Telecom News - יש סכנות באימוץ טכנולוגיות ומוצרי IoT. המחוקקים עדיין לא מבינים בתחום

יש סכנות באימוץ טכנולוגיות ומוצרי IoT. המחוקקים עדיין לא מבינים בתחום

דף הבית >> סקירות טכנולוגיות >> יש סכנות באימוץ טכנולוגיות ומוצרי IoT. המחוקקים עדיין לא מבינים בתחום
מפגש פורום IoT ישראל הציף את הצדדים הפחות ידועים למתלהבים מטכנולוגיות ומוצרי IoT לרבות מה שמכונה "בית חכם" ו"עיר חכמה". התחום הזה די פרוץ בכל הנוגע להגנה על הפרטיות ולהגנה על מאגרי המידע הנצבר ומעובד במערכות ה-IoT.
מאת: אבי וייס, 13.7.15, 13:10סשה טבק

מפגש חודש יולי 2015, שנערך בבית גוגל ת"א בשבוע החולף, שימש כמקום מפגש למאות חברי פורום IoT בישראל, החברים בפורום המקצועי המוביל לעולם ה-IoT והמונה קרוב ל-2,600 איש.

בקרוב הפורום הזה יחנוך Hub משולב באקסלרטור (בתל-אביב), שיוקדש כולו לתחום ה-IoT. 


הקהילה התוססת הזו קמה ביוזמתם של סשה טבק (בתמונה משמאל), ואייל חי (בתמונה מתחתיה), קהילה המקיימת מפגשים חודשיים ברצף ומשתתפת בהאקתונים ובתחרויות מקומיות ובינלאומיות ליזמים צעירים (וגם לא צעירים).

זו הקהילה הגדולה ביותר בישראל ואולי הגדולה בעולם לתחום ה-IoT.


סשה טבק: "אני שמח, שכל כך הרבה חברים מגיעים לאירועים החודשיים שלנו. תודתי לנותני החסות, שבלעדיהם הקהילה הזו לא יכלה לקיים את המפגשים הללו.

חגגנו ממש לאחרונה שנה להקמת הפורום. 
התחלנו ממש מאפס בסוף פברואר 2014, והגענו אחרי שנה וכמה חודשים ל-2,600 חברים. הכוח שלנו הוא בדו-שיח המקצועי והפתוח איל חיבין חברי הקהילה.

הבאנו הפעם שני מרצים מומחים בעולם ה-IoT. הראשון בתחום המשפטי והשני בתחום עיבוד המידע של עולם ה-IoT.

אני קורא לחברות הזנק, שמעוניינות להיכנס לאקסלרטור של עולם ה-IoT, שייחנך בקרוב, לפנות אלי.

אנו מתכוונים לחנוך את האקסלרטור הזה בשלב ראשון עם 10 סטארטאפים, ויש לנו כבר משקיעים, מנטורים וחברות, שמעוניינים להיות מקושרים לאקסלרטור הזה ולסייע לקהילת היזמים בתחום זה.

בקרוב נדוווח ונזמין את הקהילה לחנוך את המקום".

עו"ד דן אור-חוף, (בתמונה מ
דן אור-חוףשמאל), מנכ"ל אור-חוף: "אני משלב בין יזמות בעולם ה-IoT לבין עיסוק בהיבטים המשפטיים של עולם ה-IoT. שכן, יש לי ניסיון וידע נצבר רב בתחום הזה.

חשוב, שכל מי שעוסק ומפתח בתחום ה-IoT יכין את עצמו לשינויים, שהענף הזה עובר ולשינויים, שעוד עומדים בפנינו לאור האתגרים, שהענף הזה מיצר.

ניקח דוגמה מעשית אחת ממה שקורה בעולם: לפני כמה שבועות יצאה לשוק בובה, שמדברת עם הילד המחזיק בה. הבובה מבינה מה הילד מדבר כי המידע הזה עובר מהבובה לענן. הילד מדבר והבובה עונה, די דומה למה שיש בסירי של אפל או גוגל-טוק של גוגל. אולם, הורים חשדניים, שבדקו מה הבובה הזו עושה, גילו, שיש לה סנסורים, מערכת הקלטה ומודם סלולרי ושהיא אוספת מידע ומקליטה כל הזמן את כל מה שקורה בבית סביבה ומשגרת את המידע הזה לענן של היצרן.

