משרד התקשורת השיק מערכת מקוונת למידע על הכיסוי הסלולרי בכל כתובת
מאת:
מערכת Telecom News , 11.4.24, 13:18
המערכת באתר משרד התקשורת, מאפשרת לבדוק בלחיצת כפתור ע"ג מפה אינטראקטיבית את כמות אתרי הסלולר לפי כתובת, חברה או טכנולוגיה ולהביא לבחירה מושכלת בחברת הסלולר.
עדכון 25.6.24 בתחתית הכתבה. עדכון 15.7.24 ו- 17.9.24 בסוף הכתבה.
משרד התקשורת פרסם היום מערכת הִדּוּדִית (אינטראקטיבית) של מפת הסלולר בישראל. המערכת מתבססת על דיווחים עדכניים של חברות הסלולר. המערכת מאפשרת לצרכנים לבדוק איזו טכנולוגיה סלולרית קיימת באזורם ואילו חברות מספקות אותה. בנוסף, ניתן לראות את קצב פרישת התשתיות של החברות באזורים השונים. כך, הצרכנים יוכלו להשוות בין חברות הסלולר ולבחור באופן מושכל את חברת הסלולר שלהם על פי העדפתם.
כך זה עובד: נכנסים למפת הסלולר של ישראל, בוחרים כתובת מדויקת או טכנולוגיה סלולרית מועדפת ויכולים לראות לאיזו חברה יותר תשתיות ומה קצב הפרישה בכתובת.
הכניסה למפת הסלולר של ישראל - כאן.
עדכון 25.6.24: בדיון שהתקיים היום בוועדת הכלכלה בראשות ח"כ
דוד ביטן,
לבקשת ח"כ אברהם בצלאל, הוצגה התקדמות העבודה במשרד התקשורת להאצת פיתוח רשתות סלולר לצמצום פערים. הוצג הפער בו נמצאת ישראל במדדים בינלאומיים והודגש הצורך בקידום תשתיות סלולר מתקדמות כצורך חיוני בשגרה ובחירום, שיפור איכות החיים, ובפריפריה. במהלך הדיון הוצגו עיקרי המלצות הביניים של הצוות הבינמשרדי ובהמשך הוצעו פתרונות שכללו, בין היתר, תמרוץ לפריסת תשתיות תקשורת מתקדמות, עידוד רשויות להסרת חסמים להקמת מתקני תקשורת, והורדת גובה אגרות התדרים לחברות הסלולר שתעמודנה ביעדי פריסה איכותיים, בדגש על הפריפריה. בנוסף, הוצע, שכל שכונה חדשה תכלול גם תכנון של תשתיות סלולר. יתר על כן, הוצע פטור ממס השבחה לבעלי נכס שיציבו בו תשתית סלולר
.
ח"כ
בצלאל הסביר כי יש לא מעט מקומות בארץ עם בעיות קליטה סלולרית, ומי שנפגע זה האזרח. ושמשרד האוצר צריך להכניס את היד לכיס. רכזת תקשורת באגף התקציבים באוצר,
נעם דן אמרה, שהצוות הבין משרדי, שעוסק בדור 5, לא קשור לבעיות הקליטה בפריפריה, הוא קשור למהירויות גבוהות יותר והבעיה בפריפריה היא של כיסוי. לדבריה, ברישיונות החברות הסלולר קיימת חובה לכסות 95% משטחי המדינה ו-99% מהאזרחים ומה שמשרד התקשורת צריך לעשות זה לאכוף.
בתגובה לכך אמר השר
קרעי כי משרד התקשורת מתכוון להטיל קנס של 9 מיליון ש"ח בשל כך, אבל אם ימשך משחק של חתול ועכבר עם קנסות זה רק ידרדר את המצב. כי לחברות אין יכולת לפרוס תשתיות בפריפריה בגלל רפורמת הסלולר, שהביאה את המדינה למקום ראשון במחיר. אין סיבה שהמדינה תגבה אגרות בסכום של פי 3 מהממוצע העולמי, לא כל החוכמה נמצאת באגף התקציבים.
דן השיבה, שרגולטור משרד התקשורת צריך לאכוף את הרגולציה שהוא קובע. כדי להגדיל תשואה להשקעה צריך שעלויות פריסת אתרים תהיינה יותר נמוכות וחייבים לקדם הגדלת היצע הנכסים הציבוריים במכרזי מדף עם מחיר נמוך יותר במקום לסייע לחברות פרטיות בתכנית תמרוץ. הכנסת כסף ממשלתי תהרוס כל יוזמה פרטית ותוריד למדדים יותר גרועים. יש כשל שוק שנקרא בעיית הטרמפיסט, כאשר חברות שלא משקיעות ברשת סלולרית יכולות לרכב על חברות אחרות ולמכור במחיר נמוך, ומשרד התקשורת לא בחן את זה.
עדכון 15.7.24: פורסם
כאן ב-YNET (כותרת בלבד): "רק 120 מ-400 אתרים סלולריים בצפון יוכלו לעמוד בהפסקת חשמל יותר משעתיים.
משרד התקשורת, שנזכר רק במאי לדרוש מחברות התקשורת לגבות את האתרים, יתגמל את מי שיסיים את המשימה עד סוף החודש – ויגבה מחיר כלכלי ממי שלא."
עדכון 17.9.24: נתי טוקר פרסם
כאן בדה-מרקר (כותרת בלבד): "אפילו טורקיה ומרוקו כבר עקפו את ישראל במהירות הגלישה בסלולר.
ישראל הצליחה לחבר כ–95% ממשקי הבית במדינה לאינטרנט מהיר בזכות רפורמת הסיבים, אך בהיעדר מדיניות סדורה — המדינה מפגרת במהירות הגלישה בסלולר ■ רק כ–25% מישראל מכוסים בתשתית סלולרית דור 5 ■ הערכות: "כשהרשת תיחנק, חברות הסלולר יתחילו להשקיע"."