חשיפה: אי טיפול בפרצות שחשפנו מביא לידי כך, שכיום מפלגות רבות יודעות על האזרחים המצביעים (גם בבחירות המקומיות), הרבה יותר ממה שמתיר החוק. ובנוסף: מי יפקח על ראשי הערים שלא יבזבזו את כספי הציבור? זה די ברור: מי שהתמחה בדיוק בעניין הזה (כמפורט בדו"ח הטרי של מבקר משרד התקשורת).
מאת:
אבי וייס, 22.10.13, 21:00
כל מי שקיבל היום מסרונים ו\או טלפונים מהמתמודדים השונים על כך, שהוא עדין לא הלך להצביע ומזרזים אותו ללכת להצביע, התפלא בוודאי מהיכן יודעים את מספר הטלפון הסלולרי שלו ויותר מזה: מהיכן אלו שפנו אליו יודעים שהוא עדיין לא הצביע. אז יש לי חדשות בשבילו: לא רק שיודעים מי הצביע ומתי, יודעים גם בעד מי כל אחד הצביע.
לא כל הסיעות והמתמודדים יודעים את כל הנתונים הללו. זה ידוע רק לאלו, שרכשו והפעילו את המערכת המופעלת "בענן סלולרי" (המכונה גם "שיטת הבינגו"), שמספקת את הנתונים הללו למי שמפעיל את מערכת המעקב במערכת הסלולר, על בסיסי הנתונים והאלגוריתמים הסטטיסטיים והמתמטיים, שפותחו לצורך כך.
כל שאר המתמודדים (אלו שלא רכשו את השימוש במערכת) יכולים לכל היותר לדעת את המספר הסלולרי של האזרח, רק אם האזרח התפקד באיזו מפלגה או רשימה, או נרשם לאיזה חוג בית \ אסיפת בחירות ומסר מרצונו את מספר הטלפון למועמד זה או אחר.
כדי לדעת מתי אתה כאזרח מצביע ועבור מי, צריך קצת יותר תחכום. זה מופעל דרך המשקיפים וחלק מחברי ועדות הקלפיות ובאמצעות שירות הפעלה תוכנה השוכנת על מכשיר הסלולר שבידם.
לכן, כשקיבלתי כמה מסרונים במהלך היום על כך שטרם הצבעתי ואני מוזמן להגיע ולהצביע בעד מועמד מסוים בעיר מגורי, לא הייתי מופתע. את הסיפור של היעלמות טוהר הבחירות וחשאיות הבחירות בישראל, כבר חשפתי בהרחבה
כאן כאן ו
כאן.
כל הנוגעים בדבר (והאמונים על טוהר הבחירות בישראל) הכחישו ומכחישים את החשיפה, למרות שהעברתי אליהם את צילומי המסמכים שהיו בידי ואף חשפתי את חלק מהמסמכים ברבים, לאחר שטענו בתגובה לפניותי ,שאין מסמכים כאלו ואין דבר כזה. הם גם לא הזמינו למסירת עדות את מי שסיפק לי את המסמכים, שהופיע בשמו ותמונתו בכתבות (
תומר אשור, שהיה סטודנט באוניבסיטת חיפה לתואר שני, והיה מוכן באומץ לב לחשוף את פרטיו והמידע שבידו בציבור). כך, כל הגורמים כולל השיפוטיים הבכירים, "מרחו" את העניין החמור הזה, שנחשף על ידי, ותופעת היעדר חשאיות הבחירות בישראל ממשיכה
ללא הפרעה, כל מערכת בחירות, כעת גם במערכת הבחירות לרשויות המקומיות, שמנוהלות באחריותו של שר הפנים
גדעון סער.
אם לא די בכך, אך לא מזמן חשף
עיתון הארץ ששר הפנים (זה
מהשערוריות של "המאגר הביומטרי", בתמונה למעלה משמאל) -
גדעון סער, מינה את חברו הוותיק
עדן בר טל לתפקיד יו"ר "הוועדה לחיוב אישי", שממליצה לדרוש מראשי ערים, שנמצאו אחראים להוצאה שלא כדין מקופת העירייה, להשיב מכיסם הפרטי את סכום ההוצאה הלא חוקית.