האם זה בכלל חוקי? היכן האזהרה, שזה מה שהבובה עושה? מי בכלל בודק את החומר הכתוב הנלווה לצעצועי ילדים? זו רק דוגמה קטנה, אחת מני רבות, מה מוצרי IoT עושים ומה היכולות שלהם לאסוף מידע, להקליט ולעבד מידע אישי. מדובר במידע, שנצבר בכמויות באיזה ענן של מישהו, אי שם בעולם. האם אנו מבינים את ההשפעה של זה על הצרכנים?

דוגמה נוספת, שנחשפה לאחרונה: חברות ביטוח בארה"ב עשו חשבון ונמצא, שעלויות הביטוח של לקוחות שחורים הן גבוהות משמעותית מעלויות הביטוח של לקוחות לבנים. למה? זה הגיע מניתוח נתונים, שנאספו על הלקוחות, למשל מי מהם גרושים, רווקים או פרודים. הפרמיה על הסוגים הללו של לקוחות יותר גבוהה, וזה היה המקור לאפלייה.

כך, שניתוחי Big-Data מובילים לתוצאות מוזרות. גם בחיפושים בגוגל רואים, שיש לא פעם תוצאות הנראות מאוד גזעניות או מפלות. זה נובע מהמנגנונים הללו של איסוף מידע בכמויות על כל אחד. מכאן, שהרעיון של Crowd Wisdom (חוכמת ההמון) הופך מהר מאוד ל-Crowd Labeling (תיוג ההמון).

בנוסף, יש בעיות של אבטחת מידע והגנה מפני התקפות סייבר בעולם ה-IoT. כבר דווחו לא מעט תקיפות סייבר על מערכות IoT.

יש יצרנים, דוגמת סמסונג, שמצמידים למוצרים החכמים שלהם דוגמת טלוויזיה חכמה, אזהרה, שלא לדבר ליד הטלוויזיה דברים רגישים, כי כל מה שאנשים אומרים בבית בחדר בו נמצאת הטלוויזיה נקלט ונאגר ויכול להגיע לצד ג'.

רבים רוכשים צמידים חכמים, שעונים חכמים ושאר גאדג'טים המודדים ומנטרים את בריאות האדם, שמחזיק בסנסורים הללו. אפילו מד צעדים יכול להגיד המון על בריאות האדם. כך, מידע רפואי רגיש, יכול להגיע בקלות לצד ג'.

ה-FDA בארה"ב הוציא הנחיות מאוד מחמירות לגבי איסוף מידע רפואי בענן מצד המכשירים הרפואיים. אולם, כמעט כל האפליקציות הרפואיות וחלק נכבד מאוד מהמכשירים החדשים, בכלל לא מגיעים למערכת הבדיקות והאישורים של ה-FDA, או איזה רגולטור אחר בעולם. כולם מחפשים רק איך להתחמק מהבדיקות הללו ולצאת כמה שיותר מהר לשוק.  

לכן, המחוקקים אמורים היו להגן על הצרכנים ולבדוק מהם הרצונות של הצרכנים בתחום שמירת הפרטיות שלהם. המחוקקים ברחבי העולם בודקים אם צריך חוקים מיוחדים לעולם ה-IoT ולעולם ה-Big-Data הנלווה אליו. בישראל, בכלל לא החלו לדון בכך. משרדי הממשלה כולל משרד התקשורת בכלל לא מצויים בטכנולוגיות הללו ולא מבינים מה תפקידם בנושא. 

