Telecom News - שינויים מהירים בשוק התקשורת הניידת - חדשות וסקירות מעולם הטכנולוגיה

שינויים מהירים בשוק התקשורת הניידת - חדשות וסקירות מעולם הטכנולוגיה

דף הבית >> סקירות טכנולוגיות >> שינויים מהירים בשוק התקשורת הניידת - חדשות וסקירות מעולם הטכנולוגיה
שינויים מהירים בשוק התקשורת הניידת - חדשות וסקירות מעולם הטכנולוגיה
מאת: מיכאל פנחס, 1.9.13, 00:01מיכאל פנחס
 
BYOD - Bring Your Own Device הפך מסלוגן למציאות חיים, סמארטפון ו\או טאבלט יש לכל אחד וה- FTTH כבר כאן. האנדרואיד ניצח ובגדול את כל המתחרים וה- WebRTC מתפרץ בכל פינה.

עולם התקשורת העסקית הניידת נמצא בתזזית. עובדים ומנהלים בהיקפים גדלים והולכים מביאים מהבית טאבלטים וסמארטפונים, ומעוניינים להשתמש בהם גם בעבודה לצרכי העבודה וגם להשתמש ביישומים המצויים על המכשיר במהלך עבודתם (BYOD). המערכות הישנות של מחשבי PC נראות לרבים מגושמות וחסרות תועלת. אפילו מחשבים ניידים, שנראים כיום כבדים, יצאו מהאופנה ומוחלפים בקצב גבוה ע"י טאבלטים ומחשבים ניידים מסוג 2in1 (שילוב של טאבלט ולפטופ). בנוסף, חברות רבות פורסות מערכות WiFi ברחבי העסק כדי להוריד את העומס והעלויות של התקשורת הסלולרית מהאנטנות הסלולריות אל חיבורי אלחוט ב- WiFi, המתממשקים לתקשורת הקווית הזולה יותר. התקשורת הקווית גם היא עוברת שדרוג לחיבור סיבים (FTTH) בכל פינה.
 
כניסת שירותי הענן מזעזעת את כל התפישות המוכרות של עולם המחשוב. תוך פחות מעשור, עקב התפשטות שירותי הענן לכל תחום מחשובי, נייח או נייד, הכוח והמבנה של חברות ה- ICT המובילות בעולם והרגלי העבודה השתנו לגמרי. אנו מצויים בתוך השינוי האדיר הזה. חברות התקשורת הגדולות כבר מציעות "חבילות תקשורת" משולבות נייח-נייד. זה העתיד בעולם התקשורת.
 
די ברור, שהעולם הנייד מתכנס סביב שתי מערכות הפעלה מובילות: האנדרואיד של גוגל וה- iOS של אפל. מערכות הפעלה מתחרות דוגמת אלו של מיקרוסופט (חלונות 8) או בלקברי, נמצאות בשוליים ואינן מורגשות בשוק העולמי והישראלי. דו"ח גרטנר לרבעון שני 2013 מגלה, שמכירות הסמארטפונים בעולם גברו לראשונה על אלה של הטלפונים הניידים הפשוטים, והאנדרואיד (מערכת ההפעלה מבית גוגל) הוא כ- 79% משוק הסמארטפונים והטאבלטים הסלולריים, הרבה לפני כל המתחרים ובראשם אפל.
 
במקביל, טכנולוגיות חדישות בעולם התקשורת נמצאות בדרכן לשוק הנייד, כחלק ממהפכת הווירטואליזציה, האינטרנט והענן. בראשן מצויה טכנולוגיית ה- WebRTC (ר"ת: Web Real Time Communications). זה הדור החמישי של עולם הטלפוניה לעסקים, שכבר נמצא בדרכו לשוק העולמי והמקומי, עם טכנולוגיית ה- WebRTC המשחררת את המשתמשים מכל צורך לטעון איזו תוכנה במחשב \ מכשיר הסלולר, גם לא תוכנת VoIP. שכן, הטכנולוגיה החדשה עובדת היישר מהדפדפן, בקלי קלות, כמו כל אתר אינטרנטי. כל דור טכנולוגי חדש הוא זול יותר, קל יותר לתפעול ומתקדם יותר מהדור הטכנולוגי שקדם לו.           

מהן המגמות החדשות והבולטות בעולם התקשורת הסלולרית?

