הסטארט-אפIridize להדרכה אישית על האפליקציות והיישומים הארגוניים כדי להפיק תועלת למשתמשים
מאת:
אבי וייס, 05.01.14, 21:30
בלעדי: חברת הזנק קטנה וזריזה מרעננה מספקת מענה שלם לצורך של ארגונים גדולים קטנים לשפר את התפוקות ולאפשר שימוש נכון ואפקטיבי של העובדים והלקוחות ביישומים.
"חברות מפעילות אפליקציות כדי לבצע את מטרותיהן ויש חברות הבונות אפליקציות. ככל שהאפליקציה יותר משמעותית לארגון, למשל
ERP,
CRM, יש תהליך ארוך יותר של למידה כיצד משתמשים נכון באפליקציה", מתאר
אשר אדלמן, סמנכ"ל שיווק ומכירות
Iridize. "מאחורי המערכת שפיתחנו יש יכולת אנליטית למדידת מטרות, שעוזרת לבצע אופטימיזציה של המערכת ולהבין עד כמה ההדרכה עזרה למשתמשים ומה עוד צריך לשפר ואצל מי".
קיימתי ראיון בלעדי עם
אשר אדלמן (בתמונה), הנמצא בחממת
האבאנאנה, כדי לשמוע על מימוש הרעיון של מתן עזרה מקוונת מפולחת אישית לכל אתר או אפליקציה, למשתמשים באתר או באפליקציה.
שאלה: מהיכן צמח הרעיון של
Iridize?
אשר אדלמן: "אנחנו מפתחים מערכת לאתרים ואפליקציות, שעוזרת למשתמשים בדפדפן או באפליקציה ללמוד כיצד להשתמש בה. את החברה הקימו
איל לוינסון (המנכ"ל) ו
עודד בן-דוד ה-
CTO ואני הצטרפתי אליהם.
יש כאן אתגר גדול לחברות רבות. יש כיום אפליקציות מאוד מורכבות, שקשה להשתמש בהן ללא הדרכה. למרות רצונן, חברות הבונות אפליקציות משחררות אותן לשוק ללא מערכת הדרכה - כיצד הלקוחות ישתמשו באפליקציה או בשירות בצורה נכונה ויפיקו ממנה את התועלת הרצויה.
אנשים לא קוראים יותר מדריכים כתובים ומודפסים על נייר וזה גם לא יעיל, לא מעודכן ולא אישי. אנו מספקים מענה לצרכים הללו בצורה בה אנשים משתמשים באפליקציה, ממש תוך כדי השימוש בה".
שאלה: אתם נכנסים והופכים לחלק מהאפליקציה או הפורטל?
תשובה: "כן. כך זה נראה למשתמש. אולם, אנחנו למעשה שירות בענן. המערכת מספקת למשתמש יכולות אינטראקטיביות המתאימות אישית לכל אחד לפי יכולת הלימוד שלו. זה תהליך הדרכה מאוד אישי לשימוש באפליקציה. יש במערכת חוקים מאוד חכמים מה יראה המשתמש ובאיזה שלב. לרוב, בפעמים הראשונות בשימוש באפליקציה, המשתמש יראה דברים אחרים מאשר בהמשך הדרך, כשהוא כבר מכיר את האפליקציה היכרות ראשונית.
יש לנו גם יכולת מעקב ושמירה על קשר מתמיד עם הלקוחות. זה לא קשר הנעשה ע"י שליחת מייל אלא ע"י הקפצת מסך, שמוסרת הודעה מהמערכת, הודעה אישית למשתמש. ההודעה יכולה להיות מכל סוג, למשל: חידוש רישיון או קניית רישיון לתוכנה, פיצ'רים חדשים באפליקציה, עדכוני מידע והדרכות וכך הלאה. חוקי ההפעלה נקבעים לכל אחד, לפי מה שבעלי המערכת מעוניינים להשיג באמצעותה".
שאלה: איך אתם מממשים את ההדרכה על האפליקציות?
תשובה: "הפתרון שלנו הוא למעשה 'דף צף' מעל האתר או האפליקציה. זה ג'אווה סקריפט, שמציבים באתר או באפליקציה. למשתמש עולה תפריט של עזרה מהצד והוא יכול לגשת למדריכי העזרה האינטראקטיביים הקיימים במערכת או לקבל מענה על כל שאלה, שהוא מעוניין לשאול".
שאלה: איך זה עובד בסמארטפונים וטאבלטים?
תשובה: "המערכת שלנו מותאמת גם לעולם הסלולר ולמסכים הקטנים. אולם, אם האפליקציה לא נראית טוב במובייל, גם מדריך העזרה שלנו לא יופיע בצורה טובה על המסך. אנו חלק מהאפליקציה לטוב ולרע".
שאלה: מי הלקוחות שלכם?
תשובה: "כל השוק. כל מי שזקוק ליכולת למתן עזרה והדרכה לעובדיו או לקוחותיו. יש לנו כבר לקוחות גדולים דוגמת ישראכרט, ביטוח ישיר ועוד. אנו פועלים שנתיים, ומזה יותר משנה אנו מוכרים את הפתרון וזה מתקבל יפה אצל כל מי, שהצגנו לו את הפתרון.
