Telecom News - מי יוביל את מהפכת השילוב בין LTE ל-WiFi? שילוב סלולר ואלחוט כבר כאן

מי יוביל את מהפכת השילוב בין LTE ל-WiFi? שילוב סלולר ואלחוט כבר כאן

דף הבית >> סקירות טכנולוגיות >> מי יוביל את מהפכת השילוב בין LTE ל-WiFi? שילוב סלולר ואלחוט כבר כאן
מי יוביל את מהפכת השילוב בין LTE ל-WiFi? שילוב סלולר ואלחוט כבר אינו חלום!
מאת: אבי וייס, 18.4.16, 07:30דן רבינוביץ'
 
מהפכת השילוב של LTE (אח"כ 5G) עם WiFi בתדרים חופשיים, נמצאת כבר מעבר לדלת. חשיפת המניעים והנימוקים, שהובילו את רקאס, שמובילה את תחום ה-WiFi בישראל (בקרוב ביחד עם ברוקייד), להציג את תקן OpenG. הפתרון עונה לצרכי העולם הנייד, עולם ה-,IoT הiBeacon-, "הבנייה הירוקה" וערים חכמות. הוא מבצע מיזוג של עולמות הסלולר והסמארטפונים, ה-WiFi  והIoT-  בתוך מערכת אחת קטנה, קלה להתקנה ולתפעול וזולה.
 
"בניינים חוסכי אנרגיה הם בניינים חסומים לשירות הסלולרי", מתאר דן רבינוביץ', COO, רקאס - Ruckus Wireless. "לפי חברות המחקר, רק בארה"ב יש לפחות 1.5 מיליון בתים, שיש להם בעיות חמורות של כיסוי פנימי. אם נוסיף לזה אצטדיונים, אולמות מופעים, שטחי מפעלים ועסקים, קניונים, ומקומות הומי קהל, זה מספר מספיק גדול, כדי ליצור שוק חדש".
 
קיימתי ראיון בלעדי עם דן רבינוביץ' (בתמונה), כדי לשמוע על מימוש הרעיון של שילוב רשת סלולר דור רביעי - LTE עם רשת WiFi בתוך בניינים ומתחמים סגורים מכל סוג, מה שיוביל למהפכה בעולם הנייד, כפי שחשפנו כאן, לרבות פירוט היתרונות המרכזיים של הגישה החדשה. חברת רקאס מיוצגת בישראל ע"י גטר-טק.
 
דן רבינוביץ', שהוא סמנכ"ל טכנולוגי בכיר בהנהלת רקאס בארה"ב וממובילי פעילות וחזון חברת רקאס בעולם, הגיע לישראל להכיר ולקדם את הפעילות של קבוצת גטר, לאור ההצלחה היוצאת מן הכלל של חדירת רקאס לשוק הישראלי והדומיננטיות של Ruckus בישראל וברחבי העולם, כחברה מובילה בתחום ה-WIFI. כ"כ דן ביקר במרכז הפיתוח של רקאס בישראל (בפולג, נתניה), בניהולו של בני פרידמן, מרכז פיתוח שנבנה על בסיס רכישת חברת ההזנק ComAbility, מרכז המונה כיום כ-40 מפתחים שרובם מהנדסים, העוסקים בפיתוח פתרונות ואפליקציות בענן. 
 
שאלה: מהן ההשלכות של רכישת רקאס ע"י ברוקייד?
דן רבינוביץ': "הרכישה של רקאס ע"י ברוקייד הוכרזה לפני כשבוע והביצוע הממשי שלה יהיה רק בעוד כמה חודשים. כך, שבזמן הקרוב נמשיך לפעול כחברות נפרדות. יש סיכויים טובים, שהמצב של שמירת 2 המותגים יימשך גם בעתיד.
 
ממה ששמעתי מלקוחות, ששוחחתי עימם, הם רואים את הרכישה הזו בצורה חיובית ביותר, אפילו נלהבת, כי הם רואים בזה השלמה של פתרונות, שימנפו את היכולות של הלקוחות שלנו.
 
אנו חברה המרוכזת בפתרונות RF ובמיוחד בעולם ה-WiFi, בעוד שברוקייד החלה את דרכה בפתרונות רשת לData Centers- דוגמת Fibre Channel וכיום היא מרוכזת גם בעולם ה-.SDN\NFV כך, שיש כאן סינרגיה מצוינת בין 2 העולמות.
 
אני מאמין, מתוך השיחות שלי עם הלקוחות, שהם מצפים שתיווצר חברה חדשה, שתספק להם שירותי רשת חדשים ומלהיבים. זה בדיוק מה שאנו מתכננים. אנו ברקאס, מזה שנים, משקיעים המון במו"פ כדי להיות מובילי שוק ונמשיך בכיוון הזה וביחד עם ברוקייד נרצה להמשיך ולהוביל את השוק, בפתרונות טכנולוגיים חדשים המביאים ערך ללקוחות.
 