א. המעבר לעבודה ניידת. מגמה זו היא חלק ממהפכת ה- BYOD. כדי לממש אותה, על הארגונים והעסקים לנקוט בכמה פעולות חשובות, אחרת המהפכה הזו לא תתממש בצורה נכונה או בכלל:
 
1) לנתח, לתכנן ולקבוע מדיניות שימוש ב- BYOD. בכלל זה לקבוע מדיניות אבטחה.
 
2) לחבר את מכשירי הסלולר והטאבלטים למרכזיות IP  כשלוחות. כיום זה אפשרי בכל סוגי המרכזיות, גם הישנות.
 
3) להפעיל כלים מתקדמים לשליטה על המכשירים הניידים בכל מקום (כולל בנדידה), לאבטחתם ולביצוע גיבויים (MDM = Mobile Device Management). התחום הזה מתפתח מהר מאוד ומתחיל לקבל את המושג EMM (ר"ת: Enterprise Mobility Management). הסיבה: באופן הדרגתי, היכולות של המערכות לניהול מכשירים (MDM), המערכות לניהול הוצאות (TEM) והמערכות לניהול אפליקציות (MAM), מתחילות לחפוף ואף לזלוג אחת לשנייה, עד שנעלמים ההבדלים בין המערכות הללו. מצב זה מביא לצמיחת פלטפורמות לניהול ניידות (EMM), מה שיאפשר לעסקים גמישות רבה יותר בשילוב, ניצול והטמעה של שירותים ארגוניים מודולריים ניידים.
 
הכלים לשליטה על המכשירים הניידים מתחלקים לשתי קבוצות של פתרונות:
 
א) כלים ייעודיים למערכות ארגוניות קיימות וותיקות. לדוגמה: ל- VMware, אוויה, סיסקו, יבמ, מיקרוסופט ו- NetApp, ספקיות שרוב המערכות העסקיות מבוססות על מערכות מתוצרתן, יש מערכות MDM משלהן, שמאפשרות גישה קלה ושקופה למערכת המותקנת בעסק מכל מכשיר נייד ומעל לכל רשת, סלולר או WiFi.
 
ב) כלים מצד ג' ל- MDM, מחברות מתמחות המפתחות כלים המטפלים בכל סוגי התעבורה מכל היישומים ולכל סוגי המערכות שיש בארגונים. החברות המובילות בשוק הישראלי בתחום זה הן: (AirWatch, Zscaler ,Fiberlink (Maas360. הראשונה היא הגדולה ביותר בנתח שוק בישראל בתחום ה- MDM. בנוסף, לשלוש חברות הסלולר הגדולות יש שירותיMDM  משל עצמן לעסקים, לפי תכנית תעריפים חודשית.
 
ב. חנות אפליקציות עסקית. שינוי התפיסה למעבר מ- MDM ל- EMM כבר קורה בפועל (עם או בלי שינוי השם). אם בעבר מערכת MDM שימשה להקמת חשבון דוא"ל ארגוני, לאכיפת מדיניות IT ולמחיקת מידע ארגוני מהמכשיר במקרה של גניבה או אבדן המכשיר, אזי כיום היא משמשת לשיתוף קבצים בספרייה מאובטחת / מוצפנת, ליצירה של חנות אפליקציות ארגונית ולניהול אפליקציות ספציפיות.
 
כיום, עסקים רוצים לשלוט גם באפליקציות, שהעובדים והמנהלים מתקינים בחלק העסקי של המכשיר הנייד. לכן, עסקים בונים "חנות אפליקציות עסקית", שמכילה את האפליקציות המוכרות הקיימות בחנויות האפליקציות הציבוריות, אולם בגרסאות מאובטחות, לרוב בגרסאות, שהותאמו לצרכים הספציפיים של העסק ומותגו עם הלוגו וה- UI האופייניים של העסק. יש ספקים רבים הבונים חנויות אפליקציות פרטיות לעסקים וארגונים. המובילה בתחום זה בישראל היא אלקטל-לוסנט ויש מתחרים נוספים בתחום זה.  
 
ג. מעבר לרכישות ניידות. השימוש ב"ארנק אלקטרוני" נייד, התרחבות השימוש ב- NFC (ר"ת: Near Field Communications) מחייב את העסקים והארגונים להיערך בשלושה מישורים בו זמנית:
 
1) עסקים שיש להם קופות רושמות או מערכות סליקה פיזיות מכל סוג, צריכים לבצע עדכון ושדרוג מערכות, כך שאמצעי סליקה ניידים מהסמארטפונים יהוו אמצעי תשלום מקובל, מהיר ונוח ללקוחות שלהם. בישראל פועלים כבר (במחצית ראשונה 2013) כ-50 אלף מדבקות אשראי וכ-100 אלף כרטיסי אשראי אלחוטיים המתממשקים כבר לכ-2,000 מסופונים אלחוטיים בארץ ולמיליוני מסופונים בעולם. סקר, שנערך לאחרונה ע"י ויזה אירופה מצא, כי כמחצית הצרכנים בישראל מעוניינים באפשרות לשלם תשלומים דרך מכשיר הסלולר. על העסקים להיערך בהתאם בקופות הרושמות שלהם.
 
2) עסקים, שמאפשרים למנהלים ולעובדים לשלם בכרטיסי אשראי או אמצעי תשלום אחרים על חשבון העסק, צריכים להיערך להרחבת היכולות הללו גם לתשלומים ישירים ממכשירי הסלולר הנמצאים בידי המנהלים והעובדים.
 
3) עסקים, שמנהלים מסחר אלקטרוני מקוון בכל שיטה ובכל פלטפורמה (נייח או ניידת), צריכים לשדרג את הפלטפורמות והפורטלים הללו, כך שהפלטפורמות המקוונות הללו תכלולנה גם תשלומים ניידים ממכשירי הסלולר.
 
יודגש, שזו לא תופעה שולית. 63.4% מבעלי הסמארטפון הישראלים ביצעו במהלך החצי השנה האחרונה (2013) לפחות רכישה אחת באמצעות מכשיר הסלולר שלהם, כאשר כחמישית (19.4%) מהם ביצעו יותר מ-7 עסקאות רכישה כאלה. כלומר, לפחות רכישה אחת בחודש. כך עלה מסקר שקיימה בישראל חברת מסטרקארד באמצעות TRI מחקרים אסטרטגיים.
 
"רכישה סלולרית" הוגדרה בסקר זה כשימוש במכשיר הסלולר לביצוע רכישת מוצר או שירות שלא באמצעות מענה אנושי קולי, אלא באמצעות אפליקציה, אתר המותאם לגלישה סלולרית, או שירות ממוחשב אחר. הסקר בוצע רק בקרב בעלי סמארטפונים. מכאן, שמהפכת התשלומים הניידים היא כבר כאן בהיקפים מאוד משמעותיים.
 
לספקי הסלולר הגדולים בישראל (מובילה מגמה זו חברת פלאפון) יש הצעות וחבילות לעסקים לכניסה לתחום התשלומים הניידים. מומלץ לבדוק הצעות אלו מול ספקי פתרונות מתחרים אחרים.
 
ד. הצפנת שיחות ואבטחת שיחות, מסרונים ותעבורה ניידת ממכשירי הסלולר. על עסקים וארגונים, שיש בהם חשיבות קריטית למידע ולשיחות המתבצעות במכשירים הניידים, חובה לבחור בפתרון הצפנה והגנה חזקה על המערכת הניידת. המובילה בתחום זה בישראל היא חברת Gamma Operations.
 
ה. המעבר ל- WebRTC. בעולם הנייד, המעבר ל- WebRTC מסמן את ההשתחררות מהתלות בספק הסלולר (ספק הסלולר הופך לצינור שמעביר Data, בדיוק כמו ספק התקשורת הקווית בפס רחב או בנל"ן. לחילופין, משתמשים במקומות בהם יש כיסוי רשתות WiFi). לא מדובר כאן בתופעה שולית או חולפת. כל היצרנים והספקים הגדולים בעולם כבר מפתחים ומציגים פתרונות לעסקים בגישת ה- WebRTC. ההכרזות הבולטות בישראל על פיתוחים ושירותים כאלו בחצי השנה האחרונה הם של: אוויה, תדיראן טלקום, אודיו-קודס ועוד.
 
