים טלוויזיה רב־ערוצית. במכתב לחברי מועצת הרשות השנייה, שתדון ביום ראשון בבקשתה של קשת, טוענת HOT: האישור מנוגד לצורך במניעת ריכוז הכוח בידי מעטים."
עדכון 10.4.22: ח"כ
דוד אמסלם פרסם פוסט בפייסבוק: שאלתם את עצמכם מדוע שר התקשורת,
יועז הנדל, הפך לכוכב חברת החדשות ויקיר קשת\12?
ככה זה כשאתה מחלק מתנות חינם והטבות במיליונים, לגופים שאמורים לסקר ולבקר אותך. אח"כ ה"דוגמן המקפץ" עוד מטיף לנו מוסר מעל בימת הכנסת
... -
כאן.
עדכון 11.4.22: מאיה כהן פרסמה ב"כלכליסט"
כאן (כותרת בלבד): "בעקבות
מכתב משרד התקשורת: הרשות השנייה דוחה את ההחלטה לגבי FREETV.
המשרד הודיע כי יבחן את כניסת ספקיות הטלוויזיה לסטרימינג, וישית רגולציה במטרה למנוע ריכוזיות. אולם אי יציבות בממשלה יכולה לדחות את המהלך ולייצר אי ודאות בכל השוק."
עדכון 12.4.22: מי שנכשל בכל מהלכיו כולל המהלך שיש כאן למעלה, הולך בבעיטה הבייתה, בבושת פנים. היום הגישו התפטרות בפרטנר:
אבי צבי, מנכ"ל פרטנר ו
אסנת רונן, יו"ר דירקטוריון פרטנר. שלום ולא להתראות.
במקביל, ועד העובדים
הכריז בגיבוי ההסתדרות סכסוך עבודה מול הנהלת פרטנר. ביזיון רודף ביזיון.
עדכון 3.5.22:
גד פרץ ו
ענת ביין-לובוביץ' מ"גלובס" פרסמו
כאן (כותרת בלבד): "המשנה ליועמ"ש מבקש מהרשות השנייה הבהרות סביב מיזם FREE TV.
מיזם הסטרימינג של קשת ו-RGE אמור לקבל את אישור מועצת הרשות השנייה בהיבט צר של איתנותה הפיננסית של קשת • היועץ מבקש להרחיב הבדיקה • קשת: הניסיון של גורמים פוליטיים והמונופולים המסחריים של הוט ובזק לעכב את המיזם לא יצלח ומשול לניסיונות של קודאק להילחם בצילום דיגיטלי."
עדכון 5.5.22: פרטנר הוציאה הודעה לתקשורת: "פרטנר משיקה את
FUTURE TV - הטלוויזיה של העתיד.
חברת התקשורת משיקה את פרטנר FUTURE TV וקוראת ללקוחותיה לבחור בעצמם את התוכן שיופיע על המסך שלהם ולשלם רק על מה שהם רוצים; החברה משיקה אפליקציית תוכן במחיר של 49 שקל לחודש בלבד! עם חיסכון בעלויות טכנאי והתקנה, פרטנר מציעה מוצר שווה לכל כיס ובכך מפנה לצרכן "מקום בארנק" לאפליקציות תוכן נוספות
קבוצת התקשורת פרטנר משיקה הערב קמפיין חדש בכיכובו של הפרזנטור
סטטיק (
לירז רוסו), ומציגה את פרטנר
FUTURE TV.
כחלק מאסטרטגיית סופר האגרגטור של החברה ולקראת מבול האפליקציות הבינלאומיות שמגיעות לישראל, פרטנר קוראת ללקוחותיה לאמץ את הטלוויזיה של העתיד, לבחור בעצמם את התוכן שיופיע על המסך שלהם ולשלם רק על מה שהם רוצים.
החברה משיקה חבילת טלוויזיה חדשה ללא ממירים, הכוללת אפליקציה למכשירים חכמים במחיר של 49 שקל לחודש בלבד. חבילה יחד עם נטפליקס סטנדרט תעלה 99 שקל לחודש. בנוסף, החברה תספק מענה מלא גם למי שאין בידו מכשיר חכם ותחל למכור סטרימרים מבוססי אנדרואיד של goTV במחיר חד פעמי של 290 שקל, ללקוחות כל החברות. במקביל, פרטנר תמשיך למכור חבילות עם ממירים פתוחים בהשכרה, המאפשרים להוריד את כל אפליקציות התוכן הזמינות כמו נטפליקס ואמזון וכאלה שיגיעו בהמשך השנה, כמו דיסני.