ב-EU, הוכנה חוות דעת מיוחדת לעניין זה. חוות הדעת מטפלת בכל ההשלכות של עולם ה-IoT ומציגה 4 תחומים להמשך טיפול של המחוקקים באירופה, וזה כרגע בטיפול:
א.שקיפות מלאה (כלפי הצרכנים).
ב. פרטיות שתוטמע משלב התכנון של מוצרים ושירותים בעולם ה-IoT.
ג. פרטיות כפרמטר מרכזי להערכת המוצר ולסיווגו.
ד. הגנה על המידע והכללים למחיקת מידע מיותר. עפ"י ההצעה, אסור לאסוף ולשמור מידע, שלא נחוץ להפעלת המוצר. 

בארה"ב, ה-FTC הוציא בינואר 2015 המלצות בעניין ה-IoT, המלצות שונות לגמרי ממה שיש ב-EU. ההמלצות מתמקדות ב-3 כיוונים, שעיקרם הוא "רגולציה עצמית":
א. שהמפתחים של מוצרים ושירותים בעולם ה-IoT יציגו מדיניות פרטיות גלויה.
ב. שבפתרונות תוטמע יכולת 'הודעה ובחירה' של הצרכנים לגבי רמת הפרטיות שהם רוצים ומה הם מסכימים שייאסף. 
ג. לעקוב ולבחון את 2 הסעיפים הקודמים, כיצד השוק מייישם אותם ובעתיד לשקול רגולציה יותר הדוקה, אם צריך.

הקונגרס ערך שימוע בעניין הזה בסוף פברואר 2015 והחליט לבסוף, שכרגע לא לחוקק שום חוק והמליץ, שהתעשייה תאמץ לעצמה סטנדרטים לפרטיות ותיישם זאת בעצמה.

אולם, לא כולם השלימו עם הרגולציה העצמית של התעשייה. בניו-ג'רסי חוקק לאחרונה חוק מדינתי חדש הנוגע לתחום המכוניות החכמות והמחוברות. נאמר בו (בקיצור), שכל מידע הנאגר ברכב לא ישותף עם אחרים, אלא אם הנהג הסכים לזה במפורש, או שיש למדינה (לכוחות אכיפת החוק) סיבה מיוחדת, באישור שופט במקרים מסויימים, לגשת למידע הזה. 


יש כרגע תביעה ייצוגית בטקסס כלפי יצרני רכבים חכמים ונטען בתביעה הייצוגית, שהמוצרים החכמים הקיימים במכוניות הללו לא מספיק בטוחים ויכולים לגרום גם נזק פיזי לנהג וגם לפגוע בפרטיותו. טרם ברור לאן התביעה הזו הולכת, אבל זה מצביע, שיש כאן חורים רבים שלא נסגרו. 

לכן, אני ממליץ לכל מפתח העוסק בתחום ה-IoT, שיחשוב אם המידע, שהוא אוסף, באמת נחוץ ומה מידת הפגיעה בפרטיות, שיכולה להתרחש עקב איסוף המידע הזה. אנו בתחילתה של דרך מאוד רגישה, שבה יודעים הכל על כל אחד ולא כולם מסכימים, שצריך להשאיר את התחום הזה במצב מופקר, כמו שזה היום". 

ד"ר אירה כהן, (בתמונה משמאל), Co-Founder & Chief Data ScientIRA COHENist ב-Anodot: "אנו מוצאים אנומליה במידע, בכל כמות של מידע, בדגש על מידע המגיע מ-IoT, במיוחד במידע המגיע בכמויות עצומות.

כבר היום, מידע רב נאסף מסנסורים. אולם, כל חברה מנתחת את מה שיש לו ערך עסקי. במציאות, ארגונים לא יודעים לנתח מידע, שיכול לזהות סנסורים עוד לפני שהם מתריאים על תקלות ולהגיב לתקלות עוד לפני שהן מתרחשות וגורמות לנזקים. 

לכן, ההתמקדות שלנו היא באיתור אנומליות במידע. זה חייב להיות תהליך פשוט, מדויק, בזמן אמת, עם יכולת גידול (סקלביליות) ללא הגבלה. הדבר החשוב ביותר זה לא לגרום להתראות שווא, שזה החיסרון של כל המערכות הקיימות עד היום בשוק, כי התראות שווא מביאות לאבדן האמון במערכות הניטור וההתראה.