אני הצטרפתי לרקאס לפני כשנה וחצי, לאחר קריירה ארוכה בשוק לרבות בקוואלקום, ומצאתי חברה, שמאוד חשוב לה וללקוחותיה שם המותג. אני מאמין, שהמותג הזה עם תמונת הכלב ימשיך להתקיים גם אחרי המיזוג.
 
אנו הספק העצמאי הגדול בעולם בתחום ה-WiFi. אנו כל בוקר קמים מפתחים ומדברים רק אודות דבר אחד: איך מספקים פתרונות אלחוט טובים יותר לשוק.
 
לנו אין פתרונות על ציוד ישן ואין שום סיבה, שנתפשר על איכות וקדימות טכנולוגית, בגלל הצורך לבצע תאימות לאחור. אנו חיים בעולם הווירטואלי ומשלבים פתרונות בענן. ציוד WiFi ישן לא ניתן לשדרוג ולא ניתן להפוך אותו לווירטואלי או בענן. לכן, ספקים רבים נתקעו במסלול ההתפתחות שלהם.
 
כיום, רשתות התקשורת בכל העולם נעות לכיוון ה-SDN. כך, שזה משתלב היטב עם הכיוון של ברוקייד, שהולכת בשנים האחרונות באופן מאוד אגרסיבי, כמונו, לכיוון הווירטואלי. יש לנו כבר אלפי לקוחות בכל העולם המפעילים פתרונות וירטואליים. כך, שאנו מצויים עמוק בשוק הווירטואלי ומכירים אותו היטב ונוכל להשתלב יפה בפתרונות של ברוקייד".
 
שאלה: מה מצב ההתפתחות של ה-LTE-U?
תשובה: "אני אפתיע אותך, שאנו נמצאים בכיוון לגמרי אחר. אני הכרתי היטב את הכיוון של LTE-U כשעבדתי בקוואלקום, כי עסקתי בתחום הזה שם. אבל, גם ראיתי את החסרונות של הפיתוח בכיוון הזה.
 
ברקאס, ביחד עם חברי בחברה וחברות שותפות לרעיונות שלי, פיתחנו מבט שונה על התחום הזה והצגנו טכנולוגיות חדשות, שעונות בדיוק על הצרכים של השוק.
 
ב-LTE-U הקול עדיין עובר בתדרים יקרים ברישיון, וה-Data יכול לעבור בתדרים ללא רישיון. הכיוון של ה-LTE-U הוא שימוש בתדרי ה-5 גיגהרץ.
 
זה עורר המון צרות, כי טכנולוגיית ה-WiFi דורשת, שהערוץ יהיה נקי לפני שמשדרים בערוץ הזה. תחום ה-5 גיגהרץ מאוד רועש, כבר היום. החיסרון של ה-WiFi עבור מפעיל סלולר היא התכונה שקרויה: 'הקשב לפני שאתה מדבר': Listen Before You Talk. זה לא מאפשר לספק יישומי זמן אמת דוגמת קול, על ה-WiFi.
 
לכן הוצע תקן LAA, שמאפשר לשלב כמה טכניקות ביחד, שילוב של תדרים ברישיון ובלי רישיון, בהתאם למצב הרשת, גם לקול וגם ל-Data. תקן LAA הוכנס לגרסה 13 של ה-LTE.
 
יצאה הצעת תקן נוסף בשם LWA, שמספק קישוריות בשכבה 2, גם ל-LTE וגם ל-WiFi. זה מאפשר LTE WiFi Aggregation, די דומה ל-LTE-A.  
 
כל 3 השיטות הללו, שתיארתי בקצרה כאן, דורשות תדרים ברישיון. דהיינו: הפתרונות הללו טובים רק לספקי התקשורת, ספקי הסלולר, וכל ספק סלולר יישם את הפתרון הייחודי שלו עם הציוד של ספק הציוד שלו.
 
אם לא די בכך, יצאה יוזמה חדשה הנקראת MuLTEifire, כדי לנסות ולפתור את הבעיות הקיימות ב-LTE-U וב-LAA ולאפשר יותר גמישות ואיכות בחוויית הלקוח, שישתמש בטכנולוגיות הללו. הגישה הזו מסתמכת על ספקטרום ללא רישוי בלבד. גישה זו רק בתחילת הדרך.
 
אני בא עם גישOPENGה אחרת לגמרי, שאנו קוראים לה OpenG. זו הצעת התקן הכי חדיש בתחום של שילוב LTE עם WiFi ויש לזה אופק היתכנות של לפחות 5 שנים, עד שהפתרונות הללו יעברו לשילוב עם דור 5 - 5G".  
 