עם תפעול עצמאי ופשוט של הסטרימר וחיסכון בעלויות טכנאי והתקנה, פרטנר מציעה מוצר שווה לכל כיס ובכך מפנה לצרכן "מקום בארנק" לאפליקציות תוכן נוספות.
אפליקציית פרטנר FUTURE TV כוללת ערוצי תוכן מגוונים, אפשרות הקלטה, שירות VOD, שירות Catch Up עד 14 ימים אחורה ו-Deep linking המציע תוכן ממוקד משלל אפליקציות במסך הבית | מחיר החבילות אינו מוגבל בזמן | השירות מאפשר שימוש בעד 5 אמצעי צפייה ללקוח | האפליקציה זמינה להורדה בחנויות האפליקציות בממירים, סטרימרים, סמארטפונים, טאבלטים ובכל טלוויזיה חכמה עם מערכת הפעלה Android TV או מדגם LG, Samsung ו-Hisense.
עדכון 22.5.22:
ענת ביין-לובוביץ' ו
גד פרץ פרסמו בגלובס -
כאן (כותרת בלבד): "קשת לרשות השנייה: שיקולים פוליטיים בעיכוב מיזם הסטרימינג.
במכתב חריף ששלחה קשת למועצת הרשות השנייה, היא טוענת כי העיכוב בקבלת ההחלטה בנוגע למיזם הסטרימינג שלה FREETV נגוע בהתערבות פסולה מצד פוליטיקאים • בשבועות האחרונים התחרות בתחום השידורים באינטרנט בארץ עולה מדרגה, לאחר שהוט ו-yes הגבירו את מאמצי השיווק שלהן בתחום."
"המלחמה בשוק הטלוויזיה האינטרנטית מתחממת: לגלובס נודע כי קשת פנתה היום (א') במכתב חריף למועצת הרשות השנייה בדרישה לקבל החלטה באופן מיידי לגבי FREETV, המיזם המשותף שלה עם RGE, ולעצור את
ההתייעצות בנושא עם מועצת הכבלים והלוויין אליה פנתה מועצת הרשות השנייה לצורך קבלת חוות-דעת בעקבות המלצה ממשרד היועץ המשפטי לממשלה. זאת לאחר ההכרזה הרשמית של yes על שיתוף-הפעולה עם דיסני פלוס וימים ספורים לאחר שהוט השיקה תקשורתית את המותג שלה next tv."
עדכון 22.6.22: פורסם
כאן ע"י
דוד ורטהיים ב"וואלה!" (כותרת בלבד): "מועצת הרשות השנייה אישרה את מיזם הטלוויזיה הרב-ערוצית של קשת FREETV.
לאישור קדם מספר רב של דיונים ולחץ הן מצד קשת, שאף עתרה לבג"ץ בנושא, והן מצד שחקנים אחרים בשוק שעתידים להיפגע מהגברת התחרות, הגדולה בהן היא חברת HOT. האישור ניתן לשלוש שנים ותחת הגבלות, ומשמעותו: קשת 12 הופכת מיצרנית תוכן, גם למפיצה."
החלטת מועצת הכבלים והלוויין בנושא הזה נמצאת
כאן, פירוט
כאן.
עדכון 23.6.22: פורסם
כאן ע"י
מאיה כהן ב"כלכליסט" (כותרת בלבד): "מחברות הטלוויזיה ועד אוהדי הספורט: מי מרוויח ומי מפסיד מאישור מיזם הסטרימינג של קשת.
בעקבות החלטתה הדרמטית של מועצת הרשות השנייה לאשר את עלייתו לאוויר של מיזם הסטרימינג של קשת ו-RGE עולה השאלה מי המרוויחים ומי המפסידים הגדולים מהמיזם: מקשת שתרוויח מנוע הכנסות חדש, דרך פרטנר שתשווק את המיזם יחד עם הסיבים שלה ועד יוצרי התוכן שעלולים להפסיד מהתגברות התחרות על המחיר."
