רשות ניירות ערך מוכיחה, שאם מתחילים בשינוי מבפנים, הוא מקרין החוצה על כל השוק ודוחף את כל השחקנים קדימה. זה כולל אימוץ טכנולוגיות מתקדמות דוגמת בלוקצ'יין, AI ורובוטיקה. בכנס Capitech נעשתה קריאה ליזמים ולמפתחים להצטרף לאקסלרטור של הרשות לני"ע תוך קבלת עד 50% מהוצאות המו"פ. על הכנס וגם על ההפתעה, שחיכתה למשתתפים בכניסה.
מאת:
אבי וייס, 25.1.20, 17:46
רשות ניירות הערך, כרגולטור המוביל לתחום השמירה על האינטרסים של הציבור בשוק ההון בישראל, שינתה כיוון תחת הנהגתה של היו"ר,
ענת גואטה (בתמונה משמאל).
הרשות
גבשה תכנית אסטרטגית לשנים 2019-2022 (התכנית
מפורטת כאן) והחלה לממש אותה במהירות בכל התחומים.
בכנס CapiTech, שנערך ב-20.1.20 בראשל"צ, האירוע השנתי של רשות ניירות ערך, שנערך השנה תחת הכותרת "
רגולציית שוק הון בעולם טכנולוגי", נחשפו החידושים הטריים מבית היוצר של הרשות ובכניסה לאירוע חיכה למשתתפים רובוט ידידותי (מפורט כאן למטה). כ"כ נחשף "דו"ח הוועדה לקידום ומיסוד שווקים דיגיטליים בישראל" (
כאן, הדו"ח המלא -
כאן).
בכנס נחשף יישום מערכת מבוססת
בלוקצ'יין לצרכי שוק ההון והרשות, מערכת מבוססת טכנולוגיה מתקדמת בשם המקצועי DLT (ר"ת: Distributed Ledger Technology),
ונעשתה קריאה ליזמים ולמפתחים לבחון הצטרפות לתכנית האקסלרציה לסטארטאפים של הרשות לניירות ערך, בשת"פ עם הרשות לחדשנות. כל מיזם, שיאושר לתכנית, יקבל עד 50% מהוצאות המו"פ שלו. פרטים - כאן.
כמו כן נחשפה בכנס מערכת
AI (אינטליגנציה מלאכותית), מן המתקדמות בעולם, פרי פיתוח ישראלי, שמשרתת את תחום החקירות, הבקרה, המודיעין והאכיפה של הרשות.
כך, הכנס השנתי של הרשות עמד בסימן השפעת המהפכה הטכנולוגית על שוק ההון - CapiTech.
ענת גואטה, יו"ר רשות ניירות ערך:
"בדומה לרפורמת 'שמים פתוחים', ששינתה ללא היכר את ענף התעופה, כך גם ה - Open Finance משבש את העולם הישן ומייצר עולם חדש. לשם אנו שואפים להגיע. ולכן, אופן הטיפול בסוגיית הפיקוח על ה -API וה-PSD, כל כך קריטי. ולגבי גופי ההשקעה המוסדיים: מיאמי זה כאן! השקעה במקבצי דיור מעבר לים זה נחמד, אבל הפוטנציאל האמיתי ימשיך להיות בעשורים הקרובים בתעשיית הטכנולוגיה הישראלית; מוסדיים זרים מבינים זאת היטב. הגיע הזמן שגם הישראלים יבינו, ולא רק בנוסטרו אלא גם בצד העמיתים.