שאלה: למה הלכת לכיוון של תקן חדש OpenG?
תשובה: "אנו כיום במצב שבו תקן LAA, שהוא הכי מקובל על יצרני ציוד לחברות הסלולר ועל חברות הסלולר עצמן, הוא עדיין תקן שלא נסגר. אני עדיין לא רואה סמארטפונים בשוק התומכים בתקן הזה. זה ייקח שנים עד שזה יהיה, אם יהיה, תקן מקובל והמוני בעולם הסמארטפונים.
 
כך, שחברות הסלולר די תקועות עם יישום LTE-U בגרסת LAA. החשיבות של מכשירי הקצה היא דבר קריטי בכניסת תקן חדש לשוק.
 
אני רואה, שיש לחברות הסלולר לא רק בעיה עם מכשירי הקצה שאינם, יש להן אוסף של בעיות, כל אחת חמורה יותר מהשנייה:
 
א. אין לחברות הסלולר מספיק ספקטרום מול הביקושים ומדובר בהשקעות עתק נדרשות בספקטרום.
 
ב. צריכת ה-Data עולה באופן אקספוננציאלי ואין שום היתכנות טכנולוגית לספק יותר ביצועים על אותו רוחב פס, גם ב-LTE. חוקי שנון עובדים על כל תדר.
 
ג. יש פתרונות לחברות הסלולר של אנטנות קטנות - Small Cells, אבל הן לא הצליחו עם הפתרון הזה במתחמים סגורים. כיום, אין כיסוי פנימי מספק בבניינים בארה"ב. חברות הסלולר לא יודעות איך למכור ולנהל פתרונות כאלה לתוך בניינים. זה סוג התמחות שאין להן.
 
ד. הפתרון, שנקרא DAS (ר"ת: Distributed Antenna System), שחשבו שהוא הפתרון לכיסוי בתוך בניינים ומתחמים סגורים, הוא פתרון מאוד יקר לספקי הסלולר. זה עולה להן פי 9 ויותר מאשר כיסוי אותו תא שטח ב-WiFi. בנוסף, התפעול של המערכות הללו מאוד מסובך ויקר. 
 
מכאן, שכיסוי בתוך בניינים דורש פתרון אחר לגמרי".
 
שאלה: למה פתרונות Small Cells לא מצליחים בארגונים?
תשובה: "הבעיה היא, שה-Small Cell לא מתאים לא לארגונים וגם לא לספקי הסלולר הגדולים. מנקודת המבט של הארגונים, הם צריכים להקים רשתות כפולות, משולשות או מרובעות אצלן, כי Small Cells מספקים שירות רק של חברת סלולר אחת.
 
כך, אם אתה רוצה לספק בתוך בניין שירות נניח ל-4 חברות הסלולר הקיימות באזור בו נמצא הבניין, אז צריך להקים 4 רשתות מקבילות של Small Cells. זה לא הגיוני ולא כלכלי משום נקודת מבט, איך שלא תסתכל על זה.
 
בנוסף, זה עולה המון כסף לחברת הסלולר לתכנן, להקים, לפרוס ולתחזק Small Cells בתוך בניינים. אין לחברות הסלולר אנשים ופריסה בשטח, כדי לספק דבר כזה וזה לא יספק להן שום ערך עסקי להקים יחידות כאלו אצלן.
 
מי שסבור, שהבעיה הזו תיעלם, לא מבין מאומה בתחום. הבעיה הזו הולכת ומחריפה, כי יש כיום נטייה, שגם מקבלת עידוד מהממשלות, לעבור ל'בנייה ירוקה'. המשמעות של 'בנייה ירוקה': מדובר בבניינים עם חלונות יותר עבים וכהים וכיסויי אלומיניום ומתכות אחרות בצד החיצוני של הבניינים. כל זה נועד כדי לחסום את קרינת השמש ולהפחית את צריכת האנרגיה בתוך הבניינים. המשמעות של זה די ברורה: הכיסויים העבים הללו על הבניינים חוסמים לא רק את השמש, אלא גם את הסלולר.
 
אנו באים לתת פתרון בבת אחת לכל הבעיות שציינתי. הפתרון יהיה בתדרים פנויים וחופשיים, לא יידרשו מכשירי סלולר חדשים, וזה ייתן פתרון מבסיס שידור אחד לכל מפעילי הסלולר הקיימים באזור. הכפילות נעלמת.
 
בנוסף, בגלל שיש לנו פריסה באמצעות השותפים והאינטגרטורים שלנו כמעט בכל הבניינים בארה"ב, אנו כבר שם עם בסיסי WiFi ויודעים איך לספק ולהתקין רשתות אלחוט בתוך בניינים ולתחזק אותם בפריסה ארצית. זה יתרון עצום לכולם. זה ניתן ליישום ללא כל בעיות, כי לא צריך סמארטפונים חדשים וזה חוסך המון כסף".  
 