ספק תקשורת סלולרית ראשון כבר נכנס לישראל עם פתרון WebRTC: חברת Vonage האמריקאית, שיצאה בשירות נייד ראשון בעולם המבוסס WebRTC (פיתוח שנעשה במרכז הפיתוח של Vonage בישראל). המדובר בשירות בשם Vonage Mobile, שמופעל מכל דפדפן נייד תומך ב- HTML5 - יש כאלו כבר במעל למיליארד סמארטפונים בעולם. השירות החדש "מתלבש" על רשימת "אנשי הקשר" הקיימת במכשיר ומסתנכרן אוטומטית מול פייסבוק (למי שיש לו חשבון בפייסבוק). במקביל לחיוג למישהו שאין לו WebRTC, שולחת המערכת SMS לנמען ומציעה לו לעבור ל- WebRTC ולחסוך עי"כ בהוצאות התקשורת הניידת שלו. המערכת קלה ופשוטה להפעלה ואינה דורשת כל תהליך למידה. יש תאימות לאחור למערכות ה- SIP ויכולות נוספות.
 
לקוחות Vonage יכולים להיות ב-60 מדינות בעולם, כולל בישראל ולדבר לכל יעד בעולם באותן מדינות, במחיר חבילת תקשורת בסיסית (כולל קופסת מתאם טלפוניה לפס הרחב) לחיוג לכל יעד ב- 60 המדינות הללו בעולם, שהיא 9.99 דולרים לחודש (ל- 3 החודשים הראשונים, אחר כך זה 25.99 דולרים לחודש), בהסכם לשנה.
 
המדובר במערכת תקשורת פתוחה, שעובדת היישר מתוך כל דפדפן (גרסאות ראשונות עובדות מעל דפדפני כרום ופיירפוקס, גרסת חלונות כבר יוצאת לשוק ע"י מיקרוסופט). אין צורך בתוכנות מיוחדות, כמו בעולם ה- VoIP, רק לכתוב Java script API לשירות וכל השאר נעשה בענן, ברשת האינטרנט. זה תואם, כמובן, HTML5, כך שכל אחד, שיודע לכתוב ,HTML יכול לבנות אצלו במחשב מערכת תקשורת ברמה של ספק תקשורת בינלאומי, לאין סוף שירותי תקשורת מלהיבים הפועלים על כל מכשיר קצה, ישן כחדש, נייח או נייד (לרבות סמארטפונים וטאבלטים). 
 
התקן מאפשר (כבר כיום): שיחות קול לכל יעד בעולם, מסרונים וצ'ט, שיחות וידיאו, שיחות ועידה מכל סוג, משחקים מקוונים, Call Center, ויכולות מתקדמות לעבודה קבוצתית. כמו כל אפליקציה, יהיו סביב התקן הזה אין סוף אפליקציות חדשות, שעדיין לא פותחו, אותן יוכל להוריד כל משתמש קצה מהחנויות המתאימות למערכת ההפעלה שלו.
 
תקן WebRTC כולל בתוכו שפע של תקנים נלווים, כולם חופשיים, לכל תחום, החל מאיכות הקול, דרך אבטחת התקשורת ומעבר ב"חומות אש" ו- NAT, וכלה בווידיאו ועוד. יש תאימות מלאה לפרוטוקולים קיימים, כולל ל- SIP, כך שניתן לשלב את ה- WebRTC בכל מערכת קיימת ולשמר את השקעות העבר. כך, בשתי שורות קוד בדפדפן ניתן להפוך כל טלפון IP לטלפון WebRTC.
 
אגב, מערכת האנדרואיד מבית גוגל מגרסות 4 ("ג'לי-בין") ומעלה תומכת כבר בתקן הזה. דפדפני גוגל כרום, פיירפוקס ואופרה השולחנים כבר תומכים באופן מלא בתקן החדש.
 
על פי תחזיות אנליסטים, כבר בסוף 2016, מעל ל- 3 מיליארד מכשירים בעולם (נייחים כניידים) יכללו יכולות של WebRTC. לפחות 1 מיליארד בני אדם יעשו בזה שימוש יום יומי, כבר בסוף 2016. הגישה החדשה של ה- WebRTC גם יצרה מושג חדש בעולם העננים: CaaS = Communication as a Service
 
איך מבצעים בחירה של פתרון MDM \ EMM לעולם התקשורת הסלולרית?