עדכון 11.8.22: חברת השידורים החדשה של קשת ו-RGE ששמה ק.ר סטרימינג בע"מ והשם השיווקי שלה הוא FreeTV קיבלה אישור ממועצת הכבלים והלווין להירשם ב"מרשם ספקי תכנים" (לצורך הפצת התכנים מכמה ערוצים על רשת האינטרנט), וזה מפורט
כאן ב
מסמך תחת הכותרת "החלטת המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לווין מספר 5-9/2022 מיום 11.8.2022 בעניין: רישום חברת ק.ר סטרימינג בע"מ במרשם ספקי תכנים לפי סעיף 13ד לחוק הפצת שידורים".
עדכון 25.8.22: פורסם
כאן ב-ICE (כותרת בלבד): "האם שירות FreeTV של קשת יבוטל? הוט פונה לבג"ץ.
חברת הכבלים הגישה עתירה הדורשת לבטל את האישור שניתן לקשת ו-RGE להפעיל יחד את מיזם הטלוויזיה הרב-ערוצי "פרי טיוי", בטענה כי מדובר בהחלטה שהתקבלה בחוסר סמכות, במחשכים, תוך סתירה של החוקים והתקנות בחוק התקשורת ותפגע אנושות בשוק."
עדכון 21.12.22: בזק פרסמה הודעה לבורסה
כאן (כותרת בלבד): - "חידוש רישיון לשידורי טלוויזיה באמצעות לוויין.
החברה מתכבדת בזאת לדווח, כי ביום 2022.12.21 התקבלה בחברה הודעת החברה הבת, די.בי.אס. שרותי לווין 1998 בע"מ "yes" על החלטת שר התקשורת, לאחר התייעצות עם המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לווין, לחדש את הרישיון לשידורי טלוויזיה באמצעות לוויין שהוענק ל-yes" ("הרישיון"), וזאת עד ליום 28.2.2026.
יצוין, כי מועד פקיעת הרישיון כאמור נקבע בהמשך לבקשת yes להתאים, ככל הניתן, את מועד הפקיעה למועד המשוער להשלמת תהליך המעבר (מיגרציה) של yes משידורים באמצעות לוויין לשידורים באמצעות רשת האינטרנט, אשר צפוי להתפרס עד ראשית שנת 2026 - ראו דיווח מיידי של החברה מיום 1.3.19."
עדכון 30.1.23: פורסם כאן (כותרת בלבד): "קשת ממשיכה לתקוע יתדות: אחרי פרטנר וקליק tv, חותמת על הסכם אספקת תוכן עם סלקום.
בלעדי: ברקע הרפורמות בשוק התקשורת, סלקום וקשת מנסות להבטיח את עתידן וחותמות על הסכם אסטרטגי לאספקת תוכן למנויים. לסלקום יש כיום כ-250 אלף מנויים לשירות הטלוויזיה. לפרטנר - כ-220 אלף מנויים."
עדכון 19.4.23: פורסם
כאן ע"י
דוד ורטהיים (כותרת בלבד): "מהדלת האחורית: FREETV של קשת תשלם לערוץ 14 מיליוני שקלים בשנה.
כשמדובר בכסף, העקרונות זזים הצידה: מיזם הסטרימינג של קשת ו-RGE חתם עם ערוץ 14 על הסכם אספקת שידורים - כך נודע לוואלה! ברנז'ה. המטרה: "לא להצטייר כגוף שמאלני". המחיר: עד מיליוני שקלים בשנה שיועברו לקופת ערוץ 14."
עדכון 16.7.23: פורסם
כאן ע"י
שירה יום טוב מ-ICE (כותרת בלבד): "הסכסוך בין קשת להוט הסתיים: זה ההסכם המפתיע שנחתם.
אחרי חודשים של התכתשויות בין חברת HOT לקשת סביב הסכם התוכן החדש שהוציאה קשת לגופי השידור הרב ערוציים, הסכם חדש נחתם בין החברות ומשאיר את הסכסוך הארוך מאחור: הוט וקשת חתמו על חוזה ארוך טווח במסגרתו הוט תשלם על התוכן של קשת."