שאלה: מה אתה עושה כדי לקדם את היוזמה של OpenG?
תשובה: "הפתרון שלנו התקבל בהתלהבות ע"י כל מי שהצגתי לו את הנושא. גם הצגתי את הבשורה הזו לשוק הסלולר בברצלונה. אנו בשלבי בניית שותפות וקואליציה של יצרנים ובקרוב נקים פדרציה של תומכים ב-OpenG. יש לנו כבר תומכים מהיצרנים הכי גדולים בעולם, שהצטרפו אלינו. בקרוב נשיק אתר, נתכנס ונצא לדרך.
 
הפתרון שלנו בארה"ב מבוסס על תחום התדרים של ה-3.5 גיגהרץ, פתרון, שמאוד מתאים לצורך שהצגתי. חלק מהתחום הזה תפוס ע"י הצי של ארה"ב, משתמשים בו נושאות המטוסים הגדולות. אבל, ה-FCC ביחד עם משרד ההגנה הכריז על התחום הזה כתחום של Shared Spectrum, עם כל המנגנונים למניעת הפרעה הדדית. אני לא רואה איך שידורים בערים בתוך הבניינים יפריעו לנושאות המטוסים שלנו בים. יש לזה כיום מנגנונים מאוד יפים לבקשת השימוש בתדרים בזמן אמת, כדי למנוע הפרעות הדדיות.
 
בכל מקרה, ה-FCC הקצה תחום נקי לגמרי של 150 מגהרץ בתוך אזור ה-3.5 גיגהרץ, בבלוקים של 10 מגהרץ, לשימוש הציבור וללא כל עלות. התחום הזה הוא די והותר ליוזמה שלנו, לטווח הזמן הנראה בעין.
 
אנו מכוונים את הפתרון החדש שלנו לכל מקום בו יש גג או קירות או שניהם יחד. הלקוחות יוכלו לקבל VoLTE או VoWiFi, בהתאם ליישום המקומי והצרכים המקומיים. נעלם הצורך ברשתות דור 3 לקול. הכל יעבוד לפי התקנים הקיימים, כדי שזה יתאים לכל סוגי הסמארטפונים, בתוספת אפליקציה קטנה, שהלקוח יטען על הסמארטפון. אינטל וקוואלקום כבר התחייבו, שכל מעבד עתידי שלהן יתמוך בתקן הזה, כבר ברמת החומרה, בלי צורך בהורדת אפליקציה.
 
להערכתי, היפנים יהיו הראשונים לאמץ וליישם את OpenG. בהמשך, זה יתפשט לכל העולם, וגם נראה ספקי תקשורת חדשים המספקים את השירות הזה".
 
שאלה: איך ספקי הסלולר הגיבו כשראו את היוזמה הזו?
תשובה: "הם רואים בזה פתרון העוזר להם להיכנס לתוך בניינים. כיום, בארה"ב, העברת קול על WiFi  היא משימה כמעט בלתי אפשרית, גם אם תשתמש בסקייפ או כל תוכנת VoIP אחרת. מכשירים, שיש להם חיבור רק של WiFi, אין להם SIM, לכן אינם מזוהים ע"י ספק הסלולר ולא יקבלו ממנו שירות.
 
לכן, אנו באים עם פתרון המשלב WiFi עם LTE עם SIM, הכל בקופסה אחת לכיסוי שטח בתוך בניינים בקלות, במהירות ובזול, לעומת כל פתרון אחר. אנו מנוסים בהתקנות ובתחזוקת WiFi והתקנת OpenG זה בדיוק אותו דבר.
 
כמה מספקי הסלולר, ששוחחתי איתם, מעוניינים לנצל את הספקטרום, ששחרר ה-FCC לטובת הציבור. 150 מגהרץ בחינם זה פיתיון מאוד גדול עבורם. מנהלי חברות הסלולר הם אנשים רציונאליים והם מבינים את היתרונות של שימוש בספקטרום הזה. הם התנסו בשימוש בתחום ה-5 גיגהרץ וראו, שזה תחום מאוד צפוף ולא יעיל.
 
באירופה, הרגולטורים מסתכלים על התחום הזה רק כעת, וכנראה יקצו את תחום ה-2.3 גיגהרץ. לגבי ישראל, אני עדיין לא יודע.
 
החזון שלנו לשוק הוא להביא שילוב של LTE עם WiFi, גם ברמת הקופסה, אותה אנו מייצרים בעצמנו, וגם ברמת השליטה על הרשת וכל שאר מרכיבי הרשת. כאן גם יבוא לידי ביטוי השילוב עם ברוקייד, שיכולה לספק לבניין את כל מרכיבי הרשת הפנימית והחוצה.
 
אני מאמין, שאנו מציגים יתרון תחרותי בשוק. לשום חברה בעולם ה-WiFi אין פתרונות מעשיים המשלבים את שתי טכנולוגיות השידור הללו".
 