לאור פרסום דו"ח מבקר המשרד התקשורת (כמפורט
כאן), נראה לנו כל העניין הזה די תמוה, מעבר למה שפורסם בהארץ על אי תקינות המהלך.
לכן, פניתי לשר
גדעון סער ושאלתי: "
הכיצד מונה עו"ד עדן בר-טל ש"רוקן את קופת משרד התקשורת" בהיותו מנכ"ל – שנה אחרי שנה כל 4 השנים שהיה בתפקיד (ל"טיולים" ברחבי העולם), לתפקיד ראש הוועדה לחיוב אישי? זאת, ללא ועדת איתור ובלי שהוא כשיר לכהן כשופט בית משפט מחוזי?"
תגובת דוברת משרד הפנים: "המינוי נעשה בהתאם לנהלים ואושר ע"י היועץ המשפטי לממשלה כנדרש".
לאור התשובה הברורה הזו, פניתי ליועץ המשפטי לממשלה (עו"ד יהודה וינשטיין) ושאלתי: "לאור הודעת שר הפנים, שהמינוי של עו"ד
עדן בר טל אושר ע"י היועץ המשפטי לממשלה (ראה התכתובת למעלה), אבקש לדעת ולשאול: האם היועץ המשפטי לממשלה ידע טרם קבלת ההחלטה \ אישור שלו, על הדו"ח החדש (יחסית) של מבקר משרד התקשורת [על "חגיגת הכספים" שנמשכה כ- 4 שנים של עו"ד
עדן בר טל, על חשבון התקציב הממשלתי] והאם אדם כזה ראוי שיעמוד בראש הגוף שיבדוק "חגיגות כספים" של ראשי רשויות, לאור מה
שנחשף עליו אישית ע"י מבקר המשרד - אך בחודש הקודם?"
תגובת דובר משרד המשפטים: "המינוי נעשה ע״י משרד הפנים, ונבחן ע״י היועץ המשפטי לממשלה במתכונת הבחינה המקובלת. המינוי הושלם ביום 4.7 ואילו הדיון במשרד התקשורת בדו"ח התקיים כחודשיים לאחר מכן, בתחילת ספטמבר".
או בעברית פשוטה למי שלא הבין: דו"ח המבקר המתין לדיון עד לאחר המינוי וכך המינוי הזה אושר ונחתם כחוק.... אגב, אנחנו חשפנו את העניין (שנבדק ע"י המבקר ונמצא נכון ומדויק), כבר
במהלך 2012, וחשפנו שמבקר המשרד
החל לבדוק את הטענות הללו כבר ב-
1.1.13, (ראה
כאן בתחתית הידיעה), אולם, זה כמובן לא שינה מאומה ליועץ המשפטי לממשלה. הוא כנראה לא קורא אותנו באינטרנט... גם לחפש בגוגל, מסתבר שזה לא מקובל אצלו. בנוסף, לברר במשרד התקשורת ו\או במשרד מבקר המדינה, אם יש משהו שנחקר \ נבדק על המועמד, בענייני כספים ציבוריים, לא עלה בדעתו של היועץ המשפטי לממשלה... ככה זה בדיוק עובד אצלנו.
למי שתוהה למה השר
גדעון סער דואג ל
עדן בר טל, אז את הסיפור הזה כבר חשפנו בהרחבה ב- 2009,
כאן ו
כאן, עוד טרם מינויו של עו"ד
עדן בר טל למנכ"ל משרד התקשורת. זה כמובן לא הפריע למהלך המינוי החדש של "ראש הוועדה לחיוב אישי", של מי שכונה בזמנו "מורו ורבו" של
גדעון סער בצעירותו (האישית והפוליטית).