בנינו פלטפורמה מבוססת פטנטים, שאוספת מידע מכל מקור ובכל תבנית, לא רק IoT, למשל מידע של ספקי אינטרנט על הנעשה ברשת שלהם. המערכת עצמה יושבת באמזון, כדי שנוכל לנתח כל כמות של מידע עם מינימום התראות שווא ובזמן אמת. 

הוכחנו לכל מי שהתנסה בפתרון שלנו, שאנו מזהים מה ששום מערכת אחרת לא מזהה ואנו יודעים לחסוך כסף רב ולתקן מוצרים או שירותים הרבה לפני שנגרם נזק או הפרעה. אנו מנתחים את המידע הרבה יותר מוקדם מכל מה שמוכר למנהלים ולמהנדסים בשוק. כרגע המערכת בפיתוח ואנו מתכוונים להוסיף לה שכבות נוספות, דוגמת המלצות לתיקונים על סמך העבר והידע הנצבר. 

הייחוד שלנו הוא במודלים של הניתוח, שמתאימים את עצמם כל הזמן לנתונים, כי ראינו שיש כל הזמן שינויים בנתונים ונתונים נוטים להשתנות לאורך זמן, אבל אין בזה שום אנומליה. היופי במערכת שלנו הוא, שלארגון אין שום צורך בלמידה, הטמעה, או איזו התעסקות במידע. זה ההפך ממערכות ה-IT של העבר ומערכות הניטור של העבר. הכל אצלנו אוטומטי ובלי כל צורך באיזו פעולה מצד הלקוח.

הלקוח יכול להגיב על כל אנומליה המוצגת לו בזמן אמת ולהחליט כיצד יתערב בתהליכים ומתי. זה נותן לו גמישות מלאה בתפעול ובמניעת נזקים ותקלות בכל המערכות הקיימות בארגון, מכל סוג". 
 
IoT



 
 
Bookmark and Share


 

LIVECITY

לוח מודעות

למה צריך אתר עיתונות עצמאי וחופשי בתחום ההיי-טק? - כאן

שאלות ותשובות לגבי האתר - כאן

מי אנחנו? - כאן.

מחפשים הגנה מושלמת על הגלישה הניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף? הפתרון הזול והטוב בעולם - כאן.

לוח אירועים וכנסים של עולם ההיי-טק - כאן.

מחפש מחקרים? מאות מחקרים מצויים כאן

מחפש תוכנות חופשיות? תוכל למצוא משחקיםתוכנות לפרטיים ותוכנות לעסקיםתוכנות לצילום ותמונות, הכל בחינם.


מעוניין לבנות ולתפעל אתר אישי או עסקי מקצועי? לחץ כאן.

שימרו על עצמכם והישמעו להוראות פיקוד העורף!!!!
 





6.1.25 - כח המוח - יכולות המוח האנושי בעידן הבינה המלאכותית

לוח האירועים המלא לגולשים מצוי כאן.

שמרו על עצמכם והישמעו להנחיות פיקוד עורף. ורק בריאות לכל קוראינו!!!
 

 

הכי ניצפים 

המחדל הגדול: איך המתקפה נעלמה מעיני המודיעין והטכנולוגיות שלו?- כאן 

תאגיד השידור - "עלינו". איך עשו עלינו סיבוב והשאירו את אגרת הטלוויזיה - כאן

כל מה שלא מספרים לכם בתחום "השוק הסיטונאי" - פרק א': בזק - כאן

כמה מפסידים בביצועים של הפס הרחב במעבר ל"שוק הסיטונאי"? - הרבה - כאן

למה בכלל צריך להחליף / לרכוש נתב במעבר ל"שוק סיטונאי"? - כאן

איך אני יודע כמה מגהרץ יש בחיבור LTE? מי ספק הסלולר המהיר בישראל? - כאן

חשיפת מה שאילנה דיין לא פרסמה ב"ערוץ 2" על תעלולי השר משה כחלון - כאן

ההגנה המושלמת על הגלישה ניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף - כאן