שאלה: איך אתה רואה את השורקאס המקומי בביקורך כאן בישראל?
תשובה: "השוק הישראלי מאוד תחרותי ואני מאמין, שהשוק הישראלי עדיין בצמיחה. אני רואה, שיש כאן המון הזדמנויות לצמיחה. יש לנו כבר הצלחות רבות בשוק המקומי, גם בתחום ה-SMB וגם בשווקים ורטיקליים דוגמת: אוניברסיטאות, בתי חולים, בתי מלון, רשויות מקומיות ועוד.
 
כיום' אנו מתרחבים לתחום 'הערים החכמות', עם התפתחות הנושא הזה גם בישראל. אני סבור, שאנו, עם כל ההצלחות שלנו עד כה, נמצאים רק בתחילת הדרך בשוק ה-WiFi הישראלי.
 
בישראל יש שימוש מאוד נמוך בתחום ה-5 גיגהרץ, גם בגלל הרגולציה. בעולם, השימוש ב-5 גיגהרץ מוביל ואני מקווה, שזה מה שיקרה גם בישראל. בנוסף, השימוש ב-Multi-MIMO הוא הלהיט התורן בעולם, כי יש כבר כמות די נכבדה של סמארטפונים התומכים בזה. בישראל, עדיין גישת ה-Multi-MIMO טרם החלה. כך, שיש כאן עוד הרבה לאן להתפתח.
 
מבחינת התקנים, אנו מציעים לשוק העולמי וגם בישראל את תקני ac wave 2, שזה כבר עם ביצועים של גיגות באוויר, עם יישומים, שהם רק בתחילת הדרך כאן בישראל.
 
מבחינתנו, אנו כעת במרוץ פיתוח לקראת יישום תקן ax, שבו ה-Multi-MOMO הוא חלק בלתי נפרד מהתקן וזה נותן יופי של ביצועים. מדברים על ביצועים של בין 2 גיגה ל-10 גיגה באוויר, ואולי יותר. אני מאמין, שאנשי עסקים ומנהלים, שיראו את הביצועים של התקנים החדשים הללו, יאמצו אותם, גם בישראל".
 
שאלה: מה החלום המקצועי שלך?
דן רבינוביץ': "לאחר הצגת היוזמה שלנו בברצלונה ולאור המשובים, שאני מקבל, אני מתחזק באמונתי, שהכיוון שהצגנו הוא הכיוון, שאליו השוק ילךבשנים הקרובות.
 
חברות הסלולר מודות באזני, שאין להן גישה לבניינים ולמתחמים סגורים ואין להן פתרון, שהוא גם כלכלי, לבעיות של בניינים סגורים. אנו כבר שם, מזה כמה שנים טובות, בתוך בניינים ומתחמים סגורים. לכן, אנו מציעים להערכתי את הפתרון הטוב ביותר לכולם.
 
חדשנות היא דבר חשוב וחברות הסלולר מתהדרות בחדשנות. אולם, לדעת לגשת לשוק מסוים ולהצליח בו, זה דבר לא פחות חשוב. לחברות הסלולר אין נגישות לבניינים, לנו יש. ספקי הציוד הגדולים לחברות הסלולר יודעים למכור ציוד לחברות הסלולר, שהן מעט חברות בכל מדינה. הם לא יודעים בכלל איך למכור ציוד ושירותים לבעלי בניינים ומתחמים סגורים. אין להם בכלל יכולת כזו ואין להם שום ניסיון בשוק הזה.
 
אני מאמין, שבאמצע השנה הבאה כבר נצא לשוק עם מוצרים, אחרי כשנה של ניסויי בטא. אני מאמין, שתוך 15 חודש נוכל להציג לשוק בכל מקום בעולם, גם בישראל, פתרונות עובדים.
 
אנו משקיעים המון בפתרונות WiFi, גם לערים חכמות וגם לכל צורך אחר. הפתרון שלנו הוא פתרון, שכבר מותאם ל-IoT, ל-iBeacon ולערים חכמות. אני מאמין, שה-WiFi היא הטכנולוגיה הטובה ביותר לכל צורות הקישוריות האלחוטית.

פתרון OpenG הוא פתרון פורץ דרך ונוכל לשלב ידיים עם פתרונות משלימים, דוגמת Sigfox, פתרונות הנמצאים בעולם הפס הצר של ה-IoT, בעוד שאנו עוסקים בפס רחב.
 
אני מאוד מאמין בשילוב בין רקאס לברוקייד, מה שמייצר רשת חדשה לגמרי לשוק. אני מאמין, שיש ביכולתנו להניע את המהפכה הזו קדימה, להתקין בכל הבניינים והמתחמים מערכות משולבות LTE עם WiFi.
 
פעם חשבו, שעולמות הסלולר וה-WiFi לעולם לא יתחברו, בגלל הגישה הטכנולוגית השונה והשימוש השונה בתדרים. אני מציג גישה המחברת את 2 העולמות הללו ביחד בתוך מערכתאחת ואני מאמין, שזה מתחבר יפה וזה יצליח.
 