כאשר ניגשים לבחור פתרון MDM \ EMM, הדבר הראשון, שיש לבחון, הינו המניע העסקי. עסקים רבים שוכחים, כי המכשיר הנייד והתשתית המתלווה אליו הם כלי עסקי. השאלות, שכל מקבל החלטות חייב לשאול את עצמו הן:
  • איך ישתמשו במכשיר הנייד?
  • לאיזה צרכים עסקיים עומדים להשתמש בו?
  • באיזה אפליקציות בדיוק משתמשים או מתכוננים להשתמש?
     
התעלמות משאלות אלו תביא לכך, שייכנסו לעסק מכשירי טלפון מאוד יקרים לצרכי ראווה ותו לא.

את כל השאלות האלו ניתן לכנס תחת שאלה מרכזית אחת למקבל ההחלטות: כיצד העסק מתכוון למנף את הכלי העוצמתי הזה הנקרא ניידות ועבודה ניידת?
 
לאחר שעונים על השאלה הזו, יש לחפש את היכולות הספציפיות, שהעסק רוצה לאפשר דרך רשת הסלולר: האם מדובר בטכנאי שטח האמור לבצע מדידות, באיש מכירות האמור לבצע העברת כספים, או בטכנאי IT האמור להיות מהיר יותר ולקבל יותר קריאות.
 
בהתאם לצרכים הייחודיים של העסק, יש למצוא את הספק, שיכול לענות עליהם ולאפשר לטכנולוגיה הקיימת לספק מענה לצרכים העסקיים. כמובן, שלתפיסה זו יש להוסיף ראייה לטווח הארוך ולא לספק מענה מידי. שכן, עוד שלושה ארבעה חודשים ישתנה הכול וכלים חדשים יתווספו למצב המורכב גם כך כיום.
 

טיפ

כדי להפעיל את האפליקציות בשליטה ארגונית, מומלץ להתנסות כבר כעת במעבר של העסק לשירותי ענן משולבי הטאבלט והסמארטפון. אפשר לקבוע, שיחידה מסוימת או קבוצת עובדים מסוימת בעסק תצטייד בטאבלטים ו\או סמארטפונים מסוג, שיוגדר מראש, ותחל להשתמש בשירותי ענן ציבוריים (לרבות חופשיים) ליישומים מוגדרים ובעלי רמת סיכון נמוכה יחסית (האפליקציות המתאימות וכמובן גם דוא"ל עם לקוחות וגורמים חיצוניים, ניהול חשבונות והזמנות מול גורמים חיצונים, תמיכה חיצונית בלקוחות ושותפים וכיו"ב). הפיקוח ייעשה באמצעות אחד מהכלים החינמיים (או בתשלום מזערי) הקיימים ברשת לתחום זה. מומלץ לבחון את הפתרונות הניידים בענן של VMware ושל NetApp.
 
אם הניסוי מצליח ויש רצון של העובדים להתרחב בתחום, גם בהיקף היישומים, שניתן לעבוד איתם בענן ובטאבלט, אזי ניתן לשקול התנסות באחד הכלים העסקיים בתחום ה- MDM, אם לא בוחרים בפתרונות של VMware או NetApp. אפשר להתנסות בכמה פתרונות במקביל, לכל קבוצת עובדים לספק כלי אחר, ולהתרשם מהיעילות, קלות התפעול וההוצאות הכרוכות בשימוש בכלים הללו.
  
 
מאת: מיכאל פנחס, מהנדס תקשורת, ספטמבר 2013,
מחבר המדריך לחיסכון בהוצאות התקשורת ולרכישת מרכזיות טלפון לעסקים
 
BYOD



 
 
Bookmark and Share


 

LIVECITY

לוח מודעות

למה צריך אתר עיתונות עצמאי וחופשי בתחום ההיי-טק? - כאן

שאלות ותשובות לגבי האתר - כאן

מי אנחנו? - כאן.

מחפשים הגנה מושלמת על הגלישה הניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף? הפתרון הזול והטוב בעולם - כאן.

לוח אירועים וכנסים של עולם ההיי-טק - כאן.

מחפש מחקרים? מאות מחקרים מצויים כאן

מחפש תוכנות חופשיות? תוכל למצוא משחקיםתוכנות לפרטיים ותוכנות לעסקיםתוכנות לצילום ותמונות, הכל בחינם.


מעוניין לבנות ולתפעל אתר אישי או עסקי מקצועי? לחץ כאן.