המשך חשיפת הבלוף ששמו "מהפיכת הסלולר" ואיך מסרסים את הנתונים לציבור - כאן

סיכום ביקור בסיליקון ואלי - למה 3 הגדולות משקיעות ומפתחות באותם תחומים - כאן

שלמה פילבר (עד לאחרונה מנכ"ל משרד התקשורת) - עד מדינה? הצחקתם אותי! - כאן

"יש אפליה בחקירה"? חשיפה: למה השר משה כחלון לא נחקר עד היום? - כאן

חשיפת חשד לשחיתות הדומה לזו של "תיק 4000" אך בתחום הסלולר - כאן

חשיפת מה שלא רוצים  שתדעו בעניין פריסת אנלימיטד (בניחוח בלתי נסבל) - כאן

חשיפה: איוב קרא אישר לקבוצת סלקום בדיוק מה שביבי אישר ל-Yes ולבזק - כאן

האם השר איוב קרא היה צריך בכלל לחתום על האישור, שנתן לקבוצת סלקום? - כאן

האם ביבי וקרא קבלו בכלל תמורה עבור ההטבות הרגולטוריות שנתנו לסלקום? - כאן

המסמכים בנושא בזק-Yes (תיק 4000) מוכיחים "תפירת תיק" לאיש הלא נכון! - כאן

עובדות ומסמכים המוסתרים מהציבור: האם ביבי כשר תקשורת עזר לקב' בזק? - כאן

מה מקור ה-Fake News שהביא לתפירת תיק לביבי והעלמת החשודים הנכונים - כאן

אחת הרגליים של "תיק 4000 התפור" התמוטטה היום בניצחון (כפול) של בזק - כאן

איך כתבות מפנקות הפכו לפתע לטובת הנאה שהיא מיסודות עבירת השוחד? - כאן

שערוריית הקנס הענק על בזק וחשיפת "תעודת הביטוח" של נתניהו בתיק 4000 - כאן

תיק 5000: סלקום - IBC לא תפרוס סיבים ותרכב על גב הרכוש הפרטי של בזק - כאן

ערוץ 20: "תיק תפור": אבי וייס חושף את מחדלי "תיק 4000" - כאן

התבלבלתם: גיא פלד הפך את כחלון, גבאי ואילת לחשודים המרכזיים בתיק 4000 - כאן

פצצות בתיק 4000: האם היו בכלל התנגדויות למיזוג בזק-יס? - כאן

נמצא מסמר נוסף בארון הקבורה של תיק 4000 התפור - כאן

נחשפה עוד עובדה חשובה בדרך אל ההלוויה של תיק 4000 - כאן

תיק 4000 לא הושלם: האם היועמ"ש קיבל את כל המידע הנחוץ לחקר האמת? - כאן

תיק 4000: גם תקנות התקשורת התומכות בגרסת נתניהו לא נכללו בחקירה - כאן

חשיפת שקרים נוספים בתיק 4000: הטעיית הציבור נמשכת ללא הרף - כאן

תיק 4000: נחוצה ועדת חקירה ממלכתית לגבי "אישום" שר התקשורת - נתניהו - כאן

תיק 4000: היועמ"ש לממשלה אישר "מיזוג" בזק-יס. צריך ועדת חקירה ממלכתית - כאן

אוסף הטעויות בתיק 4000: "אני מאשים" - לא חתרו כלל לגילוי האמת - כאן

שערוריית תיק 4000: איך יש 2 גרסאות שונות של כתב החשדות של היועמ"ש? - כאן

ערוץ 20: אבי וייס חשף טענות שגויות בכתב החשדות נגד רוה"מ בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: חשיפת מסמך נוסף שיסייע גם הוא לחיסול תיק 4000 התפור - כאן