להערכתי והחלום שלי הוא, שמיליארדי אנשים ומכשירים יתחברו לאינטרנט בשנים הקרובות באמצעות טכנולוגיית OpenG. אני חולם ומאמין, שנוכל להוביל את המהפכה האדירה הזו".
 
בתמונה (מימין): אור יצהר, מנהל תחום תקשורת, חטיבת טק, גטר גרופ, יונתן חרוסט, נציג טכני בישראל, Ruckus Wireless, דן רבינוביץ', סמנכ"ל טכנולוגי בכיר, Ruckus Wireless (מחזיק בידו את הכלב השחור, סמל המותג של רקאס), איריס אגם, מנהלת שיווק, גטר גרופ:

גטר גרופ
 



 
 
Bookmark and Share


 

LIVECITY

לוח מודעות

למה צריך אתר עיתונות עצמאי וחופשי בתחום ההיי-טק? - כאן

שאלות ותשובות לגבי האתר - כאן

מי אנחנו? - כאן.

מחפשים הגנה מושלמת על הגלישה הניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף? הפתרון הזול והטוב בעולם - כאן.

לוח אירועים וכנסים של עולם ההיי-טק - כאן.

מחפש מחקרים? מאות מחקרים מצויים כאן

מחפש תוכנות חופשיות? תוכל למצוא משחקיםתוכנות לפרטיים ותוכנות לעסקיםתוכנות לצילום ותמונות, הכל בחינם.


מעוניין לבנות ולתפעל אתר אישי או עסקי מקצועי? לחץ כאן.

שימרו על עצמכם והישמעו להוראות פיקוד העורף!!!!
 




1.5.24 - Axis Tel Aviv 2024

7.4.24 -  ועידת ישראל לטכנולוגיות המידע

8.4.24 - 13th Israel Machine Vision Conference (IMVC) 2024 

7-8.5.24 - ChipEx2024 

7.5.24 - Data Driven Factories - Industry 4.0 

6.6.24 - Israel Mobile Summit 

לוח האירועים המלא לגולשים מצוי כאן.
 

 

הכי ניצפים 

המחדל הגדול: איך המתקפה נעלמה מעיני המודיעין והטכנולוגיות שלו?- כאן 

תאגיד השידור - "עלינו". איך עשו עלינו סיבוב והשאירו את אגרת הטלוויזיה - כאן

כל מה שלא מספרים לכם בתחום "השוק הסיטונאי" - פרק א': בזק - כאן

כמה מפסידים בביצועים של הפס הרחב במעבר ל"שוק הסיטונאי"? - הרבה - כאן

למה בכלל צריך להחליף / לרכוש נתב במעבר ל"שוק סיטונאי"? - כאן

איך אני יודע כמה מגהרץ יש בחיבור LTE? מי ספק הסלולר המהיר בישראל? - כאן

חשיפת מה שאילנה דיין לא פרסמה ב"ערוץ 2" על תעלולי השר משה כחלון - כאן

ההגנה המושלמת על הגלישה ניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף - כאן