שימרו על עצמכם והישמעו להוראות פיקוד העורף!!!!
 




7-8.5.24 - ChipEx2024


7.5.24 - Data Driven Factories - Industry 4.0 

23.5.24 - Google Cloud Summit 

6.6.24 - Israel Mobile Summit 

לוח האירועים המלא לגולשים מצוי כאן.
 

 

הכי ניצפים 

המחדל הגדול: איך המתקפה נעלמה מעיני המודיעין והטכנולוגיות שלו?- כאן 

תאגיד השידור - "עלינו". איך עשו עלינו סיבוב והשאירו את אגרת הטלוויזיה - כאן

כל מה שלא מספרים לכם בתחום "השוק הסיטונאי" - פרק א': בזק - כאן

כמה מפסידים בביצועים של הפס הרחב במעבר ל"שוק הסיטונאי"? - הרבה - כאן

למה בכלל צריך להחליף / לרכוש נתב במעבר ל"שוק סיטונאי"? - כאן

איך אני יודע כמה מגהרץ יש בחיבור LTE? מי ספק הסלולר המהיר בישראל? - כאן

חשיפת מה שאילנה דיין לא פרסמה ב"ערוץ 2" על תעלולי השר משה כחלון - כאן

ההגנה המושלמת על הגלישה ניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף - כאן

המשך חשיפת הבלוף ששמו "מהפיכת הסלולר" ואיך מסרסים את הנתונים לציבור - כאן

סיכום ביקור בסיליקון ואלי - למה 3 הגדולות משקיעות ומפתחות באותם תחומים - כאן

שלמה פילבר (עד לאחרונה מנכ"ל משרד התקשורת) - עד מדינה? הצחקתם אותי! - כאן

"יש אפליה בחקירה"? חשיפה: למה השר משה כחלון לא נחקר עד היום? - כאן

חשיפת חשד לשחיתות הדומה לזו של "תיק 4000" אך בתחום הסלולר - כאן

חשיפת מה שלא רוצים  שתדעו בעניין פריסת אנלימיטד (בניחוח בלתי נסבל) - כאן

חשיפה: איוב קרא אישר לקבוצת סלקום בדיוק מה שביבי אישר ל-Yes ולבזק - כאן

האם השר איוב קרא היה צריך בכלל לחתום על האישור, שנתן לקבוצת סלקום? - כאן

האם ביבי וקרא קבלו בכלל תמורה עבור ההטבות הרגולטוריות שנתנו לסלקום? - כאן

המסמכים בנושא בזק-Yes (תיק 4000) מוכיחים "תפירת תיק" לאיש הלא נכון! - כאן

עובדות ומסמכים המוסתרים מהציבור: האם ביבי כשר תקשורת עזר לקב' בזק? - כאן

מה מקור ה-Fake News שהביא לתפירת תיק לביבי והעלמת החשודים הנכונים - כאן

אחת הרגליים של "תיק 4000 התפור" התמוטטה היום בניצחון (כפול) של בזק - כאן

איך כתבות מפנקות הפכו לפתע לטובת הנאה שהיא מיסודות עבירת השוחד? - כאן

שערוריית הקנס הענק על בזק וחשיפת "תעודת הביטוח" של נתניהו בתיק 4000 - כאן

תיק 5000: סלקום - IBC לא תפרוס סיבים ותרכב על גב הרכוש הפרטי של בזק - כאן

ערוץ 20: "תיק תפור": אבי וייס חושף את מחדלי "תיק 4000" - כאן

התבלבלתם: גיא פלד הפך את כחלון, גבאי ואילת לחשודים המרכזיים בתיק 4000 - כאן

פצצות בתיק 4000: האם היו בכלל התנגדויות למיזוג בזק-יס? - כאן

נמצא מסמר נוסף בארון הקבורה של תיק 4000 התפור - כאן

נחשפה עוד עובדה חשובה בדרך אל ההלוויה של תיק 4000 - כאן

תיק 4000 לא הושלם: האם היועמ"ש קיבל את כל המידע הנחוץ לחקר האמת? - כאן

תיק 4000: גם תקנות התקשורת התומכות בגרסת נתניהו לא נכללו בחקירה - כאן

חשיפת שקרים נוספים בתיק 4000: הטעיית הציבור נמשכת ללא הרף - כאן

תיק 4000: נחוצה ועדת חקירה ממלכתית לגבי "אישום" שר התקשורת - נתניהו - כאן

תיק 4000: היועמ"ש לממשלה אישר "מיזוג" בזק-יס. צריך ועדת חקירה ממלכתית - כאן

אוסף הטעויות בתיק 4000: "אני מאשים" - לא חתרו כלל לגילוי האמת - כאן

שערוריית תיק 4000: איך יש 2 גרסאות שונות של כתב החשדות של היועמ"ש? - כאן

ערוץ 20: אבי וייס חשף טענות שגויות בכתב החשדות נגד רוה"מ בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: חשיפת מסמך נוסף שיסייע גם הוא לחיסול תיק 4000 התפור - כאן

ערוץ 20: אבי וייס ואלי ציפורי חשפו שקרי הפרקליטות לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: מתי מדוע ואיך הוא הפך מ"תיק בזק" ל"תיק תפור" ומחורר? - כאן

הספינים והשקרים בתיק 4000 חזרו. הם חלק מניסיון הפיכה שלטונית שיש לחקור - כאן

סודות ושקרים בפרקליטות והיועמ"ש: מי היה ב"ניגוד עיניינים" בתיק 4000? - כאן

תיק 4000 יושלך לפח האשפה של ההיסטוריה עקב חקירה רשלנית ללא מסמכים - כאן

תיק 4000: מסמר נוסף ענק לארון הקבורה שלו (פרי חשיפה של אלי ציפורי) - כאן

תיק 4000: בעיות זיכרון, חקירה משובשת ושקרים המכוונים להפיכה שלטונית! - כאן

חשיפות חדשות בעקבות הדלפת עדויות שלמה פילבר - "עד המדינה" בתיק 4000 - כאן

האם "תיק 4000" התפור אכן בדרכו ל"פח האשפה של ההסטוריה"? - כאן

חשיפת הכזבים של היועמ"ש מול האמת המוכחת לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

פוטש בשידור חי: את מי שהיה צריך לעצור ולחקור זה את "עד המדינה" פילבר! - כאן

תיק 4000: האם נוכל לנחש שהחשיפה כאן תהיה הגרזן הסופי שיפרק את התיק? - כאן

תיק 4000: הביזיון של כתב האישום הבדיוני דורש ועדת חקירה ממלכתית - כאן

האמת המוסתרת מהציבור בתיק 4000: פירוט 20 שקרים / אלי ציפורי ואבי וייס - כאן

איך זה שהיחיד שדיווח אמת בפרשה שהתפתחה לתיק 4000 - קיבל כתב אישום? - כאן

תיק 4000: ההדלפות לכלכליסט כביכול נגד רוה"מ דווקא מצביעות על חפותו - כאן

"נקודת האפס" - Ground Zero  שבו החלה תפירת תיק 4000 נחשף - כאן

למה לא נפתחה חקירה ב"תיק 5000" ומתבצע שימוע נוסף של הטבות ל-IBC? - כאן

החלטות של מש' התקשורת בעניין "ההדדיות" ממוטטות עוד לבנה בתיק 4000! - כאן

חשיפת הסיבה לתפירת תיק 4000 ב"נקודת האפס": "פרשת עורכי הדין"! - כאן

חשיפה בלעדית: מסתירים עוד מסמכים ש"מפוצצים" את תיק 4000 לרסיסים! - כאן

פירוט 60 שקרים בתיק 4000 (ויש עוד) שמסתירים בכוונה מהציבור! - כאן

"הנדסת התודעה" בתיק 4000 לא מסתיימת ותימשך בחודשים הבאים! - כאן

השקרים,הרמאויות, הצנזורות,העיוותים והסילופים של רביב דרוקר בתיק 4000 - כאן

חשיפת הפברוק של דרוקר שמחסלת את הראייה הישירה היחידה כנגד נתניהו - כאן

חשיפה דרמטית בתיק 4000: האם כעת התיק התפור ייפול? - כאן

איך ספינולוגים שוטפים את מוח הציבור פעם 3 בתכנית "המקור" על תיק 4000? - כאן

איך שינוי מילה אחת גם ע"י דרוקר "הפיל בפח" עדים רבים בתיק 4000? - כאן

התרגיל של שלמה (מומי) למברגר שסוגר כל חקירה שיכולה להוביל למנדלבליט! - כאן

הסתעפות תיק 4000: תיק 5000 - הטיוח הגדול כדי שהחקירה לא תגיע למנדלבליט - כאן

פשוט מדהים: התגלו כעת 2 מסמכים התומכים בגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