אנו עובדים עם שותפים דוגמת נס טכנולוגיות, ריל-קומרס וטוטל-מדיה. אולם, רוב הלקוחות מגיעים אלינו ישירות, כי שמעו עלינו 'מפה לאוזן'. אנו בשלבי הרחבת הפעילות מישראל אל השווקים הבינלאומיים ויש לנו כבר כמה לקוחות בארה"ב, אסיה ואירופה".
שאלה: מה ההבדל בינכם לבין מדריכי עזרה מקוונים אחרים הקיימים בשוק?
תשובה: "אנו יודעים לשלוט בתוכן ולא רק בעזרה. אנו יודעים להעלים אלמנטים של התוכן כדי שיותאם למסך ולאדם המשתמש במערכת. המדריכים שלנו מתאימים למסך בצורה מלאה ומתאימים למשתמש בצורה מלאה. זה לא קיים במקום אחר.
המתחרה הראשית שלנו זו
WalkMe. אנו מאוד שונים מהם. אנו מספקים ללקוחות שלנו פתרון מלא, החל מהגדרת המטרה וכלה בעדכונים. זה לא כלי חד פעמי להתקנה כמו אצל המתחרים. המוצר שלנו הוא מוצר בהתאמה אישית, מה שלא קיים אצל המתחרים. תהליך המכירה שלנו כולל הכל, החל מייעוץ, יצירת הפתרון המותאם, בניית ה-
Flow (תרשים הזרימה) של ההדרכה, התאמת הפתרון ועדכונו השוטף. הפתרון שלנו יוצר קשר אישי בין המשתמש למערכת ההדרכה. זה כלי מאוד חזק מנקודת ראות של הארגונים".
שאלה: מה המודל העסקי שלכם?
תשובה: "הלקוחות משלמים דמי מנוי חודשי או שנתי, כולל שירות מלא בענן ועדכונים לתוכן ולמערכת".
שאלה: למה שבוני האתרים או האפליקציות לא ינסו לבנות את ההדרכה והעזרה למשתמשים שלהם לבד?
תשובה: "זה ייקח להם הרבה זמן ויעלה להם הרבה כסף. בנוסף, זה יהיה תהליך לא יעיל. אנו מתמחים במשבצת הזו, מבינים כיצד בונים
Flow של הדרכה לכל אחד, או לכל קבוצה של משתמשים. לבנות
Flow של הדרכה מפולחת אישית זו לא משימה פשוטה או קלה. זו מומחיות, שפיתחנו, ולא קל לחקות אותה. המערכת יודעת לזהות את המשתמשים בה ומסוגלת לספק את העזרה בצורה הכי מותאמת לכל אחד.
עם צוות מקצועי קטן הגענו לכל השחקנים הכי גדולים בארץ ובחו"ל ושכנענו אותם, שאנו מספקים פתרון טוב מכל מה שהם יכולים או רוצים לבנות לבד. אנו מספקים זאת כ-
SaaS, כך שהלקוחות לא צריכים להקדיש לזה משאבים מיוחדים אצלם, כדי שהמערכת תפעל. כל מי, שכבר הפעיל את המערכת, זכה מיד לשבחים וזה נתן לנו פרגון ענק בשוק.
ראינו, שכל חברה בעולם, שיש בה מערכות תוכנה, רוב העובדים והמנהלים לא יודעים לתפעל את התוכנות נכון או בצורה, שתביא את התועלת הנדרשת. זה משפיע קשות על התפוקות של החברה ויכולותיה. לכן, הם זקוקים לפתרון כזה, פתרון פשוט וקליל היכול להביא לשימוש נכון באפליקציות, כדי להשיג את המטרות הארגוניות".
שאלה: מה אתם מפתחים הלאה?
תשובה: "אנו מוסיפים עוד יכולות למערכת, שתהפוכנה את הפתרון שלנו ליותר חכם עם מדידה אנליטית יותר חכמה לגבי מה המשתמשים השיגו בהדרכה המקוונת. אנו עובדים על שיפור הביצועים לאור משובים שאנו מקבלים כל הזמן מהלקוחות שלנו, מה שמכוון אותנו בפיתוח.
בנוסף, אנו משכללים את המדריכים המקוונים. יש לקוחות המבקשים מדריכים עם וידיאו ועם יכולות מתקדמות ואנו מפתחים יכולות כאלו. אנו גם משפרים את יכולות הפרסונליזציה של המערכת".
שאלה: מה החלום המקצועי שלך?
אשר אדלמן: "לשרת בסיס רחב של לקוחות וארגונים ולעזור להם להשיג את המטרות שלהם, בעזרת תמיכה לעובדים וללקוחות המשתמשים בכלים שלהם. זאת, כדי שהלקוחות והעובדים יבצעו עבודה יותר יעילה ומוצלחת.
בתור סטארט-אפ, שנמצא שנה בחוץ עם מוצר עובד, אנו כבר רווחיים וגדלים בקצב יפה. אנו עדיין יושבים ב
האבאנאנה ברעננה והם נותנים לנו מעטפת מאוד יפה ומתאימה להתפתחות שלנו. אנו עדיין צוות יחסית קטן וזו סביבה טובה עבורנו, כדי לקבל גם משוב מהקהילה של הסטארטאפים הקיימים בחממה של העיר רעננה".