דו"ח, שפרסם האו"ם קובע, שרק ל-1.3 מיליארד נשים מול 1.5 מיליארד גברים יש גישה בשנת 2013 לאינטרנט: פער של 200 מיליון.
דו"ח מפורט שפרסם האו"ם השבוע של 66 עמודים עם הודעה לעיתונות מצביע על הפער הגדול בין נשים/ילדות וגברים/ילדים בעולם בגישה לאינטרנט. הפער גדול במיוחד במדינות המתפתחות. הדו"ח קובע, שהפער העכשווי של 200 מיליון, כאשר יש 1.3 מיליארד נשים מול 1.5 מיילארד גברים עם גישה לאינטרנט, ילך ויגדל בעתיד ובשנת 2016 צפוי להגיע ל-350 מיליון. זאת מאחר, שמבחינה תרבותית וכלכלית הגברים הם בעדיפות לאחזקה במחשבים ובטלפונים ניידים.
הדו"ח כולל, בין היתר, את הגרף הבא לגבי הפער בעולם, במדינות המפותחות ובמדינות המתפתחות לשנת 2013:
מהגרף עולה, שההפרש באחוזים, שאולי נראה על פניו לא גדול, מהווה למעשה מספר אבסולטי גבוה: 1.3 מיליארד נשים משתמשות באינטרנט והן מהוות 37% מנשים בעולם, ו-1.5 מיליארד גברים משתמשים באינטרנט והם מהווים 41% מהגברים בעולם, והפער במספרים הוא 200 מיליון.
בדו"ח האו"ם נטען, שיש יתרונות כלכליים באספקת גישה לאינטרנט לנשים ויש לכך פתרון או לפחות הזדמנות: ממשלות וחברות טלקום יכולות לתכנן ולפעול להגברת חדירת האינטרנט בקרב נשים. הדבר יוביל להאצה כלכלית, מאחר שכל 10% עליה בגישה לפס רחב מגדילה להערכת האו"ם את התמ"ג ב-1.38%. ההשפעה יכולה להיות עוצמתית במיוחד באפריקה, בה הגישה לאינטרנט בקרב גברים כפולה מזו בקרב נשים. הגדלת הגישה לאינטרנט בקרב נשים עשויה להגדיל את פוטנציאל ההשתכרות שלהן ואת הכנסת המשפחה. לכן האו"ם סבור, שנשים מהוות הזדמנות עסקית ליצרני המכשירים ומפיעילי הרשתות, התוכנות והאפליקציות.
בנוסף מסתבר מהדו"ח, שנשים מחזיקות בממוצע כ- 21% פחות מגברים בטלפונים ניידים והפער הוא 300 מיליון.