ערוץ 20: אבי וייס ואלי ציפורי חשפו שקרי הפרקליטות לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: מתי מדוע ואיך הוא הפך מ"תיק בזק" ל"תיק תפור" ומחורר? - כאן

הספינים והשקרים בתיק 4000 חזרו. הם חלק מניסיון הפיכה שלטונית שיש לחקור - כאן

סודות ושקרים בפרקליטות והיועמ"ש: מי היה ב"ניגוד עיניינים" בתיק 4000? - כאן

תיק 4000 יושלך לפח האשפה של ההיסטוריה עקב חקירה רשלנית ללא מסמכים - כאן

תיק 4000: מסמר נוסף ענק לארון הקבורה שלו (פרי חשיפה של אלי ציפורי) - כאן

תיק 4000: בעיות זיכרון, חקירה משובשת ושקרים המכוונים להפיכה שלטונית! - כאן

חשיפות חדשות בעקבות הדלפת עדויות שלמה פילבר - "עד המדינה" בתיק 4000 - כאן

האם "תיק 4000" התפור אכן בדרכו ל"פח האשפה של ההסטוריה"? - כאן

חשיפת הכזבים של היועמ"ש מול האמת המוכחת לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

פוטש בשידור חי: את מי שהיה צריך לעצור ולחקור זה את "עד המדינה" פילבר! - כאן

תיק 4000: האם נוכל לנחש שהחשיפה כאן תהיה הגרזן הסופי שיפרק את התיק? - כאן

תיק 4000: הביזיון של כתב האישום הבדיוני דורש ועדת חקירה ממלכתית - כאן

האמת המוסתרת מהציבור בתיק 4000: פירוט 20 שקרים / אלי ציפורי ואבי וייס - כאן

איך זה שהיחיד שדיווח אמת בפרשה שהתפתחה לתיק 4000 - קיבל כתב אישום? - כאן

תיק 4000: ההדלפות לכלכליסט כביכול נגד רוה"מ דווקא מצביעות על חפותו - כאן

"נקודת האפס" - Ground Zero  שבו החלה תפירת תיק 4000 נחשף - כאן

למה לא נפתחה חקירה ב"תיק 5000" ומתבצע שימוע נוסף של הטבות ל-IBC? - כאן

החלטות של מש' התקשורת בעניין "ההדדיות" ממוטטות עוד לבנה בתיק 4000! - כאן

חשיפת הסיבה לתפירת תיק 4000 ב"נקודת האפס": "פרשת עורכי הדין"! - כאן

חשיפה בלעדית: מסתירים עוד מסמכים ש"מפוצצים" את תיק 4000 לרסיסים! - כאן

פירוט 60 שקרים בתיק 4000 (ויש עוד) שמסתירים בכוונה מהציבור! - כאן

"הנדסת התודעה" בתיק 4000 לא מסתיימת ותימשך בחודשים הבאים! - כאן

השקרים,הרמאויות, הצנזורות,העיוותים והסילופים של רביב דרוקר בתיק 4000 - כאן

חשיפת הפברוק של דרוקר שמחסלת את הראייה הישירה היחידה כנגד נתניהו - כאן

חשיפה דרמטית בתיק 4000: האם כעת התיק התפור ייפול? - כאן

איך ספינולוגים שוטפים את מוח הציבור פעם 3 בתכנית "המקור" על תיק 4000? - כאן

איך שינוי מילה אחת גם ע"י דרוקר "הפיל בפח" עדים רבים בתיק 4000? - כאן

התרגיל של שלמה (מומי) למברגר שסוגר כל חקירה שיכולה להוביל למנדלבליט! - כאן

הסתעפות תיק 4000: תיק 5000 - הטיוח הגדול כדי שהחקירה לא תגיע למנדלבליט - כאן

פשוט מדהים: התגלו כעת 2 מסמכים התומכים בגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

זה לא נגמר: נחשפו כעת עוד מסמכים המסייעים לגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

הטיוח של שלמה (מומי) למברגר, שלא קורא מסמכים, כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