זה לא נגמר: נחשפו כעת עוד מסמכים המסייעים לגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

הטיוח של שלמה (מומי) למברגר, שלא קורא מסמכים, כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

תעלולים חדשים של למברגר שגם ממציא וסוגר תלונה כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

"אני מאשים": על היועמ"ש מנדלבליט לבטל היום את תיק 4000 ולהתפטר! - כאן

התמוטטות "תיק בזק" הייתה אמורה להוביל לביטול "תיק 4000": "אני מאשים!" - כאן

7 "ראיות זהב" מרכזיות בתיק 4000 שאפשר להשליך מיידת היישר לפח הזבל - כאן

עדכונים שוטפים על הסודות המסתתרים בעדות אילן ישועה בתיק 4000 - כאן

האם הגיע הזמן להעמיד לדין את תופרי התיקים ומיוחד את תופרי "תיק 4000"? - כאן

פירמידת השקרים שנבנתה ע"י היועמ"ש וגלובס סביב אילן ישועה כדי "להלבינו" - כאן

חשיפה דרמטית: אילן ישועה היה כנראה מוכן להעיד גם תחת אזהרה בתיק 4000 - כאן

האם אילן ישועה ייחקר ברשות ניירות הערך בחשדות החמורים שהתעוררו נגדו? - כאן

משפט שערוריית תיק 4000: עדכונים שוטפים ביחס למשפט נתניהו שחשוב לדעת- כאן

תיק 4000 המופרך: עדכונים שוטפים במשפט נתניהו שהציבור חייב לדעת! - כאן

חשיפת הסודות הכמוסים של ראשי הפרקליטות שמנהלים את "תיקי האלפים" - כאן

בכירים בפרקליטות ובלשכת היועמ"ש: הפרקליטות עשתה טעות בתיק 4000! - כאן

משפט "תיקי האלפים" המפוברקים נמשך: עדכונים שוטפים שהציבור אמור לדעת - כאן

גם על פי היומן של בנימין נתניהו מ-2015 - אין בסיס לכתב האישום בתיק 4000 - כאן

חשיפה: עוד ראיה מזכה לנתניהו בתיק 4000 מסתתרת בהחלטת מש' התקשורת - כאן

הסודות של ניר חפץ ואילן ישועה נחשפו באמצעות מוטי גילת שלא הבין אותם - כאן

עדכונים מהחקירה הנגדית של ניר חפץ שממשיך לפורר את תיק 4000 התפור - כאן

תפירת תיק 4000: חשיפת פרטי המפלצת של תוכנת הריגול המשטרתית אחריכם - כאן

השלכות תיק 4000: איך הלבינו את המפעל המפלצתי של הפריצות לסמארטפונים - כאן

ממצאי ועדת מררי - שקרים, טיוח ענק וזריית חול בעיני הציבור - כאן

השלכות דו"ח מררי: איך העיזה המשטרה לרמות במצח נחושה שופטים בכירים? - כאן

חשיפת מסמך מאגר המידע המשטרתי הסודי והמפלצתי על ראשי ערים ורשוית - כאן

2 הדלפות מהפרקליטות לאחר היום הראשון של החקירה הנגדית של שלמה פילבר כשאחת מהן מפילה את תיק פגסוס על המשטרה ובעקיפין על השב"כ - כאן

למה הוטל צו איסור פרסום על החשיפות בתיק 1000? כדי לחסום האמת! - כאן
 
מפלצת הפגסוס לא מסתתרת בחוק האזנות הסתר. היכן היא כן מתחבאת? - כאן

 
זרקור חברות
 
PRnews
 
NORDVPN
 
X
 
פרי הדמיון
 
טלגרם
 
לייבסיטי
 
כמה זה? השוואת מחירים
 
Amiel
 
PRNEWS
 
טלי וייס
 
 
Slideshare Linkedin Twitter
Youtube Instagram Facebook
Google+ live
Bitly Vimeo Pinterest
אנדרואידאנדרואיד-ברקוד אפל ברקודאפל

 
  מהירות גלישה Your IP
לייבסיטי - בניית אתרים