זאת, בתוכנות זדוניות המשמשות לגניבת מידע או יצירת מתקפות, כך לדברי מחקר חדש שפורסם ע"י אלקטל-לוסנט.
Kindsight, פעילות אבטחת המידע המצויה בחטיבת הפלטפורמות של אלקטל-לוסנט, מפרסמת את דו"ח איומי האבטחה לרשתות תקשורת לרבעון השני של שנת 2013, ממנו עולה, כי ב-10% מהרשתות הביתיות של לקוחות פס רחב ויותר מ-0.5% מהמכשירים הניידים המחוברים לרשתות סלולריות נמצאו תוכנות זדוניות (Malware) המאפשרות להאקרים לחדור למכשירים לצורך ריגול תעשייתי או אישי, גניבת מידע, יצירת מתקפות דואר זבל בהיקף גדול, יצירת מתקפות מניעת שירות (DOS) ותרמיות של מוסדות פיננסיים.
רוב האיומים שנמצאו משוייכים לתוכנות Spyware, שמטרתן להוציא מידע מהמכשיר הנגוע, עובדה המהווה איום משמעותי על ארגונים עסקיים וממשלתיים המאמצים את מגמת ה-(BYOD (Bring Your Own Device ומאפשרים לעובדיהם לשלב את הטלפון הסלולרי האישי שלהם ברשת הארגונית. חלק גדול מתוכנות אלו אינן מזוהות גם באם המשתמשים מתקינים על המכשירים הניידים תוכנות אנטי-וירוס.
ממצאים נוספים מהדו"ח:
6% מהרשתות הביתיות מכילות איומים בדרגה גבוהה, כדוגמת bots, rootkits וטרויאנים. 5% מהרשתות הביתיות מכילות איומים בדרגה בינונית, כדוגמת Spyware, חוטפי דפדפנים או adware.
התוכנה הזדונית הפופולארית ביותר היא ה-botnetZeroAccess, שנמצאת ב-0.8% מהמכשירים המחוברים לרשתות פס רחב. תוכנה זו נעזרת בטכנולוגיית rootkit על מנת להסוותה מפני גילוי, ומורידה מהרשת תוכנות זדוניות נוספות המשמשות לתרמיות פרסום (בהן נרשמות "הקלקות" רבות על פרסומות, שאינן מבוצעות בידי הגולשים עצמם, במטרה להניב הכנסות לרשתות הפרסום)
המכשירים הניידים הנגועים ביותר הינם טלפוני אנדרואיד או מחשבים המריצים את מערכת ההפעלה 'חלונות' המחוברים לטלפון סלולרי המשמש כחיבור שלהם לרשת (tethering), באמצעות מודם סלולרי או אביזר לשיתוף החיבור הסלולרי (כדוגמת MiFi).
בניסיון למנוע שילוב תוכנות מזיקות בחנויות האפליקציות של אנדרואיד, שילבה גוגל מנגנון האמור לציין האם מדובר באפליקציה "כשרה" באמצעות חתימה מיוחדת. למרות שמערכת ההפעלה בודקת בעת התקנת האפליקציה האם מצויה חתימה שכזו, היא אינה מנסה לבדוק האם החתימה הינה לגיטימית, ומקבלת אפילו חתימות ישנות. עובדה זו מאפשרת ל"חותם" להכניס כל מידע לחתימה, ובכלל זה גם טרויאנים המתחבאים בגרסאות פרוצות של תוכנות מוכרות.
בנוסף, החתימה נבדקת רק בעת התקנת התוכנה, אך לא בכל פעם שהתוכנה מורצת מהמכשיר. בעבר כבר תועדו מקרים בהם השתנו קבצי APK (המריצים את האפליקציות) לאחר שכבר הותקנה האפליקציה במכשיר, וזאת מבלי שמערכת ההפעלה תתריע בפני המשתמש על כך, וכך הוחדר לאפליקציה קוד זדוני.
Kindsight Security Labs היא פעילות ניטור סכנות אבטחה מבית אלקטל-לוסנט, שפעלה בעבר כחברה נפרדת אך משולבת כיום בחטיבת הפלטפורמות של אלקטל-לוסנט. Kindsight מאתרת פעילות חשודה ברשתות של ספקיות אינטרנט וחברות סלולר, ומייצרת חתימות אבטחה שבאמצעותן ניתן לשתף את המידע אודות איומים אלו עם הגורמים הרלוונטיים לשימור יציבות הרשת.