תעלולים חדשים של למברגר שגם ממציא וסוגר תלונה כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

"אני מאשים": על היועמ"ש מנדלבליט לבטל היום את תיק 4000 ולהתפטר! - כאן

התמוטטות "תיק בזק" הייתה אמורה להוביל לביטול "תיק 4000": "אני מאשים!" - כאן

7 "ראיות זהב" מרכזיות בתיק 4000 שאפשר להשליך מיידת היישר לפח הזבל - כאן

עדכונים שוטפים על הסודות המסתתרים בעדות אילן ישועה בתיק 4000 - כאן

האם הגיע הזמן להעמיד לדין את תופרי התיקים ומיוחד את תופרי "תיק 4000"? - כאן

פירמידת השקרים שנבנתה ע"י היועמ"ש וגלובס סביב אילן ישועה כדי "להלבינו" - כאן

חשיפה דרמטית: אילן ישועה היה כנראה מוכן להעיד גם תחת אזהרה בתיק 4000 - כאן

האם אילן ישועה ייחקר ברשות ניירות הערך בחשדות החמורים שהתעוררו נגדו? - כאן

משפט שערוריית תיק 4000: עדכונים שוטפים ביחס למשפט נתניהו שחשוב לדעת- כאן

תיק 4000 המופרך: עדכונים שוטפים במשפט נתניהו שהציבור חייב לדעת! - כאן

חשיפת הסודות הכמוסים של ראשי הפרקליטות שמנהלים את "תיקי האלפים" - כאן

בכירים בפרקליטות ובלשכת היועמ"ש: הפרקליטות עשתה טעות בתיק 4000! - כאן

משפט "תיקי האלפים" המפוברקים נמשך: עדכונים שוטפים שהציבור אמור לדעת - כאן

גם על פי היומן של בנימין נתניהו מ-2015 - אין בסיס לכתב האישום בתיק 4000 - כאן

חשיפה: עוד ראיה מזכה לנתניהו בתיק 4000 מסתתרת בהחלטת מש' התקשורת - כאן

הסודות של ניר חפץ ואילן ישועה נחשפו באמצעות מוטי גילת שלא הבין אותם - כאן

עדכונים מהחקירה הנגדית של ניר חפץ שממשיך לפורר את תיק 4000 התפור - כאן

תפירת תיק 4000: חשיפת פרטי המפלצת של תוכנת הריגול המשטרתית אחריכם - כאן

השלכות תיק 4000: איך הלבינו את המפעל המפלצתי של הפריצות לסמארטפונים - כאן

ממצאי ועדת מררי - שקרים, טיוח ענק וזריית חול בעיני הציבור - כאן

השלכות דו"ח מררי: איך העיזה המשטרה לרמות במצח נחושה שופטים בכירים? - כאן

חשיפת מסמך מאגר המידע המשטרתי הסודי והמפלצתי על ראשי ערים ורשוית - כאן

2 הדלפות מהפרקליטות לאחר היום הראשון של החקירה הנגדית של שלמה פילבר כשאחת מהן מפילה את תיק פגסוס על המשטרה ובעקיפין על השב"כ - כאן

למה הוטל צו איסור פרסום על החשיפות בתיק 1000? כדי לחסום האמת! - כאן
 
מפלצת הפגסוס לא מסתתרת בחוק האזנות הסתר. היכן היא כן מתחבאת? - כאן

שמרו על עצמכם והישמעו להנחיות פיקוד העורף, ורק בריאות לכל קוראינו!!!

 
זרקור חברות
 
PRnews
 
NORDVPN
 
X
 
פרי הדמיון
 
טלגרם
 
לייבסיטי
 
כמה זה? השוואת מחירים
 
Amiel
 
PRNEWS
 
טלי וייס
 
 
Slideshare Linkedin Twitter
Youtube Instagram Facebook
Google+ live
Bitly Vimeo Pinterest
אנדרואידאנדרואיד-ברקוד אפל ברקודאפל

 
  מהירות גלישה Your IP
לייבסיטי - בניית אתרים