המשך חשיפת הבלוף ששמו "מהפיכת הסלולר" ואיך מסרסים את הנתונים לציבור - כאן

סיכום ביקור בסיליקון ואלי - למה 3 הגדולות משקיעות ומפתחות באותם תחומים - כאן

שלמה פילבר (עד לאחרונה מנכ"ל משרד התקשורת) - עד מדינה? הצחקתם אותי! - כאן

"יש אפליה בחקירה"? חשיפה: למה השר משה כחלון לא נחקר עד היום? - כאן

חשיפת חשד לשחיתות הדומה לזו של "תיק 4000" אך בתחום הסלולר - כאן

חשיפת מה שלא רוצים  שתדעו בעניין פריסת אנלימיטד (בניחוח בלתי נסבל) - כאן

חשיפה: איוב קרא אישר לקבוצת סלקום בדיוק מה שביבי אישר ל-Yes ולבזק - כאן

האם השר איוב קרא היה צריך בכלל לחתום על האישור, שנתן לקבוצת סלקום? - כאן

האם ביבי וקרא קבלו בכלל תמורה עבור ההטבות הרגולטוריות שנתנו לסלקום? - כאן

המסמכים בנושא בזק-Yes (תיק 4000) מוכיחים "תפירת תיק" לאיש הלא נכון! - כאן

עובדות ומסמכים המוסתרים מהציבור: האם ביבי כשר תקשורת עזר לקב' בזק? - כאן

מה מקור ה-Fake News שהביא לתפירת תיק לביבי והעלמת החשודים הנכונים - כאן

אחת הרגליים של "תיק 4000 התפור" התמוטטה היום בניצחון (כפול) של בזק - כאן

איך כתבות מפנקות הפכו לפתע לטובת הנאה שהיא מיסודות עבירת השוחד? - כאן

שערוריית הקנס הענק על בזק וחשיפת "תעודת הביטוח" של נתניהו בתיק 4000 - כאן

תיק 5000: סלקום - IBC לא תפרוס סיבים ותרכב על גב הרכוש הפרטי של בזק - כאן

ערוץ 20: "תיק תפור": אבי וייס חושף את מחדלי "תיק 4000" - כאן

התבלבלתם: גיא פלד הפך את כחלון, גבאי ואילת לחשודים המרכזיים בתיק 4000 - כאן

פצצות בתיק 4000: האם היו בכלל התנגדויות למיזוג בזק-יס? - כאן

נמצא מסמר נוסף בארון הקבורה של תיק 4000 התפור - כאן

נחשפה עוד עובדה חשובה בדרך אל ההלוויה של תיק 4000 - כאן

תיק 4000 לא הושלם: האם היועמ"ש קיבל את כל המידע הנחוץ לחקר האמת? - כאן

תיק 4000: גם תקנות התקשורת התומכות בגרסת נתניהו לא נכללו בחקירה - כאן

חשיפת שקרים נוספים בתיק 4000: הטעיית הציבור נמשכת ללא הרף - כאן

תיק 4000: נחוצה ועדת חקירה ממלכתית לגבי "אישום" שר התקשורת - נתניהו - כאן

תיק 4000: היועמ"ש לממשלה אישר "מיזוג" בזק-יס. צריך ועדת חקירה ממלכתית - כאן

אוסף הטעויות בתיק 4000: "אני מאשים" - לא חתרו כלל לגילוי האמת - כאן

שערוריית תיק 4000: איך יש 2 גרסאות שונות של כתב החשדות של היועמ"ש? - כאן

ערוץ 20: אבי וייס חשף טענות שגויות בכתב החשדות נגד רוה"מ בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: חשיפת מסמך נוסף שיסייע גם הוא לחיסול תיק 4000 התפור - כאן

ערוץ 20: אבי וייס ואלי ציפורי חשפו שקרי הפרקליטות לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: מתי מדוע ואיך הוא הפך מ"תיק בזק" ל"תיק תפור" ומחורר? - כאן

הספינים והשקרים בתיק 4000 חזרו. הם חלק מניסיון הפיכה שלטונית שיש לחקור - כאן

סודות ושקרים בפרקליטות והיועמ"ש: מי היה ב"ניגוד עיניינים" בתיק 4000? - כאן

תיק 4000 יושלך לפח האשפה של ההיסטוריה עקב חקירה רשלנית ללא מסמכים - כאן

תיק 4000: מסמר נוסף ענק לארון הקבורה שלו (פרי חשיפה של אלי ציפורי) - כאן

תיק 4000: בעיות זיכרון, חקירה משובשת ושקרים המכוונים להפיכה שלטונית! - כאן

חשיפות חדשות בעקבות הדלפת עדויות שלמה פילבר - "עד המדינה" בתיק 4000 - כאן

האם "תיק 4000" התפור אכן בדרכו ל"פח האשפה של ההסטוריה"? - כאן

חשיפת הכזבים של היועמ"ש מול האמת המוכחת לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