אנו לא מחכים לתוצאות הבחירות. יצאנו לדרך מזמן ואנו מאמצים טכנולוגיות חדשות באופן מתמיד. חופש פעולה וגמישות לרגולטורים יאפשרו את שילובן של הטכנולוגיות החדשות כדי לשמר את החיות של השוק ובטח כדי להציבו בשורה הראשונה עם שוקי ההון מפותחים ומובילים בעולם. רשות ניירות ערך מחויבת לתמוך בחדשנות, שמנגישה, מייעלת ומביאה לתחרות אפקטיבית ורבה יותר בשוק ההון. איך עושים זאת? אנו ברשות ני"ע מייצרים מומחיות בתחום הטכנולוגי, כדי שנדע להבין את הסיכונים ונדע איזה חסמים לשחרר וכיצד.
לנוכח מסקנות דו"ח הוועדה לבחינת מיסודם של שווקים דיגיטליים בישראל, שמפורסם לראשונה, כדי להגשים את החזון במלואו צריך יהיה גם לעצב מחדש את הארכיטקטורה הרגולטורית לאימוץ חדשנות טכנולוגית.
אני מזמינה את שוק ההון וחברות טכנולוגיה להציג הוכחת התכנות לפלטפורמות דיגיטליות שתשמשנה מודל אפשרי לבניית שווקים אלו בעתיד.
אחת המשמעויות
עבור האזרח באימוץ טכנולוגיות חדשות אלו, לדוגמא, היא,שכל אדם בישראל יוכל לפתוח חשבון דיגיטלי למסחר בניירות ערך מרחוק, בכל מקום שיבחר, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, למשל, זיהוי פנים. כל יוזר יוכל לקבל ייעוץ השקעות דיגיטלי, על כל סכום, בכל אפיק או שוק, מכל מקום שיבחר, גם בפיג'מה במיטה. ואנו לא מחכים לתוצאות הבחירות, כבר יצאנו לדרך.
יחד עם רשות החדשנות והבורסה השקנו לאחרונה את מיזם 'הדאטה סאנדבוקס'. אנו תומכים כלכלית בחברות פינטק ומספקים להן
גישה למערכות המידע שלנו ושל הבורסה לניירות הערך, כולל גישה למידע של גופים מפוקחים בהסכמתם, ככל שהם חפצים בכך. לא רק יזמים ומשקיעים ייהנו מאימוץ הטכנולוגיה.
ממש בימים אלה אנו מקדמים 2 מיזמים נוספים להנגיש שירותים פיננסים באמצעים טכנולוגיים לקהלים רחבים בציבור הישראלי: אנו פועלים להקמה של ברוקר קמעונאי בישראל, שיאפשר מסחר בניירות ערך ויפיץ קרנות נאמנות בצורה חכמה, באמצעות פלטפורמה דיגיטלית חדשנית. כ"כ, יזמנו שירות דיגיטלי חדש - ניהול תיקים 2.0 - שירות המשלב בין ניהול תיקים לבין קרנות נאמנות. השירות יאפשר להנגיש את ההשקעה בשוק ההון לקהלים חדשים, כאלה, שהיקף התיק שלהם נמוך מכדי לשכור מנהל תיקים קלאסי.
באחריותנו לא לעכב את המהפכה, אלא להיות ממבשריה כדי שזו תוכל לתרום לציבור, לתעשייה ולכלכלה הישראלית. העולם כבר שם! אנו לומדים, מיישמים ופועלים פרו-אקטיבית לשינוי המסגרת הרגולטורית ואנו מבטיחים להמשיך לפעול ולהציב את שוק ההון בחזית הטכנולוגיה
".
הנאום המלא של יו"ר הרשות
ענת גואטה נמצא כאן.
בכניסה לכנס, המתין למבקרים רובוט ידידותי ואינטראקטיבי בשם
Amy, שהציע לכל משתתף להצטלם ולקבל תמונה מודפסת על מגנט, עם הלוגו של הכנס של הרשות. את הרובוט הביא לכנס והפעיל היזם
אפי חגי (מצולם כאן למטה ליד הרובוט), מייסד ומנכ"ל
RobotsToAll ("רובוטים לכולם"), בשת"פ עם
עוז גבע, מנהל פרויקטים ב-
Eventplus: