המדען הראשי נפגש עם יועצת נשיא ארה"ב למדע וטכנולוגיה
מאת:
חיים חביב, 3.12.13, 21:30
אבי חסון (המדען הראשי): "הממשל האמריקאי בראשות הנשיא
ברק אובמה מייחס לחדשנות ולמו"פ חשיבות אסטרטגית".
המדען הראשי במשרד הכלכלה,
אבי חסון (בתמונה), נפגש הבוקר עם
פטריצ'ייה פאלקון (
Patricia Falcon), יועצת נשיא ארה"ב לנושאי מדיניות מדע וטכנולוגיה. היועצת לנשיא ביקשה להכיר מקרוב את פעילות המדען הראשי ולבחון דרכים לשיתוף פעולה עם יוזמות פדרליות בארה"ב. השניים דנו בקידום שיתוף הפעולה בתחומי החדשנות, המחקר והפיתוח בדגש מיוחד ליוזמות מו"פ בתחום ביטחון הסייבר (
cyber security), במסגרת גיבוש מדיניות בתחומי המדע והטכנולוגיה.
מודל הפעילות של המדען הראשי במשרד הכלכלה, מוערך ונלמד בעולם בשל הצלחתו הרבה, הן בשל האפקטיביות של מערך התמיכה הממשלתית בישראל והן בשל סיפורי הצלחה של חברות ישראליות רבות.
המדען הראשי במשרד הכלכלה,
אבי חסון: "הממשל האמריקאי בראשות הנשיא
אובמה מייחס לחדשנות ולמו"פ חשיבות אסטרטגית. הפגישה היא חלק מדיאלוג שוטף המתקיים בין המדען הראשי ונציגיו לרשויות האמריקאיות, הן ברמה הפדרלית והן בקשר הישיר אל מול המדינות, שנועד, בין היתר, לזהות הזדמנויות נוספות ליצירת שיתופי פעולה חדשים, שיקדמו את התעשייה הישראלית".
ארה"ב ממשיכה להיות השותף המרכזי לשת"פ במו"פ תעשייתי ובתוכניות השונות של המדען הראשי עם ארה"ב כ-100 הגשות משותפות מידי שנה. רק בשנה האחרונה נוספו מסגרות שת"פ נוספות עם מדינות בתוך ארה"ב, בהן מסצ'וסטס, ניו יורק, מרילנד פלורידה וקרוליינה.
הקרן הגדולה ביותר לשיתוף פעולה בן המדינות הינה קרן בירד, הקרן הדו לאומית ישראל - ארה"ב. מאז הקמתה אישרה הקרן 850 פרויקטים, רבים מהם סיפורי הצלחה מוכרים. ביוני 2013 אושרו 14 פרויקטים בתחומים מגוונים, כאשר סך ההשקעה המאושרת עמדה על 11 מיליון דולרים ותקציבם הכולל של הפרויקטים הסתכם ב-33 מיליון דולרים. הפרויקטים, שאושרו, משקפים את מגמת קרן בירד לעודד שילוב של יותר עסקים קטנים ובינוניים אמריקאים בתכנית. 8 מתוך 14 החברות האמריקאיות, שזכו, הן קטנות או בינוניות, נתון המצביע על החשיבות הגוברת של הקשר עם השוק הגלובלי עבור חברות אלה.