פוטש בשידור חי: את מי שהיה צריך לעצור ולחקור זה את "עד המדינה" פילבר! - כאן

תיק 4000: האם נוכל לנחש שהחשיפה כאן תהיה הגרזן הסופי שיפרק את התיק? - כאן

תיק 4000: הביזיון של כתב האישום הבדיוני דורש ועדת חקירה ממלכתית - כאן

האמת המוסתרת מהציבור בתיק 4000: פירוט 20 שקרים / אלי ציפורי ואבי וייס - כאן

איך זה שהיחיד שדיווח אמת בפרשה שהתפתחה לתיק 4000 - קיבל כתב אישום? - כאן

תיק 4000: ההדלפות לכלכליסט כביכול נגד רוה"מ דווקא מצביעות על חפותו - כאן

"נקודת האפס" - Ground Zero  שבו החלה תפירת תיק 4000 נחשף - כאן

למה לא נפתחה חקירה ב"תיק 5000" ומתבצע שימוע נוסף של הטבות ל-IBC? - כאן

החלטות של מש' התקשורת בעניין "ההדדיות" ממוטטות עוד לבנה בתיק 4000! - כאן

חשיפת הסיבה לתפירת תיק 4000 ב"נקודת האפס": "פרשת עורכי הדין"! - כאן

חשיפה בלעדית: מסתירים עוד מסמכים ש"מפוצצים" את תיק 4000 לרסיסים! - כאן

פירוט 60 שקרים בתיק 4000 (ויש עוד) שמסתירים בכוונה מהציבור! - כאן

"הנדסת התודעה" בתיק 4000 לא מסתיימת ותימשך בחודשים הבאים! - כאן

השקרים,הרמאויות, הצנזורות,העיוותים והסילופים של רביב דרוקר בתיק 4000 - כאן

חשיפת הפברוק של דרוקר שמחסלת את הראייה הישירה היחידה כנגד נתניהו - כאן

חשיפה דרמטית בתיק 4000: האם כעת התיק התפור ייפול? - כאן

איך ספינולוגים שוטפים את מוח הציבור פעם 3 בתכנית "המקור" על תיק 4000? - כאן

איך שינוי מילה אחת גם ע"י דרוקר "הפיל בפח" עדים רבים בתיק 4000? - כאן

התרגיל של שלמה (מומי) למברגר שסוגר כל חקירה שיכולה להוביל למנדלבליט! - כאן

הסתעפות תיק 4000: תיק 5000 - הטיוח הגדול כדי שהחקירה לא תגיע למנדלבליט - כאן

פשוט מדהים: התגלו כעת 2 מסמכים התומכים בגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

זה לא נגמר: נחשפו כעת עוד מסמכים המסייעים לגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

הטיוח של שלמה (מומי) למברגר, שלא קורא מסמכים, כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

תעלולים חדשים של למברגר שגם ממציא וסוגר תלונה כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

"אני מאשים": על היועמ"ש מנדלבליט לבטל היום את תיק 4000 ולהתפטר! - כאן

התמוטטות "תיק בזק" הייתה אמורה להוביל לביטול "תיק 4000": "אני מאשים!" - כאן

7 "ראיות זהב" מרכזיות בתיק 4000 שאפשר להשליך מיידת היישר לפח הזבל - כאן

עדכונים שוטפים על הסודות המסתתרים בעדות אילן ישועה בתיק 4000 - כאן

האם הגיע הזמן להעמיד לדין את תופרי התיקים ומיוחד את תופרי "תיק 4000"? - כאן

פירמידת השקרים שנבנתה ע"י היועמ"ש וגלובס סביב אילן ישועה כדי "להלבינו" - כאן

חשיפה דרמטית: אילן ישועה היה כנראה מוכן להעיד גם תחת אזהרה בתיק 4000 - כאן

האם אילן ישועה ייחקר ברשות ניירות הערך בחשדות החמורים שהתעוררו נגדו? - כאן

משפט שערוריית תיק 4000: עדכונים שוטפים ביחס למשפט נתניהו שחשוב לדעת- כאן

תיק 4000 המופרך: עדכונים שוטפים במשפט נתניהו שהציבור חייב לדעת! - כאן

חשיפת הסודות הכמוסים של ראשי הפרקליטות שמנהלים את "תיקי האלפים" - כאן

בכירים בפרקליטות ובלשכת היועמ"ש: הפרקליטות עשתה טעות בתיק 4000! - כאן

משפט "תיקי האלפים" המפוברקים נמשך: עדכונים שוטפים שהציבור אמור לדעת - כאן

גם על פי היומן של בנימין נתניהו מ-2015 - אין בסיס לכתב האישום בתיק 4000 - כאן

חשיפה: עוד ראיה מזכה לנתניהו בתיק 4000 מסתתרת בהחלטת מש' התקשורת - כאן

הסודות של ניר חפץ ואילן ישועה נחשפו באמצעות מוטי גילת שלא הבין אותם - כאן

עדכונים מהחקירה הנגדית של ניר חפץ שממשיך לפורר את תיק 4000 התפור - כאן

תפירת תיק 4000: חשיפת פרטי המפלצת של תוכנת הריגול המשטרתית אחריכם - כאן

השלכות תיק 4000: איך הלבינו את המפעל המפלצתי של הפריצות לסמארטפונים - כאן

ממצאי ועדת מררי - שקרים, טיוח ענק וזריית חול בעיני הציבור - כאן

השלכות דו"ח מררי: איך העיזה המשטרה לרמות במצח נחושה שופטים בכירים? - כאן

חשיפת מסמך מאגר המידע המשטרתי הסודי והמפלצתי על ראשי ערים ורשוית - כאן

2 הדלפות מהפרקליטות לאחר היום הראשון של החקירה הנגדית של שלמה פילבר כשאחת מהן מפילה את תיק פגסוס על המשטרה ובעקיפין על השב"כ - כאן

למה הוטל צו איסור פרסום על החשיפות בתיק 1000? כדי לחסום האמת! - כאן
 
מפלצת הפגסוס לא מסתתרת בחוק האזנות הסתר. היכן היא כן מתחבאת? - כאן

 
זרקור חברות
 
PRnews
 
NORDVPN
 
X
 
פרי הדמיון
 
טלגרם
 
לייבסיטי
 
כמה זה? השוואת מחירים
 
Amiel
 
PRNEWS
 
טלי וייס
 
 
Slideshare Linkedin Twitter
Youtube Instagram Facebook
Google+ live
Bitly Vimeo Pinterest
אנדרואידאנדרואיד-ברקוד אפל ברקודאפל

 
  מהירות גלישה Your IP
לייבסיטי - בניית אתרים